toffe boeken

Deze toffe boeken wil ik hebben

Ik ben geen boekenlezer, dat zeg ik eerlijk. Ik ben niet het type dat op de zondagmiddag op de bank wegduikt met een goed, dik boek. Niks voor mij. Althans, dan heb ik het over verhaalboeken. Echt boeken die gaan over Anna en Peter die in een romantisch drama belanden, maar waar het uiteindelijk toch goed mee komt. Wat ik wél erg leuk vind om te lezen, zijn toffe boeken over succes, zogeheten ‘zelfhulpboeken’ (wat een rotwoord) en boeken boordevol tips.

Je hebt ze stiekem al gezien hè, in de uitgelichte afbeelding? Ik moet eens wat minder spoilen in de uitgelichte afbeelding, dramatische blogger ben ik. Deze drie boeken staan hoog op mijn ‘moet-ik-hebben’ lijstje en ik vertel je graag waarom.

Fuck the quarterlife crisis

Waardevolle lessen waar je écht gelukkig van wordt

fuck the quarterlife crisis femke kamps

Hier word ik zó enthousiast van! Femke Kamps van Younique is één van de eerste bloggers die ik echt volgde. Femke heeft een heel fijne blog met net-even-wat-andere-blogposts dan je op andere blogs vindt. Haar blog is ook gewoon heerlijk kleurrijk, iets wat me altijd vrolijk maakt. Daarnaast is Femke in mijn ogen ook een echte girlboss, ze is naast blogger namelijk ook freelance editor & online content writer. GOALS. Check hier haar online portfolio.

Maar ik ging het over het boek hebben, daar gaat deze blogpost uiteindelijk over. Ik maak binnenkort nog wel eens een blogpost over leuke blogs en toffe girlbosses, want daar kan ik uren over doorratelen (is dit een woord?). Maar goed, het boek dus. Fuck the quarterlife crisis. Waardevolle lessen waar je écht gelukkiger van wordt. Iedereen kent natuurlijk wel de midlife crisis, maar ook de quarterlife crisis is een ding. Als twintiger krijg je te maken met allerlei levensbepalende keuzes en de druk lijkt tegenwoordig groter dan ooit. En zo ontstaat ie: de quarterlife crisis.

“In Fuck the quarterlife crisis gaat Femke, twintiger én ervaringsdeskundige, in vier overzichtelijke thema’s – social media, succes, relaties en geluk – op zoek naar antwoorden op moeilijke vraagstukken en uitdagingen waar twintigers mee worden geconfronteerd. Inzichten van verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen vullen Femkes eigen verhaal aan. Want: waarom lijkt het alsof anderen hun shit op orde hebben terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen?
Het resultaat is een praktische life guide met een knipoog voor twintigers, die bol staat van de herkenbare persoonlijke anekdotes, tips en inspirerende verhalen om succes, geluk en (bovenal) jezelf te vinden. Geschreven voor iedere twintiger die meer op schema loopt met het bingewatchen van haar favoriete serie dan qua leven.” (tekst via Bol.com)

Blijkbaar is het boek geschreven voor mij. Ik loop namelijk fantastisch op schema qua bingewatchen (check ook even mijn Netflix top 10), maar qua leven wil het schema nog wel eens zoek zijn. Je kunt het boek inmiddels pre-orderen en dan ligt ‘ie 15 november op je deurmat op je te wachten.

Je pre-ordert het boek ‘Fuck the quarterlife crisis‘ voor €14,95.

Shoot!

Fotograferen met je hart

fotograferen met je hart Anki Wijnen

“Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.” (tekst van de achterflap)

Neem even een kijkje op de blog Zilverblauw van Anki Wijnen. Kijk even op je gemakje naar de foto’s. Zie je die? Zulke mooie foto’s wil ik dus ook kunnen maken. Gelukkig heeft ze hier een boek over geschreven. Het boek bestaat al eventjes (sinds 2015!) en ik heb er al goede verhalen over gehoord, maar zelf heb ik hem nog steeds niet in huis. Jammer, want een goed boek over fotografie lijkt me een echte musthave. Ik kan in ieder geval nog veel leren op het gebied van fotografie (heel veel), dus dit boek lijkt me ideaal.

Mocht je binnenkort denken, ‘Goh, die Mylou heeft ineens een stuk betere foto’s’, dan is de kans aanwezig dat ik (eindelijk) dit boek heb aangeschaft.

Je koopt het boek ‘Shoot!‘ voor €19,95.

Bij het rondneuzen op de site van Anki, kwam ik erachter dat er een nieuw boek in aantocht is! Dit nieuwe boek is speciaal gericht op fotograferen met je smartphone, en heet ‘Snap!’. Deze voeg ik dus ook even subtiel toe aan het lijstje met boeken dat ik wil hebben. Dit boek is nog niet uit, maar je kunt ‘Snap!‘ alvast pre-orderen via Bol.com.

Babe, you got this.

Van meisje met dromen naar vrouw met succes

Babe, you got this.

Dit boek is een initiatief van Hashtag Workmode, dat ik ken door de blogposts van Jennie from the blog. Hashtag Workmode heeft kantoren in Rotterdam & Amsterdam met flexplekken voor onder andere bloggers,  waar je met andere girlbosses kunt werken. Mocht ik ooit nog eens een echte succesvolle girlboss worden, dan lijkt het me super leuk om hier te werken. Ben je zelf een girlboss en op zoek naar een flexplek waar je kunt werken? Neem dan zeker even een kijkje op de site. De kantoren lijken me een heel inspirerende omgeving en het is natuurlijk super leuk om met andere girlbosses op een kantoor te zitten, dat is toch iets dat je anders al snel mist.

Maar goed, even over het boek: Babe, you got this. Wat is dit voor boek? Het wordt omschreven als “een boek met handvatten die kunnen helpen met het verwezenlijken van je dromen”. Klinkt dat niet goed? Het boek is geschreven door Martje Haverkamp en Emilie Sobels, de oprichter van Hashtag Workmode. Voor dit boek zijn meer dan 20 succesvolle vrouwelijke ondernemers uitgebreid ondervraagd. Met hun adviezen is dit boek tot stand gekomen. Het lijkt me een handig én leuk boek dat me hopelijk wat goede tips kan geven om een échte girlboss te worden.

Je koopt het boek ‘Babe, you got this.‘ voor €17,99.

Is er een boek dat jij graag wilt hebben?


P.S. De linkjes in dit artikel zijn affiliate links. Dit houdt in dat ik een klein bedrag ontvang als jij iets via de link besteld, dit betekent niet dat het boek voor jou duurder wordt.

Gerelateerde blogposts

10 gedachten over “Deze toffe boeken wil ik hebben

  1. Persoonlijk ben ik gek op lezen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik als werkende mama met 2 ondernemende zoontjes hier te weinig tijd voor vrij maak. Vrije dagen vliegen genietend van mijn kids om en in de avonduren werk ik vaak, heb vrienden over de vloer of plan lekkere nexflix avondjes in! Over 2 weken gaan we met vakantie en dan lees ik wel weer veel! Shoot lijkt me dan erg tof om te lezen!

  2. Geweldige boeken! Het tweede boek Shoot! heb ik in m’n bezit. Deze is zo mooi vormgegeven en staat vol met super nuttige informatie! Ik ben verder heel erg benieuwd geworden naar Babe, you got this!

  3. Shoot! lijkt me een heel leuk boek. Ik ben nog even bezig in een paar andere boeken, maar daarna ga ik hem, denk ik, wel een keer aanschaffen. Ik kan wel wat foto-inspiratie gebruiken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *