Zelf vul ik graag tags in en het leek me leuk om eens een keer een eigen tag te maken, gewoon als experiment. En dan wel met als onderwerp mijn grootste liefde: eten. Ik presenteer u: De Food lovers tag!

Wat is je lievelingseten?
Kip kerrie met rijst! Alhoewel ik echt fan ben van praktisch alles met kip (zolang er maar geen botten inzitten), staat dit toch wel op één. En ik moet heel eerlijk toegeven dat ik het eet met kerriesaus uit een zakje. Terwijl ik dit typ voel ik me echt een slechte kok.

Ben jij een healthy food lover of een unhealthy food lover?
Unhealthy food lover. Alhoewel ik gezond eten echt kan waarderen, heb ik een zwak voor chocolade. Als er geen chocolade bestond dan had ik waarschijnlijk best een gezonde levensstijl. Ik vind salade bijvoorbeeld erg lekker en mango gaat er ook wel in. Plus het feit dat ik me gewoon beter voel als ik gezond eet, dat telt natuurlijk ook wel mee. Maar het liefst werk ik de hele dag chocolade naar binnen.

Ben je een keukenprinses of laat je zelfs een ei aanbranden?
Ik kan gelukkig wel een ei bakken, maar een keukenprinses ben ik zeker niet. Af en toe probeer ik vol enthousiasme een recept uit wat ik vervolgens wel weg kan mikken. Zo at ik laatst een vispotje met broccoli, yuk! Het was echt niet te pruimen.

Ben je een makkelijke of moeilijke eter?
In principe wel makkelijk, want ik wil alles wel uitproberen. Maar toch zijn er een aantal dingen die ik echt niet lust, zoals een aantal soorten vis en champignons. Meer kan ik eigenlijk niet bedenken dat ik niet lust.

Wat is het beste recept dat je ooit gemaakt/gegeten hebt?
Iets wat ik echt oneindig kan eten, is dit recept van Sonja Bakker. Het is een courgetteschotel met pasta en ik vind het zó lekker! Ik houd alleen niet de hoeveelheden aan die Sonja gebruikt, aangezien ik graag wat meer geraspte kaas op m’n schotel zie liggen dan drie korreltjes. Ik denk dat veel mensen dit te ‘saai’ vinden, maar ik vind het heerlijk. Bovendien kun je er gemakkelijk dingen aan toevoegen die je lekker vindt.

En ik wil ook nog even dit recept delen van Leonie ter Veld delen, dit recept heeft me namelijk geholpen op veel inspiratieloze avonden. En nu ik erover schrijf krijg ik er gewoon weer zin in. Wat een held, die Leonie ter Veld. Oké, ik lach nu om m’n eigen vreselijk slechte grap. Dit gaat niet goed jongens. Maar even zonder dollen, neem echt even een kijkje op ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet‘ als je nog een lading inspiratie nodig hebt.

En wat was je meest gefaalde recept ooit?
Ik had een leeftijd (waarschijnlijk op m’n 15e ergens) waarop ik van alles wilde proberen. Zo ook een hartige taart met kip kerrie vulling. Klonk als een fantastisch plan en als een erg lekkere maaltijd. Na het bakken zag het er ook nog eens goed uit, totdat ik de springvorm los haalde. De hele taart stortte in elkaar en de vulling was eerder een kipkerriesoep geworden. Goed plan, niet zo’n goede uitvoering.

Wat is je favoriete foodblog?
Zoals al benoemd bij een vraag hierboven, ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet‘ van Leonie! De recepten zijn niet bijzonder moeilijk en gewoon lekker. Ik heb zelfs haar kookboek in huis waar ik maar al te graag doorheen blader.

Waar haal je inspiratie vandaan voor je avondeten?
Van foodblogs, uiteraard. Ook heb ik een aantal kookboeken in huis en volg ik met veel plezier ‘Tasty’ en ‘Proper Tasty’ op Facebook. Ik denk dat iedereen die pagina’s wel kent inmiddels. Ik maak er niks van, maar ik vind het alleen al geweldig om naar te kijken. En inspiratie, dat geeft het zeker!

Wat eet je het liefst als ontbijt?
Ai, ik ben een heel slechte ontbijter. Het liefst ontbijt ik met een lekkere omelet met groenten, maar daar neem ik ’s ochtends echt niet de tijd voor. Vaak pak ik Special K of gewoon een appel. Ik weet dat je goed moet ontbijten, maar ik ben er zo slecht in!

Wat lust je echt absoluut niet?
Champignons! Ik heb het meerdere keren geprobeerd, maar nee, ik vind ze echt heel vies. En dat terwijl ik champignonsoep wel lust. Ik denk dat het met de structuur te maken heeft, zo glibberig. Ik was een keer uit eten en op de kaart stond ‘pasta met groenten’, klonk erg aantrekkelijk. Maar ja, champignons vallen dus ook onder groenten en die zaten er dan ook genoeg in! Sindsdien vraag ik meestal of er champignons inzitten.

Melk, pure of witte chocolade?
Ik kan niet kiezen, dus ik vraag me ook heel erg af waarom ik deze vraag heb bedacht. Eigenlijk omdat ik denk dat het verhaal erachter bij veel mensen wel leuk kan zijn. Ikzelf was eerst altijd fan van pure chocolade, maar inmiddels ben ik toch meer voor melk. Maar ook wel voor wit eigenlijk. Om eerlijk te zijn vind ik alle drie de varianten helemaal top en ik weet in de winkel ook nooit wat ik moet kiezen. Laatst ontdekte ik een chocoladereep met bitterkoekjes (amaretti) en dit is echt de hemel op aarde. Volgens mij was dit melkchocolade, maar dus in combinatie met bitterkoekjes. Geniale uitvinding.

Het is een langere tag geworden dan gepland, maar ik kreeg elke keer weer nieuwe vragen in m’n hoofd en ik wilde er geen schrappen. Vind je dit nou een leuke tag, schroom dan niet om hem over te nemen! Laat het me dan ook zeker even weten in de reacties, het lijkt me erg leuk om te lezen.

Gerelateerde blogposts

10 gedachten over “De Food lovers tag!

  1. Heel leuk om te lezen! Wat grappig dat je ook geen champignons lust, die vind ik ook echt niet te eten. Ik had vorige week een pasta met bolognesesaus en daar zaten ze ook in, dan vind ik het gelijk niet meer lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *