10x te doen zonder internet

Wat ben ik stil geweest de laatste dagen! Het is één van de onhandigheden in de hedendaagse technologische tijd: geen internet hebben. En als je net zo’n pechvogel bent als ik, dan is je mobiele data ook nog eens op. Het klinkt echt als een first world problem, en dat is het zeerzeker ook, maar in een tijd waar alles via internet gaat is het lastig. En dat heb ik ondervonden de afgelopen dagen. Daarom heb ik voor jullie een lijstje gemaakt met dingen die je kunt doen als je zonder internet zit, gebaseerd op het feit dat je ook het huis niet echt uit wil. Het weer is hier namelijk niet bepaald lekker te noemen. Oh, en ook gebaseerd op het feit dat je alleen bent en met niemand kunt mens-erger-je-niet’en. Goed, let’s go!

Ik besef me net dat als je geen internet hebt je deze post ook niet kunt lezen, maar zullen we dat maar even terzijde laten?

 • Lees het boek dat al vier weken onaangeraakt op je nachtkastje ligt, waar je ooit enthousiast in begonnen bent en die je na drie bladzijden weer opzij hebt gelegd.
 • Zodra het eventjes droog is kan het wel zo gezond zijn om even een blokje om te doen. Of voor de fanatiekelingen: een rondje hardlopen.
 • Doe alvast je boodschappen voor een hele week. Dat is een flinke klus, maar je hebt toch niks beters te doen, toch?
 • Voor de bloggers onder ons kan zonder internet zitten zelfs nog wat vervelender zijn. Pak Word erbij en ga alvast wat posts typen, zodat je zodra je weer internet hebt hélemaal los kunt gaan. En maak voor de handigheid gelijk je foto’s voor de posts, dan ben je in één keer klaar.

 • Ruim heel je kast eens uit. Wat kan er weggegooid worden? Kan je nog iets (als je weer internet hebt) op marktplaats gooien? Maak alvast de foto’s en zodra je weer internet hebt kun je beginnen met cashen. Of je casht niet, maar hebt wel een lekker opgeruimde kast!
 • Maak je kwasten weer eens schoon. Misschien ben je wel heel goed hierin en doe je dit regelmatig, maar ik heb er nooit zo’n trek in. Nu heb ik laatst een ‘brushegg’ gekocht, die ik best wel handig vind. Ik zal er binnenkort eens wat over schrijven!
 • Bak een lekkere taart, wel één uit een pakje waar het recept gewoon op staat, want internet heb je niet. Gewoon zo’n appeltaart van Dr. Oetker, lekker!
 • Zoek je schoolspullen uit. Of als je niet meer studeert, je administratie. Bij mij liggen er altijd een hoop papieren die eigenlijk allang weggegooid hadden kunnen worden. Dit is het moment!
 • Grote schoonmaak! Er kan vast nog wel wat gestofzuigd worden en misschien kan de douche ook wel een opfrisbeurt gebruiken. Alleen maar een win-win situatie, want jij hebt wat te doen en zodra je internet het weer doet hoef je er in ieder geval niet meer naar om te kijken.
 • Last but not least, zit niet te veel te mokken. Pak er eens op je gemakje een kopje thee bij en geniet eens van de rust. Je mobiel pingelt niet elke minuut, dus daar moet je natuurlijk wel even gebruik van maken.

Vanaf mijn mobiel en een vreselijk slecht gratis wifi punt stuur ik jullie deze post. Ik hoop dat jullie gewoon internet hebben en deze tips helemaal niet nodig hebben, maar wie weet lees jij dit ook wel op een slecht gratis wifi punt.

Wat ga jij altijd doen als je geen internet hebt?

Gerelateerde blogposts

20 gedachten over “10x te doen zonder internet

 1. Ik vind het heerlijk om geen internet te hebben. Ik doe gemakkelijk een paar dagen zonder internet. Ik pak dan heel snel een boek erbij en op een of andere manier heb ik dan het gevoel dat ik veel meer uren in een dag heb dan wanneer ik internet gebruik.

 2. Haha, hier in Zuid-Afrika is de WiFi heel slecht en heb ik niet altijd verbinding of is hij heel slecht. Ik ga dan lezen, serie/film kijken, foto’s/ uitzoeken of kijken wat er weg kan op mijn laptop. Oh en een praatje maken met huisgenoten doen wij dan ook regelmatig, lekker sociaal zo zonder WiFi.

  1. Ah dat geloof ik wel dat het daar slecht is ja! Ik heb ook net op het moment dat er geen internet is dat er niemand thuis is, echt ideaal. Dus heel sociaal doe ik ook niet, haha 🙂

 3. Ooooooh man, dit doet me herinneren aan die keer dat ik allemaal deadlines had en internet het een week niet deed. Best lastig om onderzoeken dan in te leveren en zo (maar goed, uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal wel weer goed).

 4. Heel erg irritant als de internetverbinding het weer eens af laat weten. Zelf ga ik dan het liefst een boek lezen, sporten of lekker op de bank liggen met een muziekje aan.

 5. Ik vind het wel eens heerlijk als ik even geen internet heb, zoveel rust in mijn hoofd heb ik dan. Maar je merkt wel steeds meer hoe afhankelijk we wel niet zijn van het internet. Leuke tips! x

 6. Het fijnste van vakantie vind ik eigenlijk het hebben van weinig internet! Thuis is het zo makkelijk en het is er altijd, waardoor ik het echt veel te veel gebruik. Gelukkig lees ik heel veel en vind ik wandelen ook fijn.

  x

 7. Heerlijk om af en toe offline te zijn (als je dit zelf hebt ingepland natuurlijk, niet als je wilt bloggen en stroom is uit haha) Fijne tips heb je gegeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *