Blogdoelen opstellen voor het komende jaar. Het is een tikkeltje cliché, iedereen doet het, maar is dat dan een reden om het niet te doen? Nee, vind ik niet. Dus bij deze heb ook ik blogdoelen opgesteld voor 2016. Doelen lijken me een goed iets om te hebben, je hebt dan toch iets wat je wilt bereiken. Ik hoop dat ik door het opstellen van deze doelen een stok achter de deur heb om ze ook daadwerkelijk te behalen.

Ik moet eerlijk zeggen dat sommige doelen niet echt doelen zijn. Een aantal zijn meer wensen, waarvan ik hoop dat het zal gebeuren in 2016. Een mix van doelen en wensen dus in dit artikel.

♥ Fotografie
Op het gebied van fotografie kan ik nog heel veel leren. Op dit moment maak ik foto’s met een spiegelreflex uit 2006. Kun je geloven dat dat ding dus al tien jaar oud is? Best bizar. Als ik genoeg geld bij elkaar gesprokkeld heb zou ik graag een nieuwe kopen. Ik heb er stiekem al één op het oog, maar ik denk dat het nog wel even duurt.

Een goede camera is alleen niet alles. Je kunt nog zo’n goede camera hebben, maar je moet toch wel een beetje verstand hebben van fotografie om mooie kiekjes te kunnen schieten. Daarom lijkt het me erg tof om een cursus fotografie te volgen.

♥ Layout
Ik vind het altijd erg leuk om aan mijn layout te knutselen, maar hoe tof zou het zijn om een layout te hebben die helemaal naar mijn zin is? Dat is nu dus nog niet helemaal het geval, maar ik denk dat het erg rustgevend is.

cake

♥ Groeien
Groeien kun je op veel manieren, zoals ik dus onder andere hoop dat mijn fotografie gaat groeien in 2016. Maar nu heb ik het even puur over een onderwerp dat soms wel taboe lijkt, de cijfertjes. Ik ga niet ontkennen dat ik het ontzettend tof vind om te zien dat er weer net wat meer mensen op mijn blog zijn geweest dan de dag ervoor. Ik ga niet ontkennen dat ik een klein beetje geluk voel als er een volger bij is gekomen. Is dat iets ergs? Ik denk persoonlijk van niet.

♥ Contacten
Het leuke aan bloggen is ook dat je er veel nieuwe mensen door ontmoet. Of dat nu medebloggers zijn of mensen die op andere manier verbonden zijn met de blogwereld, het is super leuk om nieuwe contacten op te doen. Ik hoop dat ik hier in 2016 nog meer de kans voor krijg. Het begint in ieder geval al goed, 24 januari staat het eerste evenement al gepland.

♥ Mijn blog los kunnen laten
Dit klinkt misschien wat raar, aangezien het mijn blogdoelen zijn. Toch is dit denk ik wel een belangrijk puntje. Op dit moment ben ik bijna 24/7 (oké, dat is overdreven, maar je snapt wat ik bedoel) bezig met mijn blog. Dat heb je nu eenmaal met een hobby, er gaat veel tijd in zitten. Nu vind ik het ontzettend leuk om te doen, misschien iets te leuk, waardoor ik andere dingen laat varen. Ik vind het erg belangrijk om te focussen op mijn studie, waar ik nu soms niet genoeg tijd aan besteed.

In 2016 ga ik zeker mijn blog niet op de achtergrond plaatsen, maar ik hoop dat ik mijn prioriteiten een beetje beter kan gaan verdelen. Ik ben ook wel benieuwd hoe andere bloggers dit doen, dus mocht je tips hebben, brand los!

Dat waren dan alweer de doelen en wensen die ik voor 2016 heb. Ik ben heel benieuwd wat dit jaar me gaat brengen, zowel op bloggebied als op persoonlijk gebied.

P.S. Sorry voor de foto’s met een overdosis suiker. 

Gerelateerde blogposts

14 gedachten over “Blogdoelen voor 2016

  1. Wat een mooie doelen heb je geschreven. En sommige dingen heb je niet in de hand inderdaad, maar hopen kan altijd! Ik hoop voor jou dat al je doelen uitkomen! ?

    Liefs, Anne

  2. Vooral dat laatste is erg lastig! Ik merk zelf ook dat ik veel tijd in mijn website steek en daardoor minder tijd overheb voor andere dingen. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en niet teveel als een verplichting gaan voelen. Succes! Als jij dé oplossing voor dit ‘probleem’ hebt hoor ik hem graag van je 😉

  3. Goede doelen! En het is inderdaad goed om je blog een beetje meer los te laten, andere mooie dingen in het leven (of belangrijke dingen zoals je studie) mogen er niet bij inschieten!

  4. Lijken me mooie doelen! En natuurlijk is het niet erg om blij te zijn met nieuwe volgers of bezoekers. Ook al is het hobby, het is toch fijn om te zien dat wat jij doet ook gelezen en gewaardeerd wordt! Ik ben benieuwd wat je voor evenement gaat doen! Ik wil ook heel graag andere bloggers gaan ontmoeten in 2016! x

  5. Herkenbare doelen! En wat is er mis mee om te willen groeien qua lezers en volgers? Ik heb dat doel ook hoor, als ik het niet leuk zou vinden dat mensen mijn blogs lezen dan had ik alles wel in een dagboek geschreven 😉

  6. Wat een mooie doelen. Zelf wil ik mijn fotografie ook graag verbeteren. Alleen voor ik veel ga verbeteren is het belangrijk dat ik deze maand even op mijn school concentreer. Dus ik zet even een stapje terug. En ik zet liever een minder artikelen online met inhoud dan gewoon afgeroffelde artikelen.

    Veel succes met je doelen! En het gaat je zeker lukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *