De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017
De Proefparade – Food of 2017

Precies een week geleden waren Demi en ik bij De Proefparade Food of 2017 in het Hilton hotel in Rotterdam. Het was weer een super toffe dag, we hebben kennis gemaakt met nieuwe merken én veel lekkere dingen gegeten.

de proefparade food of 2017

We werden ontvangen met een heerlijke Gin & Tonic. Na de Gin & Tonic gingen we naar het restaurant van het Hilton, restaurant Roots. Ze hadden er een soort ‘stal’ van gemaakt met echte kippen, hoe tof! Hiermee wilden ze het teruggaan naar de ‘roots’ symboliseren. Heel gaaf gedaan. We kregen hier een workshop.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

De Gin & Tonic die we bij aankomst kregen was gemaakt met de gin van Wagging Finger. We proefden hier de pure gin en ook een bijzondere soort, gerijpt in vaten van nieuw Amerikaans eiken. Hierdoor krijgt de gin een andere smaak, ik vond het zelf wat zoeter smaken. Wagger Finger omschrijft het zelf als “Een extra vanille-toon, de frisheid van verse gember en zelfs een licht rokerige invloed. De smaak van de jeneverbes wordt eindeloos voortgestuwd door het eikenhout”. Deze speciale soort gin is niet zozeer geschikt voor de Gin & Tonics, maar wel om puur te drinken. Op de tweede foto is deze speciale gin te zien.

Bij de stand van ‘The Ferment Company’ maakte ik kennis met Kefir, een gefermenteerde drank. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar het is één van de oudste gefermenteerde dranken. The Ferment Company heeft starter kits waarmee je je eigen kefir kunt maken. Ze hebben gewone kefir, dit kun je maken van alle soorten melk. Ik heb hiervan de variant met gewone melk geproefd en het smaakte een beetje als karnemelk. Daarnaast hebben ze ook waterkefir, een bruisende drank gemaakt met water, kokoswater of vruchtensap.

Ook ‘Only Organic’ was aanwezig op het evenement met hun bonensalades en hummus. De bonensalades zijn biologisch en zonder kunstmatige toevoegingen. Ze zijn verkrijgbaar in kikkererwten met pompoen, munt en knoflook, kikkererwten met komijn, peterselie en koriander, witte bonen met balsamico, tomaat en basilicum en ten slotte rode kidneybonen met gember, ui en kaneel. Allemaal erg lekker, maar mijn favoriet was toch wel de witte bonensalade met balsamico, tomaat en basilicum. De bonensalades zijn voor €1,69 te koop bij de Albert Heijn.

de proefparade food of 2017

Eindelijk heb ik hummus geproefd! Raar maar waar, ik had het nog nooit op. De hummus van Only Organic is (binnenkort) verkrijgbaar in de smaken original, kruiden (met basilicum en peterselie) en chili (met chili pepers en cayenne). Mijn favoriet is zeker de chili variant! De hummus is binnenkort in de supermarkt te verkrijgen.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

Bij ‘Yakso’ hebben we springrolls gemaakt. Yakso is een merk met biologische producten uit de Aziatische keuken. Zoals te zien op de eerste foto hebben ze een groot assortiment met verschillende Aziatische producten. Ik had mijn springroll gevuld met noodles, sla, komkommer, spek en bieslook.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

‘Professor Grunschnabel’ was geen nieuw merk voor mij, maar totaal niet erg dat ze bij dit evenement aanwezig waren! Ik had nog niet veel smaken geproefd en hier had ik nu wel de kans voor. Professor Grunschnabel heeft 20 smaken ijs, waarvan 19 smaken vegan zijn. Het ijs is natuurlijk en plantaardig, vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen en lactose-vrij, gluten-vrij en soja-vrij. Mijn grote favoriet was ‘Snow White’, zó lekker! Dit is ijs gemaakt van kokosmelk, met bourbonvanille en geraspte kokos. Om alle smaken te zien raad ik je aan hun website even te checken.

Je kon er ook een soort magnum laten maken in verschillende smaken. Ik koos voor de kokos chocolade variant, hij werd gedoopt in chocolade en vervolgens in karamelblokjes gerold. Erg lekker!

de proefparade food of 2017

Bij al dat eten moet er natuurlijk ook gedronken worden. Gelukkig was er een bar van Heineken waar je zelf je biertje mocht tappen. Ik was geen ster, dat geef ik toe, maar zeker leuk om te doen. H41 is een limited edition van Heineken, dit bier combineert de frisheid van een pilsener met de volle smaak van speciaalbier. Erg lekker.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

Bij de bar kon je ook een glas en flesjes H41 bier laten graveren, hoe cool! Ik ben helemaal blij met mijn eigen Heineken glas.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

Ook Verstegen was van de partij, voor iedereen denk ik welbekend. Je kon hier je eigen kruidenmengsel laten maken, erg leuk! Ik heb zelf een spicy kerrie kruidenmengsel laten maken. Je moest hem een week donker op de plank laten staan en dan kan je hem gaan gebruiken. Hij staat nu bijna een week, dus ik ben benieuwd. Ze hadden ook lekkere wraps gemaakt en receptenkaartjes die je mee kon nemen.

de proefparade food of 2017

de proefparade food of 2017

Last but not least, de stand van ‘TerraSana positive eating’. Ze stonden hier met hun compleet vernieuwde Mediterrane lijn met in de hoofdrol Italiaanse pladina wraps, glutenvrije pasta’s en Spaanse soepen. Je kon hier zelf mee aan de slag gaan. Ik ben aan de slag gegaan met de pladina wraps en op de foto kun je het resultaat zien. Ik had hem gevuld met rode pesto, tomaat, paprika, rucola en kaas en vervolgens onder de grill gelegd. Super simpel, maar hij smaakte goed!

de proefparade food of 2017

Er zitten genoeg lekkere dingen in de goodiebag om mee aan de slag te gaan. Bedankt Mr. Goodiebag en alle aanwezige merken voor de geslaagde dag.

Foto op aluminium review
Action shoplog februari 2017
P.S. Doe jij al mee met de mega winactie? Meedoen kan tot en met 31 juli!