granny's appeltaart mix

Ik bakte een Granny’s appeltaart

Eigenlijk alles wat bestaat wordt wel gereviewd: make-up, telefoonhoesjes en zelfs zonnebrillen. En nu dus ook appeltaartmix. Oké, de echte bakexperts hebben natuurlijk geen mix nodig, maar voor iemand zoals ik is het ideaal. En ik geloof maar al te graag dat er nog meer niet-baktalenten in de wereld zijn. Dus vandaar, ik bakte een appeltaart met een appeltaartmix. De Granny’s mix voor appeltaart om precies te zijn.

granny's appeltaart mix

granny's appeltaart mix

Granny’s appeltaart

De claims op de verpakking beweren nogal wat. ‘Wereldberoemde mix voor appeltaart’, pfoe, da’s niet mis hè. En ook nog eens binnen tien minuten in de oven. We zullen zien.

Benodigdheden

Voor de bodem heb je uiteraard één zakje Granny’s appeltaartmix nodig, verder 125 gram roomboter of margarine en drie eieren. De boter en de eieren het liefst op kamertemperatuur. Voor de vulling heb je een kilo appels en twee theelepels kaneel nodig. Daarnaast heb je een (spring)vorm van 23 cm nodig en een mixer met garden.

Het enige wat ik mistte, was een vorm van 23 cm. Ik had de keuze uit een vorm van 19 cm of een vorm van 26 cm, dus ik heb de taart gebakken in een vorm van 26 cm. Lijkt me niet dat dat veel verschil maakt, toch?

Een tipje van Granny, je kunt het beste Jonagold en/of Elstar appels gebruiken. Dus ik gebruikte een kilo Jonagold.

Bereiding

Als eerste moet je de oven voorverwarmen (180 graden, hetelucht op 160) en de vorm invetten. Denk nou niet: ‘dat invetten doe ik later wel’, dat dacht ik namelijk ook. Vervolgens stond ik het beslag uit de vorm te scheppen aangezien ik het met mijn volle verstand in een niet-ingevette-vorm had gekiept.

Vervolgens het standaard riedeltje. Eerst de boter eventjes mixen, de eieren en de mix toevoegen en nog even op hoge stand mixen tot een glad geheel. Zo gezegd, zo gedaan. Vervolgens giet je dit in de (ingevette!) vorm.

granny's appeltaart mix

En dan heb je dus dit. Super raar, want ik ken het maken van appeltaart enkel met een soort deeg waar je dan vervolgens ook reepjes mee over de appels ‘vlecht’. Dit is echt een cakebeslag. Maar goed, scheelt in ieder geval wel werk.

Dan komt het vervelende gedeelte: het schillen van de appels. Niet echt een leuk karwei. Nog een tipje van Granny, snijd de appels in 6-8 grote parten, minder werk en véél lekkerder (dat claimt Granny hè, niet mijn woorden). Aangezien ik wel oren had naar het ‘minder werk’ gedeelte sneed ik de appels in 6-8 grote parten. Nog steeds verrekte veel werk hoor, want het schillen wordt er natuurlijk niet makkelijker op.

Vervolgens bestrooi je de appelparten met kaneel en leg je ze op het beslag. De appels mogen de vorm niet raken.

granny's appeltaart mix

Hier had ik nog wel even ruzie mee. Ik wilde de appels in een mooi patroontje leggen, maar dan passen er maar heel weinig appelparten in. Uiteindelijk paste nog niet alles erin, ik denk dat ik ongeveer één appel niet erin heb gekregen. Zie je trouwens dat ene appelpartje rechts tegen de vorm aan zitten? No worries, die heb ik later even verlegd.

En dan mag de appeltaart in de oven! Ongeveer 50-55 minuten, best lang eigenlijk. Is dat altijd zo lang met appeltaart? Geen idee.

Uiteraard moest ik ook even proeven of het ‘cakebeslag’ ook daadwerkelijk naar cakebeslag smaakt, en ja hoor. Het smaakt echt precies hetzelfde als cakebeslag. Schijnt trouwens slecht te zijn om cakebeslag te eten, vanwege rouwe eieren enzo, dus doe maar niet na.

Al binnen 10 minuten in de oven!

Niet waar. Da’s een leugen. Om die claim te bevestigen of te ontkrachten heb ik natuurlijk ook even de tijd bijgehouden. Oké, of je moet de Usain Bolt van het appelschillen zijn, maar ik ben er dus 50 minuten mee bezig geweest. Nu ben ik natuurlijk wel een beetje klunzig geweest door het beslag in een niet-ingevette vorm te mikken, maar dan nog vind ik 10 minuten wel érg knap.

granny's appeltaart mix

De taart ging vrij hard in de oven, waardoor ik de temperatuur na een minuut of 20 omlaag heb gezet naar 160 graden. Na 50 minuten heb ik de taart uit de oven gehaald en dit is ‘m dan! Helemaal niet slecht, toch? Ik vind het wel een plaatje hoor.

En, smaakt het ook een beetje?

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak. En die was top! Echt helemaal niks op aan te merken op deze appeltaart. De volgende dag was ‘ie (volgens mijn lieve moeder) nóg lekkerder.

Deze appeltaartmix is dus dikke prima. Het is gemakkelijk, je hoeft niet te klooien met deeg en als je wat sneller bent dan ik denk ik dat je dit wel in 25 minuten in de oven kunt krijgen. Ik vind het een slimme manier van appeltaart bakken zo. En geef toe, het ziet er toch echt niet minder leuk uit zonder die reepjes deeg bovenop? Ik vind het er zo juist leuk uit zien.

Waar koop ik Granny’s appeltaartmix?

Heel simpel, bij de Appie! De mix kost €1,39, wat ik een prima prijs vind voor deze mix.


Deze appeltaartmix heb ik gekregen in een goodiebag, maar ik heb zelf besloten om hier een artikel over te schrijven. Er is niet aan mij gevraagd om dit te doen en mijn mening is ook niet anders vanwege het feit dat ik de mix gekregen heb. 

 

P.S. Geen zin om een appeltaart te bakken? Probeer eens een lekker smoothie recept uit!

Gerelateerde blogposts

7 gedachten over “Ik bakte een Granny’s appeltaart

  1. Ziet er lekker uit! De taart ging waarschijnlijk zo hard in de oven, omdat je een grotere vorm hebt gebruikt. Dan is het beslag minder hoog en gaart dus sneller. Grotere vorm kan prima, maar dan moet je dus de oven iets lager zetten, maar daar ben je al achter gekomen. Ik denk dat ik deze weleens ga proberen, wij houden wel van appeltaart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *