Blogtips van een beginner

Hi! Zoals je waarschijnlijk wel weet ben ik pas een ‘beginnende’ blogger. Zo goed als de grote bloggers ben ik helaas nog lang niet, maar ik doe mijn best! Het leek me leuk om een artikel te maken voor andere bloggers, een artikel met blogtips. En dan dus blogtips van een beginnende blogger.

Naast bloggen lees ik ook graag blogs. Hier kom ik ook wel eens dingen tegen waarvan ik denk: ‘Oei, dit had anders gekund’. Natuurlijk is dit compleet mijn mening en hoeft niet iedereen die te delen, maar tips zijn altijd handig, toch?

♥ Foto’s zijn the key to succes! Mooie foto’s zorgen ervoor dat mensen naar jouw artikelen getrokken worden. Ik weet dat ik ook nog niet de beste foto’s heb, ik werk eraan ;). Maar ik weet ook dat als ik een artikel voorbij zie komen met een mooie foto, dat ik hier sneller op klik. Zo zorg ik er ook voor dat elk artikel op mijn blog een foto heeft en dat deze foto lekker groot zichtbaar is.

♥ Zorg ervoor dat je een gemakkelijk reactieveld hebt en dat er niet per se ingelogd hoeft te worden om een reactie achter te laten. Dit maakt reageren zo veel toegankelijker! Soms probeer ik op een blog een reactie achter te laten en wil het maar niet lukken zonder in te loggen met mijn Google account. En aangezien ik vaak mijn wachtwoorden kwijt ben (oei, dat is geen goede eigenschap!) laat ik het reageren dan maar achterwege.

♥ Maak Bloglovin’ aan! Ik vind Bloglovin’ heel fijn, zo heb ik een gemakkelijk overzicht van de blogs die ik volg. Als ik op een leuke blog terecht kom vind ik het ook fijn dat ik de blogs direct kan volgen via Bloglovin’, zonder eerst naar Bloglovin’ zelf te gaan, en daar is de widget die ik gebruik erg handig voor. Mensen blijven op je blog, maar klikken toch op het plusje! Ideaal, toch? Bovendien is het niet veel gedoe om Bloglovin’ aan te maken, dus aarzel niet :).

♥ Schrijf alleen in het Engels als je ook écht goed Engels kan. Niks is zo vervelend als een stuk lezen waar je echt met moeite doorheen komt. Natuurlijk is het fijn om lezers te hebben van over de hele wereld, maar toch gaat er niks boven goed taalgebruik. Bovendien, met de Nederlandse taal is ook niks mis toch? Als je nou echt een heel grote blogger wordt zou je er altijd nog voor kunnen kiezen om je blog ook in het Engels beschikbaar te maken. Maar voor nu, Nederlands is ook prima.

Correct me if I’m wrong en laat hieronder jouw beste blogtips weten. Samen kunnen we elkaars blog steeds een tikkeltje beter maken!

Deze tips zijn echt inhoudelijk op blogs gericht, dus niet over hoe je traffic naar je blog krijgt. Zouden jullie daar nog een artikel over willen? Inmiddels heb ik het artikel ‘6 tips om meer traffic naar je blog te krijgen‘ online staan.

Gerelateerde blogposts

43 gedachten over “Blogtips van een beginner

 1. Goede tips heb je op een rijtje gezet! Ik vind mooie en goede foto’s vooral heel belangrijk. Lijkt me leuk om een artikel te lezen over meer traffic; is altijd welkom natuurlijk 🙂

 2. Ik kan me helemaal vinden in alle punten die jij benoemt. Wel denk ik dat het voor beginnende bloggers vaak lastig is om al hele mooie foto’s te maken (dat herken ik zelf in ieder geval). Dit is wel een mooi leerproces trouwens, hoe verder je komt en mooier je foto’s worden, hoe blijer ik daar persoonlijk mee ben. Ook het makkelijk achter kunnen laten van een reactie vind ik erg belangrijk!

  Nog een tip: zorg ervoor dat je 2 plugins installeert die met reacties te maken hebben: 1. een plugin die een notificatiemail naar iemand stuur als jij op zijn/haar reactie hebt gereageerd. 2: een plugin die automatisch de laatste post van iemand laat zien die op jouw artikel reageert (heb ik ook pas sinds vandaag, maar erg blij mee)!

 3. fijne tips! Ik ben ook niet zo lang aan het bloggen en er zijn een paar dingen waar ik moeite mee hem. Ik zie bijvoorbeeld dat bijna alle bloggers hun blog linken met alle social media. Ookal heb ik een blog en wil ik graag ervaringen en tips delen ik wil niet mijn social media linken omdat ik van privacy hou. Iets anders waar ik aan twijfel is de taal. Ik schrijf in het Nederlands maar omdat ik op school alleen Engels spreek vind ik Engels eigenlijk veel makkelijker. Dus ik twijfel of ik nu opeens Engels moet gaan schrijven of niet..

  1. waarom zou je in dit geval dan in het nederlands schrijven?

   Juist als je anderen wilt inspireren en je engels is goed, kun je alleen maar meer mensen bereiken.
   Of je zou je blog meertalig kunnen maken. Dan kunnen je lezers zelf kiezen voor de taal.

   Wel kost dit jou wat meer werk. En voor wat betreft social media, dan kun je toch ook een facebook pagina, twitter, instagram, enz aanmaken speciaal rondom je blog? dat heb ik ook gedaan, hoewel ik twitter alleen voor mijn blog gebruik. Ik gebruik twitter verder niet privé. Wel communiceer ik veel persoonlijk met mensen via mijn twitter account

 4. Het is zeker waar dat je door mooie fotos naar een artikel wordt getrokken 🙂 ik werk zelf ook nog aan mijn fotos, maar het is al een stuk beter dan een jaar geleden haha. Ik heb verder niet echt tips denk ik.. Ben wel benieuwd naar een post over trafic en misschien eentje over pr bureaus? Ik probeer me daar de laatste tijd een beetje in te verdiepen dus tips zijn altijd welkom 🙂

  1. Ah ligt dat probleem bij Blogger? Vandaar dat het bij zoveel blogs is! Weer wat geleerd ;). Ik gebruik Gmail niet echt eigenlijk, snap nooit wat van die google accounts haha.

 5. Hoi mylou,

  leuk blog heb je hier. Ja ik ben het helemaal met je eens. Vooral het reactieveld.
  Ik vind het ook vaak een beetje dubbel als je eerst de reacties te zien krijgt van facebook en een eindje verderop de reactie via het blog zelf.

  Persoonlijk vind ik de facebook comment plugin er ook niet heel mooi uitzien. Ik snap wel dat mensen hem willen gebruiken, daar je de reactie ook op je eigen tijdlijn kan plaatsen, maar het is altijd maar de vraag of je lezers dit ook zullen doen.

  En nog een tip van mij is: Focus je niet teveel in het bereiken van meer mensen.
  Ja, tuurlijk wil je meer mensen bereiken, maar wat ik hiermee bedoel is dat je juist moet richten op de volgers die je al hebt, waardeer hen en dan zullen er vanzelf meer volgen.

  Vooral in het begin, wil je natuurlijk groeien en dat is begrijpelijk, maar om een goede band met je lezers op te bouwen, zul je daar juist meer tijd in moeten steken.

  Groetjes
  Chris

 6. Goeie tips, ik heb echt een hekel aan reactievelden waar ik eerst in moet loggen! En helemaal als ik dan ook nog taartjes weg moet klikken om te bewijzen dat ik geen robot ben!

 7. De foto’s merk ik ook dat heel belangrijk zijn. Goede tips! 🙂 Ik schrijf wel in het Engels. soms wat lastig hier en daar maar hopelijk goed genoeg haha.
  Liefs!

  1. Hi Evelyne!

   Ik heb eventjes een kijkje genomen en ik zie dat het het reactieveld van Blogger is. Op zich vind ik het wel gemakkelijk bij jou aangezien je ervoor kunt kiezen om naam+url in te geven. Bij veel blogger sites moet je per se met Blogger ingelogd zijn en dan wordt het wel lastig.

   Volgens mij heb je bij Blogger helaas geen andere mogelijkheden qua reacties :(.

   1. Dank je om even langs te komen 😉 Ja, ik zit bij Blogger omdat ‘k nog niet toe ben aan een eigen domein. Ik ben pas een goed halfjaar gestart & wil nog wat groeien met m’n blog alvorens die stap te nemen. Uiteraard heb ‘k daar beperkingen die ‘k op een eigen domein niet zou hebben, maar ik denk niet dat ‘k mag klagen.

 8. Interessant om te lezen. Mijn doelgroep ligt boven de 50 jaar en die zijn best lastig om te bereiken. Op de Analytics pagina zie ik toch dat er veel lezers tussen de 25 en 35 jaar zijn. Ik werk ook al met instagram maar dat is nog geen routine geworden. Dat van die foto’s ben ik helemaal mee eens. Maar een mooie en toepasselijke foto maken is een kunst op zich. Doorzetten hoort er volgens mij ook bij.

 9. Zelf ben ik net begonnen met bloggen, maar ben niet zo’n held in HTML. Je vertelde hier dat het slim was om een goed ‘reactieveld’ te hebben zonder dat je hoeft in te loggen. Ik vroeg me af hoe je dit hebt gedaan. Ik gebruik zelf blogger en als ik zo’n reageer deel er in wil stoppen krijg ik het alleen via Google+.

  1. Hi Cynthia! Bij Blogger kun je volgens mij niet veel anders dan het standaard reactieveld. Ik heb even gekeken en ik kan bij jouw blog wel kiezen voor ‘Naam/URL’, waar ik bij Blogger sites meestal voor kies. Dan hoef je dus niet in te loggen, dat scheelt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *