lekkere pastasalades

10x lekkere pastasalades

Pastasalades zijn fantastisch. Je hebt ze in alle soorten en maten, zijn meestal vrij gemakkelijk en snel om te maken én zijn gewoon erg lekker! Zeker in de zomer zijn pastasalades echt een uitkomst. Vaak heb ik dan toch minder zin om lang achter een heet fornuis te staan en ik hoef ook geen stomende stamppot. Vandaag is het Foodie Friday en ik deel 10 lekkere pastasalades!

1. Zomerse pastasalade

lekkere pastasaladesFoto door Het Voedingsmeisje

Een lekkere zomerse pastasalade met onder andere broccoli, ham, kaas, bieslook en een zelfgemaakte dressing. Klinkt goed toch? Het lijkt me een echte topper voor de warme dagen. Het Voedingsmeisje is de superleuke blog van Demi, een 23 jarige diëtiste uit Limburg. Demi maakt erg goede recepten en dat bewijst dit recept ook weer eens.

2. Vegan pastasalade met romige avocadosaus

lekkere pastasaladesFoto door Lisa goes vegan

Courgette, maïs, erwten én een avocadosaus? Deze pastasalade klinkt als een perfecte combinatie van lekkere dingen. Daarbij lijkt het recept me ook niet al te moeilijk, wat natuurlijk helemaal een pluspunt is. Én het is ook nog eens vegan!

3. Pastasalade met ham, parmezaan, pistache, spinazie, wortel, courgette, tomaat en komkommer

lekkere pastasaladesFoto door Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Volgens Leonie kun je over elke random salade parmezaan en balsamico siroop gooien en het wordt vanzelf lekker. En ik ben het met Leonie eens, want zijn parmezaan en balsamico siroop niet gewoon twee fantastische dingen? Als je daar ook van houdt is dit recept echt wat voor jou!

4. De beste pastasalade met vis!

lekkere pastasalades

Foto door BonApetit

Hou jij ontzettend van vis? Dan is dit de perfecte pastasalade voor jou! Astrid van BonApetit knutselde dit lekkere recept in elkaar met onder andere zalm en garnalen. Zoals Astrid zelf zegt: Lekker als maaltijd, lunch of als bijgerecht bij de BBQ of picknick.

5. Pastasalade met gerookte kip (+video)

lekkere pastasaladesFoto door Lekker & Simpel

Een pastasalade met gerookte kip, spek en philadelphia? Dat kan gewoon niet mis gaan. Naar mijn idee een echte klassieke pastasalade. Lekker & Simpel is trouwens echt zo’n blog waar ik uren op kan rondneuzen op zoek naar inspiratie voor mijn avondeten.

6. Pastasalade met courgette, perzik en mozzarella

lekkere pastasaladesFoto door Mind Your Feed

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wil gewoon in deze mega schaal met pastasalade duiken. Ik ben groot fan van courgette en deze pastasalade klinkt dan ook als muziek in mijn oren. De toevoeging van perzik en spek in deze salade maken hem net even wat anders dan de meeste pastasalades.

7. Pastasalade met Tonijn (gezonde versie)

lekkere pastasaladesFoto door Eef Kookt Zo

Een liefhebber van tonijn én wil je je pastasalade graag een beetje slank houden? Dan heeft Eef een lekker recept voor je! Deze pastasalade staat binnen 20 minuten op tafel, dus je bent lekker snel klaar. Verder heeft de pastasalade niet te veel ingrediënten (precies genoeg eigenlijk) en is het vrij gemakkelijk te maken.

8. Pastasalade met tortellini en mango

lekkere pastasaladesFoto door Out mijn keuken

Koude pasta is perfect te combineren met zoete ingrediënten en Esther van ‘Out mijn keuken’ besloot dit te doen met mango. Lekker zomers! Hierbij nog wat groenten, cashewnoten, cervelaatworst en een zelfgemaakte yoghurtdressing. Een verrassend recept, zeker het proberen waard.

9. Zomerse pastasalade

lekkere pastasaladesFoto door Simple Thoughts

Een lekkere romige pastasalade doet het altijd goed. En als je van zalm houdt dan is dit zeker een topper voor je. Anne van Simple Thoughts knutselde deze salade in elkaar met onder andere mozarella en tomaat. Binnen 20 minuten op tafel!

10. Frisse pastasalade met munt en tomaat

lekkere pastasalades

Foto door Budgetchef

Zin om eens iets anders te proberen én ben je gek op munt? Dan is deze salade echt iets voor jou. Sandra van Budgetchef stelde (met dank aan haar Turkse buurvrouw) dit recept samen met onder andere tomaat, mais en erwtjes. Naast dat het snel klaar is, is het ook nog eens een goedkoop gerecht. Wat wil je nog meer?

Gerelateerde blogposts

20 gedachten over “10x lekkere pastasalades

  1. Weet je dat pastasalades mijn ergste nachtmerrie waren toen ik klein was. Mijn moeder maakte het vaak in de zomer en ik vond het een partij vies! Ik vond dat mijn pasta gewoon warm hoorde ? Tegenwoordig vind ik het wel lekker. Je hebt een paar aparte combi’s, die ga ik uitproberen!

  2. Oeh lekker pastasalades! Ik heb zelf nog niet zoveel geëxperimenteerd met pastasalade maar ik denk dat de pastasalade met avocado dressing en de pastasalade met mango me wel aanspreken dus ik denk dat ik deze maar eens ga proberen! Ze zien er echt heel erg lekker uit en fantastisch met heet weer want dan kun je ze in de koele ochtend maken en in de hitte ’s avonds opeten.

  3. Wat een lekkere variaties zitten hier tussen. Zou ik deze zomer dat toch voor het eerst sinds mijn kindertijd een pasta salade geen eten? Durf nu echt niet meer met zekerheid te zeggen dat ik dit echt niet lust. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *