Blogtips

Hi! Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik pas een ‘beginnende’ blogger. Zo goed als de grote bloggers ben ik helaas nog lang niet, maar ik doe mijn best! Het leek me leuk om een artikel te maken voor andere bloggers, een artikel met blogtips. En dan dus blogtips van een beginnende blogger.

Naast bloggen lees ik ook graag blogs. Hier kom ik ook wel eens dingen tegen waarvan ik denk: ‘Oei, dit had anders gekund’. Natuurlijk is dit compleet mijn mening en hoeft niet iedereen die te delen, maar tips zijn altijd handig, toch?

♥ Foto’s zijn the key to succes! Mooie foto’s zorgen ervoor dat mensen naar jouw artikelen getrokken worden. Ik weet dat ik ook nog niet de beste foto’s heb, ik werk eraan ;). Maar ik weet ook dat als ik een artikel voorbij zie komen met een mooie foto, dat ik hier sneller op klik. Zo zorg ik er ook voor dat elk artikel op mijn blog een foto heeft en dat deze foto lekker groot zichtbaar is. Slecht voorbeeld is de foto boven dit artikel, die is niet zo mooi.

♥ Zorg ervoor dat je een gemakkelijk reactieveld hebt en dat er niet per se ingelogd hoeft te worden om een reactie achter te laten. Dit maakt reageren zo veel toegankelijker! Soms probeer ik op een blog een reactie achter te laten en wil het maar niet lukken zonder in te loggen met mijn Google account. En aangezien ik vaak mijn wachtwoorden kwijt ben (oei, dat is geen goede eigenschap!) laat ik het reageren dan maar achterwege.

♥ Maak Bloglovin’ aan! Ik vind Bloglovin’ heel fijn, zo heb ik een gemakkelijk overzicht van de blogs die ik volg. Als ik op een leuke blog terecht kom vind ik het ook fijn dat ik de blogs direct kan volgen via Bloglovin’, zonder eerst naar Bloglovin’ zelf te gaan, en daar is de widget die ik gebruik erg handig voor. Mensen blijven op je blog, maar klikken toch op het plusje! Ideaal, toch? Bovendien is het niet veel gedoe om Bloglovin’ aan te maken, dus aarzel niet :).

♥ Schrijf alleen in het Engels als je ook écht goed Engels kan. Niks is zo vervelend als een stuk lezen waar je echt met moeite doorheen komt. Natuurlijk is het fijn om lezers te hebben van over de hele wereld, maar toch gaat er niks boven goed taalgebruik. Bovendien, met de Nederlandse taal is ook niks mis toch? Als je nou echt een heel grote blogger wordt zou je er altijd nog voor kunnen kiezen om je blog ook in het Engels beschikbaar te maken. Maar voor nu, Nederlands is ook prima.

Correct me if I’m wrong en laat hieronder jouw beste blogtips weten. Samen kunnen we elkaars blog steeds een tikkeltje beter maken!

Deze tips zijn echt inhoudelijk op blogs gericht, dus niet over hoe je traffic naar je blog krijgt. Zouden jullie daar nog een artikel over willen? Inmiddels heb ik het artikel ‘6 tips om meer traffic naar je blog te krijgen‘ online staan.

De 25 questions tag
Mijn 'Stom!' lijstje