Deze 3 apps zijn echt mijn life-savers

Hi! Om de eerste posts toch nog wat persoonlijk te houden, zet ik voor jullie mijn meest gebruikte apps op een rijtje. Want zeg nou eerlijk, is een telefoon tegenwoordig niet onderdeel van wie je bent? Als je er over nadenkt zijn we echt helemaal doorgedraaid. Dat probeer ik stiekem een beetje in de titel te showen ;). Maar goed, ook ik doe hier aan mee. En handig is het wel.

Natuurlijk gebruik ik voornamelijk Whatsapp en Facebook, maar die ga ik niet in deze post behandelen. Die gebruikt iedereen tegenwoordig wel.

handige apps myfitnesspal

1. Myfitnesspal
Oooooh, ik zou uren kunnen praten over deze app. Echt waar, wat een held is het. Met deze app tel ik mijn calorieën. ‘Huh, calorieën tellen, is dat niet hartstikke achterhaald?’ Misschien, maar voor mij helpt het enorm. Zeker in de eerste tijd dat ik de app gebruikte heeft het me enorm bewust gemaakt van voeding. Ook leuk aan deze app is dat je er vrienden op kunt hebben. Zo hebben wij nu met een groepje afgesproken dat we elke maandag ons wegen en het erop zetten, je wilt natuurlijk niet afgaan, dus dat is een extra stimulans om je aan de calorieën te houden! Tenminste, zo werkt het bij mij wel. Sinds ik vrienden op Myfitnesspal heb gaat het stukken beter. Ik moet immers toch maandag mijn gewicht erop zetten. Misschien dat ik ook een keer een hele post aan deze app wijd, want ik kan er echt zo een paar kantjes over vol typen.

handige apps hydrocoach

2. Hydro Coach
Ik had het probleem dat ik altijd veel te weinig dronk. Na een dag school kwam ik thuis met een half leeggedronken flesje water. Niet bepaald genoeg, voor een dag. Omdat je lichaam gewoon voldoende water nodig heeft heb ik dus besloten om ook dit te gaan bijhouden (ja ja, ik hou veel bij op een dag). In deze app kun je gemakkelijk je water invoeren. Ook geeft hij herinneringen als je te laat bent met drinken, wat voor mij echt ideaal is! Ik merk dat ik het nu eigenlijk elke dag wel red.

handige apps dropbox

3. Dropbox
Oké, deze gebruik ik niet alleen als app, maar ook gewoon op de computer. Nadat mijn sd-kaart van 32GB (!) er plotseling mee stopte, waardoor ik al mijn foto’s kwijt was, heb ik deze app erop gezet. Hij synchroniseert mijn gemaakte foto’s automatisch naar mijn account. Ideaal! En aangezien ik een desktop computer en een laptop gebruik, zet ik op Dropbox ook alles voor mijn blog. Zo kan ik gemakkelijk, waar dan ook, bij mijn bestanden. Een echte held, die app!

Dit zijn dus dé drie apps waar ik echt niet zonder kan. Heb jij ook apps waar je niet zonder kan?

Gerelateerde blogposts

31 gedachten over “Deze 3 apps zijn echt mijn life-savers

 1. Leuk om te lezen! Behalve de standaardapps zoals Whatsapp, Facebook, Instagram en Twitter, gebruik ik wel heel graag Wunderlist! Ik maak mijn boodschappenlijstjes daar ook altijd in en dan kan ik tijdens het boodschappen doen alles wat ik pak afvinken 🙂

  1. Wunderlist heb ik er ook ooit opgehad, maar na het opnieuw installeren van mijn telefoon heb ik hem er nooit terug opgezet, misschien toch maar weer eens doen :). Bedankt voor je reactie!

 2. jaa Myfitnesspal! die gebruik ik al jaren! echt ideaal en zo zie je hoeveel je echt naar binnen werkt, haha. denk dat het enigste waar ik niet zonder kan Whatsapp is.. zo gaat communiceren tegenwoordig lol!

 3. Eén en twee zijn momenteel aan het downloaden op mijn mobiel en dropbox kende ik al. Handig!
  Ik denk dat ik zelf niet zonder de health app van Samsung kan. Niet altijd even nauwkeurig, maar houdt prima bij hoeveel ik fiets en wandel. Heel fijn! En zo weet ik of ik in de avond nog een extra rondje wandelen moet, haha.

  1. Wat leuk dat je ze aan het downloaden bent! Laat me weten wat je er van vindt :). Ik had ook een tracker op mijn telefoon staan, maar mijn telefoon is helaas een beetje van slag. Bij één stap geeft hij er al een stuk of 300 aan. Net als bij 1 km, dat zijn er al gelijk een stuk meer. Ik heb bijna elke app al geprobeerd, zo balen!

 4. Myfitnesspal gebruik ik ook! Sindsdien ben ik zoveel bewuster van eten en gaat er niet zomaar even iets naar binnen omdat het kan en ik mij verveel. Het stimuleert mij ook tot sporten sinds deze week!

 5. Ik heb gelijk die Hydrocoach gedownload! Ik ga hem morgen eens uittesten! Voor schooldagen is zoiets niet haalbaar natuurlijk, want dan moet ik naar de wc tijdens de les. Maar voor nu tijdens de vakantie is het wel handig! (:

 6. Als ik op reis ben, kan ik niet zonder de Tripadvisor app. Als dropbox gebruik ik Google Drive, werkt net zo fijn 🙂 Voor de rest heb ik ook heel veel aan de routeplanners van de trein en bus. Allemaal redelijke saaie, maar handige apps ^^

 7. Ik gebruik zelf dropbox amper terwijl ik het eigenlijk meer zou moeten doen 🙂 Ik gebruik zelf de wordpress app veel op mijn telefoon en Facetune voor het bewerken van mijn foto’s.

 8. Het thuiskomen met een half gevuld flesje water herken ik zeker, helaas! Ik drink ook veel te weinig water. Dit doet me eraan denken dat ik beter eentje drink nu! Even naar de koelkast lopen, haha! Dropbox is inderdaad een handige app!

 9. Leeuk! Ik gebruik zelf de MyFitnesspall app ook, en die is inderdaad heeel handig! De tweede voor het water drinken ga ik meteen installeren want dat heb ik echt nodig~! Ik drink veeel te weinig! xx

 10. Die hydro-coach is ook wat voor mij! Behalve als ik er echt op focus, drink ik vaak te weinig. En dat merk ik ook wel in mijn concentratie. Ik ga hem downloaden! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *