De Proefparade food of 2018 Wyers Amsterdam

De Proefparade Food of 2018

Zo’n anderhalve week geleden was het weer zover: De Proefparade! Vorig jaar vond het plaats in het Hilton hotel in Rotterdam en dit jaar was het prachtige Kimpton de Witt hotel in Amsterdam het decor van dit evenement gehost door Mr. Goodiebag.

Dit boetiekhotel bevindt zich op loopafstand van het centraal station. De neon verlichting aan de groene muur verwelkomt je en zodra je binnenkomt stap je gelijk uit de drukte van Amsterdam – het hotel straalt een fijne rust uit. Bij het hotel hoort ook restaurant Wyers, waar je terecht kunt voor Amerikaans eten.

Bobby’s gin

De Proefparade Food of 2018 Bobby's Gin

Natuurlijk is geen evenement compleet zonder Gin & Tonics! Deze fantastische drankjes werden verzorgd door Bobby’s Dry Gin. Bobby’s Schiedam Dry Gin wordt gemaakt met traditionele Indonesische plantenextracten en kruiden en dat proef je. Nu ben ik sowieso een fan van gin, maar deze gin is wel erg lekker. Ik moet dan ook eerlijk toegeven dat ik vrij veel glaasjes op heb (dit kan ook te maken hebben met de uiterst charmante barman).

Le Creuset

De Proefparade Food of 2018 Le Creuset

Ook Le Creuset was aanwezig op De Proefparade, hoe tof! Wie kent Le Creuset nou niet? Wat ik nog niet wist, is dat ze een hele nieuwe lijn hebben uitgebracht, namelijk de Deep Teal lijn. Een hele uitgebreide lijn met pannen, voorraadpotten, borden, pepermolens en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Ik vind de kleur ontzettend mooi, een heel goede toevoeging op het assortiment van Le Creuset!

De Proefparade Food of 2018 Le Creuset

Als er iets is waarvoor je mij kunt wakker maken, dan is het wel risotto. Risotto is – by far – mijn favoriete gerecht en het liefst zou ik het dan ook elke dag eten. En zéker als het deze risotto is die door Le Creuset gemaakt werd. Het geheime ingrediënt? Mascarpone! Ik heb zelf nog nooit mascarpone in mijn risotto gedaan, maar ik heb zo’n vermoeden dat ik dit snel ga proberen. De risotto werd afgemaakt met citroensap en kleine rivierkreeftjes. Doe mij nog maar een bord, of twee, of drie.

De cake op de voorgrond is trouwens gebakken in een pan, hoe tof is dat? Zelfs voor cake heb je dus niet per se een oven nodig.

Potverdorie!

De Proefparade Food of 2018 Potverdorie!

Een compleet nieuw merk voor mij, maar dat is dan juist leuk om te ontdekken. En juist als het zo’n tof merk is als Potverdorie! De jams, chutneys en salsa’s van Potverdorie! zijn gemaakt van overtollig fruit en hiermee wordt voedselverspilling dus tegengegaan. Een mooi concept en zeker als het dan ook nog eens goed uitpakt, want elk potje vond ik ontzettend lekker. Ik ben fan!

Mijn favorieten? De lente jam en de ananas salsa. Nog een fijn weetje: in de potjes zitten géén kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. En dat heeft het ook helemaal niet nodig.

Biobites

De Proefparade Food of 2018 Biobites

Deze stand met vrolijk gekleurde verpakkingen is van Biobites, een merk dat zich richt op koekjes en crackers zonder gekke en onnodige toevoegingen. Zo zitten er geen E-nummers in, maar bijvoorbeeld ook geen gluten of lactose. Daarbij zijn de producten van Biobites ook nog eens veganistisch.

Het lekkerste vond ik de crackers, vooral de Italian lijnzaad crackers en de Indian lijnzaad crackers. Deze crackers kun je natuurlijk beleggen, maar ook zonder beleg zit er veel smaak aan de crackers.

TerraSana

De Proefparade Food of 2018 Terrasana

Ook TerraSana was aanwezig op het evenement. TerraSana is een heel veelzijdig merk dat staat voor verantwoorde voeding.  Vorig jaar was TerraSana aanwezig met hun mediterrane lijn en dit jaar was de Japanse lijn aan de beurt. Hierboven zie je dan ook bloggers druk bezig met het maken van sushi, hoe tof! Daarbij kregen we ook nog een aantal producten mee uit de Japanse lijn, waaronder ook zwarte rijstnoedels. Ziet er heel gek uit, zwarte noedels, maar ik kan niet wachten om er iets mee te maken.

Amsterdam! Good Cookies

De Proefparade Food of 2018 Amsterdam! Good Cookies

Stroopwafels, wie houdt er niet van? Ik vind ze geweldig, maar ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan hoe die nou eigenlijk gemaakt worden. Gelukkig was Amsterdam! Good Cookies aanwezig om me de kneepjes van het vak te leren.

De Proefparade Food of 2018 Amsterdam! Good Cookies

Zie hier het slagveld waar ik mijn eigen stroopwafel ging maken. Wat ik dus niet wist is dat stroopwafels niet met vloeibaar beslag, zoals bij wafels, maar met bolletjes deeg gemaakt worden. Deze zie je rechtsboven op de foto liggen. Het bolletje gaat eventjes in het stroopwafelijzer, wordt platgedrukt en gebakken en vervolgens komt er een mooie ronde, platte wafel uit. De wafel snijd je doormidden en hier doe je de stroop tussen.

Op de foto zie je al veel verschillende soorten stroopwafels en ook ik maakte een eigen creatie. Tussen de stroopwafel stopte ik hagelslag en zeezout, in een poging een soort ‘Tony’s Karamel Zeezout’ stroopwafel te creëren. En eerlijk? Het was nog best goed gelukt ook.

Daarbij mocht ik ook nog proeven van de Stroopwafel Likeur, mega lekker spul. Gelukkig kreeg ik nog een flesje likeur mee naar huis én natuurlijk een blik met stroopwafels.

Wyers

De Proefparade food of 2018

Als klap op de vuurpijl kregen we ook nog eens een workshop van Jan Vissers, Chef Patissier van het hotel. Hij maakte van zelfgemaakt sap (ik geloof dat het iets met passievrucht was, maar ben er niet zeker van) ijs door middel van stikstof. Het was spectaculair om te zien hoe het stikstof overal heen ‘waaide’ en hoe het sap getransformeerd werd in ijs. En daarbij was het ijs ook nog eens erg lekker!

De Proefparade food of 2018 Wyers Amsterdam

De workshop vond plaats in de mooie binnentuin van het hotel. Een superleuk plekje waar ik nog wel uren had kunnen zitten.

Het was weer een heel geslaagd evenement! Het is altijd leuk om nieuwe foodmerken te ontdekken en te proberen. Daarbij vond ik het ook erg tof dat Le Creuset aan het koken was en dat ik – voor het eerst – mijn eigen stroopwafel heb gemaakt. En dan dat alles met goede gin & tonics, beter wordt het niet!

Gerelateerde blogposts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *