Drink eens uit een plant

Hoogstwaarschijnlijk roept de titel flink wat vraagtekens op. Drinken uit een plant? Huh? Ren nu niet gelijk naar het dichtstbijzijnde plantsoen om plantensap (is dit een woord?) te gaan drinken, ik heb het namelijk over een beker. Een koffiebeker wel te verstaan. En dus gemaakt van planten.

Het zou me niks verbazen als je nu nog geen flauw idee hebt waar ik over praat. Niet zo gek, want ik had er namelijk ook nog nooit van gehoord. Ik heb het over de LOOOQS PLA koffiebeker. Deze koffiebeker is opgestuurd door ditverzinjeniet.nl (da’s dus een webshop) en ik heb ‘m uitgebreid getest.

LOOOQS PLA koffiebeker

Maar wat is het nu eigenlijk? Ik had het over drinken uit een plant. Deze koffiebeker is namelijk gemaakt van PLA, wat staat voor polymelkzuur. Dit bestaat uit thermoplastische polymeren van melkzuur (dit heb ik opgezocht hoor, ik ben niet zo scheikundig aangelegd) en dit wordt geproduceerd uit plantaardige grondstoffen. Dit materiaal is dan ook biologisch afbreekbaar. PLA is dus eigenlijk een duurzaam alternatief voor ‘gewoon’ plastic.

LOOOQS PLA koffiebeke

Dit vond ik wel interessant, aangezien ik nog nooit van PLA gehoord had. De beker is dus echt gemaakt van plantaardige grondstoffen! De kans is aanwezig dat ik uit suikerriet aan het drinken ben, of maïszetmeel. Natuurlijk zit er nog een heel proces tussen om van suikerriet PLA te maken, maar ik vind het een leuke gedachte.

Goed, genoeg scheikundig gepraat. Vind ik ’t wat, die koffiebeker?

Oké, het is een koffiebeker, maar ik heb hem eigenlijk voor allerlei dranken gebruikt. Het begon met chocomel van amandelmelk. Slechte keuze, toen ik daarna thee eruit dronk proefde ik de amandelmelk namelijk nog steeds. Dit terwijl ik de beker uiteraard wel afgewassen had. Conclusie één dus, geuren en smaken blijven snel hangen in de beker. Ik denk dat dit wel minder is als je de beker in de vaatwasser doet (dat kan dus gewoon), maar ik heb geen vaatwasser. Conclusie twee, het handigst is dus om in een koffiebeker gewoon koffie te doen. Klinkt niet bepaald als hogere wiskunde, maar ik ben natuurlijk zo eigenwijs om er allerlei dranken in te doen.

LOOOQS PLA koffiebeker

We gaan verder met de test. Warme melk voor het slapengaan (dikke tip overigens). Het ideale van deze koffiebeker is dat ‘ie gewoon in de magnetron kan, dus daar ging de beker met melk en al in de magnetron. Perfect! Na een paar keer flink afwassen ging de amandelmelk smaak gelukkig uit de beker, dus dat scheelt. En uiteindelijk sloot ik de test af met (uiteraard) koffie.

Wat ik handig vind aan de beker is dat hij dus in de magnetron en in de vaatwasser kan. Als je een vaatwasser hebt uiteraard. Verder vind ik de siliconen handgreep ideaal, zo kun je de beker gemakkelijk vastpakken, ook als er hete koffie in zit. De deksel is handig om je koffie net wat langer warm te houden en om hem mee te nemen. De deksel kan de beker niet afsluiten, dus je kunt hem niet in je tas doen. Zelf vind ik dit niet zo’n probleem, want daar hebben we altijd nog thermosbekers voor. Iedere beker z’n expertise natuurlijk.

LOOOQS PLA koffiebeker

De bekers zijn wit, maar de siliconen handgreep en deksel zijn er in allerlei kleuren. Ideaal dus als je met meerdere mensen thuis of op kantoor bent, iedereen heeft z’n eigen koffiebeker. Buiten dat het praktisch is, ziet het er ook nog eens gezellig uit.

Flink verhaal over een koffiebeker. Ik zet voor de handigheid nog even de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen:
– Duurzaam
– Ziet er leuk uit
– Kan in de magnetron
– Kan in de vaatwasser
– Handig dekseltje
– Siliconen handgreep

Nadelen:
– Goed afwassen is nodig om geur en smaak te verwijderen
– Kan niet afgesloten worden

Ik ben blij met de beker en ik zal hem zeker nog vaak gebruiken. Al is het wel een gekke gedachte hoor, dat de beker van planten gemaakt is. In ieder geval lekker duurzaam!

Kende jij deze koffiebeker van PLA al? 


Dit product heb ik ontvangen van ditverzinjeniet.nl om te reviewen.

Gerelateerde blogposts

7 gedachten over “Drink eens uit een plant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *