5 budget beautyproducten die niet de moeite waard zijn

Oh oh Mylou, wat ben je lekker direct. Ik bedoel natuurlijk ‘5 budget beautyproducten die ik niet de moeite waard vond’, maar dat klinkt niet zo catchy. Het kan dus zijn dat jij deze producten wel fijn vindt, er is niks objectiefs aan dit artikel. Puur mijn mening.

Ik heb echt een zwak voor veel te goedkope beautyproducten. Om er dan vervolgens achter te komen dat ik wéér troep heb gekocht. Om jullie te behoeden voor het kwaad, som ik vijf beautyproducten op die ik niet fijn vind. Met mijn argumenten natuurlijk.

Essence I love extreme crazy volume mascara & Fashion professional volume boost mascara

Om te beginnen heb ik twee mascara’s. Ik probeer graag mascara’s uit en dan zeker de budget varianten, want stel je voor dat dat opeens een geweldige mascara blijkt te zijn. En dan is ‘ie ook nog eens goedkoop. Klinkt ideaal, toch? Helaas bij deze twee niet het geval, maar gelukkig is er dan niet veel geld aan verloren gegaan.

Fashion professional – volume boost mascara
Deze mascara kwam ik tegen bij de Action. Ik was er al een tijd niet geweest en volgens mij hebben ze ineens een hele nieuwe make-up lijn. Deze mascara in chique mat zwarte huls trok gelijk mijn aandacht, en aangezien het natuurlijk niks kost bij de Action, ging ‘ie mee naar huis. Vol enthousiasme probeerde ik hem uit. Op zich kwam er best prima kleur en volume af voor dat geld. Ik ging verder met de rest van mijn make-up en ik moest even knipperen met mijn ogen. Et voilà, mascara everywhere. Hij droogt gewoon niet op, erg onhandig.

Essence I love extreme – crazy volume mascara
Deze zat laatst in een Essence pakketje die ze uitgaven omdat de Kruidvat zoveel jaar bestond. Zo gevoelig voor pakketjes als ik ben, nam ik hem natuurlijk mee. Deze mascara heb ik lang niet getest, maar opeens bedacht ik me afgelopen week dat ik hem nog had liggen. Er van uitgaande dat hij prima was deed ik hem gewoon op een normale dag op, dus niet eens speciaal om te testen. Er kwam echt een goede zwarte kleur af en het volume verdiende ook echt wel een duim. Helaas heb ik die dag niet één keer in de spiegel gekeken, wat ik beter wel had kunnen doen. Toen ik thuis kwam was ik namelijk een panda, een échte panda. Ik heb nog nooit een mascara gehad die zo erg smudgde (is dit een woord?), dus helaas schaf ik deze niet meer aan.

Fashion Professional Nagellak 41 (Action)

Fashion professional – nail varnish 41
Van datzelfde Action merk hadden ze ook nagellak, dus die moest ook getest worden. Een mooie dieprode kleur leek het me, perfect voor deze herfstachtige dagen. Het is onbegrijpelijk, maar ik had bij deze nagellak gewoon hetzelfde probleem als bij de mascara. Het droogt niet op! Hoe krijgen ze dit voor elkaar? De geur vind ik, zoals ik van Action gewend ben, vies en de substantie vind ik raar. Het lijkt wel een soort latex substantie, als je begrijpt wat ik bedoel. Heel apart.

Catrice Cosmetics Infinite Shine Lip Gloss

Catrice – Infinite shine lipgloss 060 – Pink Up Your Life
Eigenlijk ben ik ook helemaal geen fan van lipgloss, maar van deze snap ik echt helemaal niks. Ik krijg het niet voor elkaar. Het wordt bij mij niet één geheel qua kleur, maar het trekt een soort strepen. Ook voelt het echt niet lekker op mijn lippen, ik denk dat dit door de glittertjes komt. Als ik m’n lippen over elkaar doe voel ik ze zitten, niet prettig.

Hema French Manicure Pink

Hema – French manicure pink
Last but not least, of eigenlijk hartstikke least, deze Hema nagellak. Ik doe altijd mijn moeders nagels met zo’n mooi wit randje, een french manicure. Over het witte randje doe je dan zo’n soort lak, dat maakt het net wat mooier. Deze maakt het echter niet mooier. De lak trekt strepen, waardoor je geen glad en egaal effect krijgt. Erg jammer, want ik ben over het algemeen fan van de lakjes van de Hema!

Dat waren alweer de vijf producten die ik niet de moeite waard vond. Ben jij het nou totaal niet met mij eens (of juist wel), of heb je een aanvulling op dit lijstje, let me know!

Gerelateerde blogposts

23 gedachten over “5 budget beautyproducten die niet de moeite waard zijn

  1. Leuk om te lezen welke producten jij niet zo fijn vind, als ik het zo bekijk denk ik dat ik dit ook niet zulke fijne producten zou vinden. Essence en action zijn meestal of heel goed of heel slecht haha. Van essence koop ik enkel dingen waarvan er testers liggen zoals blush en highlighter of oogschaduw. En action tja, dat is zo goedkoop dat je het er wel eens op kan wagen 🙂

    1. Precies, of heel goed of heel slecht. Gelukkig heb ik ook wel eens wat dingetjes die ik dan wél weer heel goed vind, zoals bijvoorbeeld de Essence ‘all about matt!’ compact powder :).

  2. Ik ken al deze producten, maar heb ze nog nooit geprobeerd. Maar goed ook zo te lezen ;-)! Nee, dit worden ze niet. Ik heb wel een aantal hele fijne budgettoppers, maar ons behoeden voor niet fijne budgetproducten vind ik top :-)!

  3. Fijn om te weten dat sommige producten niet de moeite waard zijn om te kopen! Jammer van dat Hema nagellakje, want ik ben altijd heel tevreden over Hema nagellak! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *