Allure Kristalpad review

Allure Kristalpad review

Op het bloggers event ‘De Proefparade’ kwam ik in aanraking met de Allure Kristalpad. Dit is een pad waarmee je rondjes over je huid beweegt om te ontharen. Het belooft ontharing op een pijnloze manier. Ik wist niet dat dit merk bestond, ik heb wel eens soortgelijke pads van eBay gebruikt. Dat was net schuurpapier, geen succes. Ik ben benieuwd of Allure Kristalpad beter werkt!

Starterskit Allure Kristalpad

Starterskit Allure Kristalpad

Ik kreeg een starterspakket mee met een grote pad, een kleine pad en navullingen. Vier grote navullingen en vier kleine navullingen. Het zit in een handig etui, waar je alles mooi in op kunt bergen. De grote pad kun je voor het lichaam gebruiken en de kleine pad voor je gezicht. De pads voelen zacht aan, gelukkig niet als schuurpapier.

Er wordt beloofd dat de haartjes pijnloos worden onthaard en dat ze steeds dunner, zachter en minder snel terugkomen. Hiernaast heeft het ook een scrubbend effect. Klinkt erg goed natuurlijk, dus tijd om het eens uitgebreid te proberen! Ik ben vooral benieuwd hoe mijn gevoelige huid op dit product zal reageren.

Allure Kristalpad review

De arm test

Ik begin met de grote kristalpad en plak hier een navulling op. Dit doe je door een papiertje van achter de navulling te halen, waardoor de plaklaag tevoorschijn komt. Het was even een priegelwerkje, maar op zich was het zo gepiept. Nu is de pad klaar voor gebruik, ik ga hem testen op mijn arm. Er staat dat je vijf snelle rondjes linksom moet draaien en vijf rechtsom. Vervolgens herhaal je dit tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Deze routine (twee keer vijf rondjes) doe ik om te beginnen één keer. Mijn arm voelt ontzettend zacht, het lijkt wel gepolijst! Ik kijk naar de haartjes en ongeveer één vierde van de haartjes is weg, nog lang niet alles dus. Hierdoor besluit ik om het nog een keer te herhalen.

Na het herhalen voelt mijn huid geïrriteerd, iets waar ik al bang voor was. Ongeveer de helft van mijn haartjes zijn nu verwijderd. Vanwege de irritatie besluit ik om de Kristalpad even opzij te leggen. Ongeveer een halfuur na het gebruik voel ik de irritatie gelukkig niet meer. Na een uurtje besluit ik om het proces nog eens twee keer te doen om de overige haartjes te verwijderen. De haartjes zijn nu bijna allemaal weg, op een enkel haartje na, mijn huid voelt zijdezacht!

Op het gezicht

Ik heb het ook heel voorzichtig op mijn gezicht even geprobeerd met de kleine pad, maar dit begint bij mij al snel te irriteren. Volgens de handleiding betekent dit dat ik te hard druk of dat mijn huid niet schoon is, wat allebei niet het geval is. Ik heb nou eenmaal een heel gevoelige huid en dat is met zo’n product toch wel merkbaar.

Allure Kristalpad review

Conclusie Allure Kristalpad

Ik was wat sceptisch over de Allure Kristalpad, maar ik ben verrast. De pad verwijdert mijn haartjes én mijn huid wordt er ontzettend zacht van doordat het dode huidcellen verwijdert. Wel raad ik aan om op te passen met een gevoelige huid, dan kun je er beter voor kiezen om het in meerdere etappes te doen. Zondagavond heb ik het getest en nu (woensdagochtend) komen de haartjes weer een mini beetje tevoorschijn. Met scheren komt het de dag erna meestal al weer terug, dus de haartjes blijven iets langer weg. Bij veelvuldig gebruik zou het minder snel terug moeten komen.

Kortom, best een prima product. Het werkt gemakkelijk en je huid is gelijk ontdaan van de dode huidcellen. Vooral om dat laatste puntje zal ik de Allure Kristalpad zeker nog vaker gebruiken. Echter zal ik het alleen gebruiken op minder gevoelige plekken zoals bijvoorbeeld benen, omdat de huid op mijn gezicht te gevoelig is voor dit product.

Ga met dit product zeker niet te hard ‘schuren’ over de huid! Je kunt er vervelende irritatie van krijgen.

Allure Kristalpad review

Voordelen
♥ Verwijdert de dode huidcellen voor een zijdezachte huid
♥ Te gebruiken op de kortste haartjes
♥ Gemakkelijk in gebruik
♥ Geen gebruik van water of scheerschuim nodig

Nadelen
♥ Veroorzaakt (bij mij) snel irritatie
♥ Haartjes blijven niet veel langer weg
♥ Bij mij niet mogelijk op het gezicht

Startpakket Allure Kristalpad, €34,95.


Ik heb dit startpakket gekregen op het persevent ‘De Proefparade’. Ik heb zelf besloten om er een review over te schrijven, dus mijn mening is op geen enkele manier beïnvloed. 

Gerelateerde blogposts

16 gedachten over “Allure Kristalpad review

 1. Fijne review! Lijkt me heel interessant, ik zou het best wel willen uitproberen. Maar het “scheert” je haartjes toch gewoon weg? Hoe kan het dan langer weg blijven en dunner worden over tijd?

  liefs!

  1. Hi Livia! Wat een goede vraag. Volgens Allure Kristalpad komt dit door het volgende: ‘Door de draaibeweging worden de haarzakjes maximaal geopend en is een veel diepere ontharing mogelijk.’ Ik denk dat de haartjes dunner worden doordat je in principe onthaart, maar tegelijkertijd ook scrubt.

 2. Wat interessant! Dunnere haartjes, dat is al helemaal fijn. Ga je dit vaker gebruiken en over een tijdje nog eens over schrijven of is je huid daar te snel geirriteerd voor?

  1. Lijkt me een goed idee om er nog een keer over te schrijven Mariska! Misschien dat ik dat inderdaad wel doe. Op mijn gezicht is het inderdaad te snel geïrriteerd, maar mijn armen & benen kunnen het wel aan. Bedankt voor je reactie :).

 3. Wat leuk dat je hier een review over geschreven hebt. Ik heb de Allure Kristalpad zelf ook en op mijn gezicht is het bij mij inderdaad ook snel geïrriteerd, maar op m’n benen werkt ie prima!

 4. Heb deze ook net. Gezicht durfde ik niet aan. Benen gaan oke maar ze zeiden dat het ook ideaal voor de bikinilijn was. Daar heb ik een flinke uitslag van gekregen.

 5. Wat een apart product! Jammer dat het niet goed werkt op een gevoelige huid, ik zou het ook wel eens willen proberen! De belofte dat haartjes dunner worden en minder snel terugkomen klinkt erg goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *