Wat te doen zonder internet

Wat ben ik stil geweest de laatste dagen! Het is één van de onhandigheden in de hedendaagse technologische tijd: geen internet hebben. En als je net zo’n pechvogel bent als ik, dan is je mobiele data ook nog eens op. Het klinkt echt als een first world problem, en dat is het zeerzeker ook, maar in een tijd waar alles via internet gaat is het lastig. En dat heb ik ondervonden de afgelopen dagen. Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met dingen die je kunt doen als je zonder internet zit, gebaseerd op het feit dat je ook het huis niet echt uit wil. Het weer is hier namelijk niet bepaald lekker te noemen. Oh, en ook gebaseerd op het feit dat je alleen bent en met niemand kunt mens-erger-je-niet’en. Goed, let’s go!

Ik besef me net dat als je geen internet hebt je deze post ook niet kunt lezen, maar zullen we dat maar even terzijde laten?

  • Lees het boek dat al vier weken onaangeraakt op je nachtkastje ligt, waar je ooit enthousiast in begonnen bent en die je na drie bladzijden weer opzij hebt gelegd.
  • Zodra het eventjes droog is kan het wel zo gezond zijn om even een blokje om te doen. Of voor de fanatiekelingen: een rondje hardlopen.
  • Doe alvast je boodschappen voor een hele week. Dat is een flinke klus, maar je hebt toch niks beters te doen, toch?
  • Voor de bloggers onder ons kan zonder internet zitten zelfs nog wat vervelender zijn. Pak Word erbij en ga alvast wat posts typen, zodat je zodra je weer internet hebt hélemaal los kunt gaan. En maak voor de handigheid gelijk je foto’s voor de posts, dan ben je in één keer klaar.
  • Ruim heel je kast eens uit. Wat kan er weggegooid worden? Kan je nog iets (als je weer internet hebt) op marktplaats gooien? Maak alvast de foto’s en zodra je weer internet hebt kun je beginnen met cashen. Of je casht niet, maar hebt wel een lekker opgeruimde kast!
  • Maak je kwasten weer eens schoon. Misschien ben je wel heel goed hierin en doe je dit regelmatig, maar ik heb er nooit zo’n trek in. Nu heb ik laatst een ‘brushegg’ gekocht, die ik best wel handig vind. Ik zal er binnenkort eens wat over schrijven!
  • Bak een lekkere taart, wel één uit een pakje waar het recept gewoon op staat, want internet heb je niet. Gewoon zo’n appeltaart van Dr. Oetker, lekker!
  • Zoek je schoolspullen uit. Of als je niet meer studeert, je administratie. Bij mij liggen er altijd een hoop papieren die eigenlijk allang weggegooid hadden kunnen worden. Dit is het moment!
  • Grote schoonmaak! Er kan vast nog wel wat gestofzuigd worden en misschien kan de douche ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Alleen maar een win-win situatie, want jij hebt wat te doen en zodra je internet het weer doet hoef je er in ieder geval niet meer naar om te kijken.
  • Last but not least, zit niet te veel te mokken. Pak er eens op je gemakje een kopje thee bij en geniet eens van de rust. Je mobiel pingelt niet elke minuut, dus daar moet je natuurlijk wel even gebruik van maken.

Vanaf mijn mobiel en een vreselijk slecht gratis wifi punt stuur ik jullie deze post. Ik hoop dat jullie gewoon internet hebben en deze tips helemaal niet nodig hebben, maar wie weet lees jij dit ook wel op een slecht gratis wifi punt.

Wat ga jij altijd doen als je geen internet hebt?

Best gelezen blogposts - November 2015
Oehlala, Taza Chocolade