Oké, I admit, het is een beetje vroeg. Maar ik heb ze al wel: lentekriebels! Ik ben de winter gewoon beu en zeker nu er ook nog eens sneeuw bij komt kijken. Not my cup of tea! Daar wilde ik graag een artikeltje over schrijven, maar ik wist niet hoe. Gelukkig kwam ik de ‘lentekriebels tag’ tegen op Beautylab en dat leek me een mooie manier om duidelijk te maken dat ik toe ben aan de lente.

1. Wat is de eerste gedachte die in je opkomt bij het woord ‘lente’?
Bloemetjes, felle kleuren, fel groen gras! Én lammetjes. Dat is gewoon het beeld wat in mijn hoofd opkomt als ik denk aan de lente. Niet te vergeten is natuurlijk de zon!

2. Als de lente een geur zou hebben, hoe zou die dan ruiken?
Oké, ik heb hierbij hetzelfde antwoord als Serena. Doordat ik de tag eerst heb doorgelezen ben ik stiekem wel wat beïnvloed. Maar ik ben het zo eens met haar antwoord dat ik geen beter antwoord kan bedenken. Dus bij deze: vers gemaaid gras! En natuurlijk bloemen.

3. Wat is je favoriete lente nagellakkleur?
Babyroze staat dan met stipt op één. Ik ben iemand die elke nagellak kleur wel draagt, maar roze blijft toch favoriet. In de winter draag ik vooral donkerpaars en donkerrood en ik kan niet wachten om weer roze te dragen! Als ik één lakje moet kiezen dan is het toch wel van ‘Sweet retreat‘ van Rimmel. Echt een ultiem lente-gevoel krijg ik bij die kleur.

4. Wat is je favoriete lente bloem?
Oh, help. Mag ik toegeven dat ik echt geen verstand heb van bloemen? Ik weet absoluut niet hoe de meeste bloemen heten en zeker niet welke er dan vooral in de lente zijn. Ik ga wel voor een iets algemener antwoord, namelijk mooie gekleurde bloemen. Vooral gele bloemen vind ik dan typisch voor de lente.

5. Welke lentetrend (make-up, fashion, of beide) spreekt jou dit jaar het meeste aan?
Deze vraag gaat ook mis. Ik ben gewoon niet van de trends, moet ik heel eerlijk toegeven. Natuurlijk ben ik wel trendgevoelig, maar ik ga niet van tevoren opzoeken wat de trends gaan zijn deze lente. Dus ik laat me verrassen!

6. Wat is je favoriete lenteparfum (geurtje of geurkaars, of beide)?
Ik draag ‘m stiekem al, maar Fresh Couture van Moschino vind ik echt een parfum voor de lente. Ik word er ook gelijk gelukkig van als ik dit luchtje opspuit. Die zal ik zeker in de lente vaak dragen en ik ben bang dat ‘ie zelfs op zal gaan deze lente. Hiernaast vind ik ‘Life is Now’ van Mexx ook erg lekker.

Qua geurkaarsen ben ik een altijd fan van vanille, maar laatst heb ik toch een lekkere geur ontdekt! Het is zo’n geurkaars van Bolsius, die je bij woonwinkels vaak vindt, met mangogeur. Oké, het is een geur waar je van moet houden, maar ik vind ‘m zo lekker! Ook zeker een topper voor in de lente als je het mij vraagt.

7. Houd jij een lente schoonmaak?
Ik denk het wel, al zal ik het niet gelijk ‘lente schoonmaak’ noemen. Op de één of andere manier heb ik bij lekker weer meer motivatie om alles lekker schoon en fris te maken. De kledingkast zal dan ook op de schop genomen worden, aangezien hij echt uitpuilt van dingen die ik al jaren niet meer draag. Oeps!

8. Wat is je favoriete lente accessoire?
Serena noemt hier haar zonnebril, maar ik heb echt een hekel aan zonnebrillen. Ik geef toe, ze zijn super handig en bij veel mensen staan ze echt classy. Bij veel mensen, bij mij dus niet. Is het mogelijk om gewoon geen ‘zonnebrillenhoofd’ te hebben? Gelukkig heb ik wel een ‘hoedjeshoofd’, dat scheelt dan weer. Voor de rest draag ik niet bijzonder veel accessoires, hooguit een minimalistisch kettinkje en een paar kleine oorbellen. Ik hoop dat ik nog wat mooie accessoires kan vinden voor de lente, wie weet vind ik nog wel een zonnebril die bij mijn gezicht past!

Zijn er nog meer mensen die ook geen ‘zonnebrillenhoofd’ hebben? Meld je!

9. Heb jij nog leuke plannen tijdens de Tulpvakantie of de vrije dagen (Pinksteren, Pasen, Hemelvaart)?
Tulpvakantie? Dat ken ik nou weer net niet. Klinkt wel grappig overigens. Ik ben erachter gekomen dat ik de week van Pasen mijn tentamens heb, ai! Dat zal dus vooral leren worden, terwijl ik paaseitjes wegwerk natuurlijk. Maar als ik de tentamens in één keer haal ben ik daarna wel lekker vrij, dus dan kan ik de verloren tijd inhalen. Ik hoop dat het weer dan al lekker is dat je fatsoenlijk buiten kunt zitten, maar dat zou vrij vroeg zijn natuurlijk. Maar goed, je weet het nooit met het weer in Nederland.

10. Omschrijf je favoriete lente outfit?
Ik houd wel van lekker simpel, dus in de lente ook. Wat wél tof is, is dat je in de lente met gemak van die broeken met scheuren kunt dragen. Zijn die nog ‘in’, deze lente? Ik heb nog een heel gave boyfriend jeans met scheuren liggen die wel echt gerockt kan worden in de lente, maar ik ben bang dat iedereen alweer een beetje over die hype heen is. Zo niet, dan ga ik dus voor de boyfriend jeans met (als mijn buik het toelaat) een cropped top en vans.

Als ik heel eerlijk ben zul je dit niet snel bij mij zien hoor, ik ben een veel te bange schijterd op het gebied van cropped tops en het schijnt dat ik altijd een aantal jaren achterloop met de trends. De kans is dus groot dat als niemand meer cropped tops draagt, dat ik er dan éindelijk één durf aan te trekken.

Dit was dan de ‘lentekriebels tag’! Oh help, wat is dit artikel lang geworden. Ik was zo lekker aan het typen dat ik helemaal niet doorhad wat voor een lang verhaal er uitkwam. Dat betekent in ieder geval dat ik het een erg leuke tag vond en ik denk ook dat jullie me weer wat beter hebben leren kennen door deze tag. Er zijn in ieder geval een hoop dingen voorbij gekomen die nog niet eerder verteld zijn. Om het wat draaglijker te maken heb ik wat leuke foto’s tussendoor geplaatst.

Mocht je dit nu een toffe tag vinden, neem hem vooral over. Zoals al verteld heeft Serena deze tag bedacht, bedankt Serena, het is een geslaagde tag! Ook al is ‘ie al twee jaar oud, zulke dingen verjaren nooit. Misschien juist leuk om de ‘lentekriebels tag’ een comeback tour te laten maken? Ik stem voor!

Heb jij al lentekriebels?

Gerelateerde blogposts

14 gedachten over “De lentekriebels tag

  1. Nu krijg ik wel echt heel veel zin in de lente. En ik denk dat voor bijna iedereen de geur van vers gemaaid gras hun favoriete lente geur is. Hier in ieder geval wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *