4 redenen waarom de herfst best oké is

Overal zag ik op blogs lijstjes voorbij komen met waarom de herfst zo leuk is. Het leek wel alsof je gek was als je de herfst niet leuk vind. Zo was een artikeltje ‘Waarom het oké is om de herfst niet leuk te vinden’ geboren. Terwijl ik hier mee bezig was, kwam ik erachter dat de herfst helemaal zo slecht nog niet is. Doe ik dan toch mee aan de ‘herfst is leuk’ trend? Het was niet helemaal de bedoeling, maar hier is ‘ie dan toch: ‘4 redenen waarom de herfst best oké is’.

♥ Hoe mooi zijn de herfstkleuren wel niet? Die mooie oranje bladeren die op de straat liggen naast een boom die alleen nog maar uit takken bestaat. Natuurlijk zijn bomen in bloei prachtig, maar dit heeft ook echt wel wat. Het geeft me een warm gevoel, ondanks dat het wel een stuk kouder is dan in de zomer. En ja, de bladeren zijn glad en fietsen is niet ideaal, maar heeft elk seizoen niet iets? In de winter is het nóg gladder en in de zomer zweet je uit je shirt op de fiets. De lente daarentegen lijkt me het beste seizoen om te fietsen.

♥ Alhoewel ik het niet leuk vind dat het alsmaar kouder en kouder wordt, dit betekent wel dat de winter er weer aan komt. Niet dat ik zo’n fan ben van die kou, maar dat betekent feestdagen! En als er iets is waar ik echt naar uit kan kijken, dan zijn het de feestdagen wel. Ik doe eigenlijk op eten na niet heel veel bijzonders hoor tijdens de feestdagen, maar het leven voelt op die dagen gewoon zo fijn. Is dat een gek iets?

♥ Grote warme maaltijden zijn weer oké. In de zomer heb ik vaak wat minder zin om warm te eten en dan heb ik ook zeker geen zin in een mega ovenschotel. In de herfst komen ze allemaal weer uit mijn oventje hoor, het kan weer. Stoofpeertjes en stampotten komen weer tevoorschijn, na een hele zomer vol pastasalades smaakt dat toch echt wel weer goed.

♥ Winkelen is een stuk leuker in de herfst. Nee, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je een flinke regenbui op je mik krijgt, dus die moet je nog wel even zien te ontwijken. Maar hoe ideaal is het om te kunnen winkelen zonder dat het zweet je uitbreekt? In de zomer heb ik een stuk minder zin om kleding te passen, mede vanwege de warmte. Buiten dat vind ik warmere kleren ook veel leuker om te passen en te dragen. Jasje hier, sjaaltje daar. Nog een paar leuke handschoenen en warme schoenen. Dat is toch veel leuker dan het zoveelste paar sandaaltjes kopen, die uiteindelijk toch voor geen meter blijken te zitten?

Na wat wikken en wegen ben ik er dus toch achter gekomen dat de herfst meer voordelen biedt dan ik dacht. En is het ook niet heel vervelend om een seizoen af te kraken? Ik voel me net een beetje Bob Marley nu, maar laten we gewoon genieten van het moment. Elk seizoen heeft zo zijn mooie dingen! En voor je het weet is het weer winter, lente en dan komen we alweer bij de zomer.

Wat vind jij mooi aan de herfst?

Gerelateerde blogposts

8 gedachten over “4 redenen waarom de herfst best oké is

 1. Ik ben eigenlijk echt een zomermens, gewoon omdat ik een koukleum ben. Maar inderdaad, de bladeren zijn prachtig en kerst ziet er altijd gezellig uit. De winkels, de straten, lampjes.
  Hoewel, gisteren verstuikte ik zowat mijn enkel. Onder de bladeren zat een gat in de weg… blij dat ik er niet doorheen fietste…:)
  Leuk artikel!

 2. Ik ben juist fan van de herfst en winter! Ben dan ook in december geboren 😉 Aan het einde van de zomer verlang ik ook al naar mijn dikke vesten en laarzen. Niks lekkerder dan ’s avonds met een dekentje op de bank je favoriete serie kijken 🙂 Ik ben heus geen suffe, burgerlijke doos, hoor 😉

 3. Ik heb gisteren geshopt maar daar loop je dan in je winterjas omdat het regende maar in de winkels zweet je je de pletter omdat de verwarming wel aanstaat.
  En het enige waarom ikook de herfst leuk vindt zijn de feestdagen maar als die geweest zijn mag het wel weer zomer worden !
  Wel grappig dat je daar hetzelfde over denkt als mij
  X

 4. Ik had vroeger echt een vreselijke hekel aan de herfst, maar tegenwoordig weet ik het prima te waarderen. Kaarsjes aan als het buiten grijs en ongezellig is, lekkere vesten, hete thee en chocolademelk, leuke films kijken en niet te vergeten de prachtige herfstkleuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *