Help! Ik zit in een gigantische sport dip

Zo enthousiast als dat ik een tijd geleden nog was over sporten, heb ik er nu zó geen trek in! Afgelopen weken was ik vrij druk, dus dat was een goed excuus, maar als ik wel tijd had deed ik het nog niet. Nee, dit hoor je niet te lezen op een blog, je hoort te lezen hoe fantastisch het fitte leven mij afgaat. Ik zou jullie moeten motiveren. Maar nee, was het maar zo’n feest.  Ik zit in een gigantische sport dip.

Ik ben komende week bij mijn ouders, dus ik kan sowieso niet naar de sportschool (ik heb namelijk een abonnement in Den Bosch). En na 28 dagen inactiviteit wordt je account gedeactiveerd, ik zie de bui al hangen hoor. Het zou me niks verbazen als ik inderdaad (alweer) 28 dagen er niet ben geweest. Maar Mylou, je was toch zo goed aan het hardlopen? Was, inderdaad. Niet meer. Ik krijg mezelf écht niet naar buiten gesleept, als je mij nu super toffe nieuwe hardloopschoenen zou geven zou ik ze waarschijnlijk in huis inlopen. Ja, op dat punt ben ik inmiddels aangekomen.

Nu hoop ik dat jij, als lezer, een gigantische sport fanaticus bent die ook af en toe zo haar sport dip heeft. En dat jij me kunt vertellen hoe ik in hemelsnaam weer gemotiveerd raak, want dit schiet echt niet op. Hiernaast heb ik ook gigantische chocolade cravings, dit gaat echt compleet de verkeerde kant op.

Als zelfs die vreselijke Tumblr-sport-inspiratie me niet meer helpt, weet ik het écht niet meer.

Zit jij wel eens in zo’n sport dip? Zo ja, hoe kom je er in hemelsnaam weer uit?

 

Gerelateerde blogposts

14 gedachten over “Help! Ik zit in een gigantische sport dip

 1. Vervelend dat je even in zo’n dip zit. Ik denk dat iedereen wel eens zoiets heeft meegemaakt qua sporten. Zou het helpen om ’s ochtends gelijk je sportkleding aan te trekken? Of jezelf te belonen met bijvoorbeeld een leuk tijdschrift als je hebt gesport? Misschien kun je eerst beginnen met een stukje wandelen plaats van hardlopen? Hopelijk lukt het je snel weer om uit het sport dipje te komen!

  1. ’s Ochtends gelijk sportkleding aantrekken vind ik een hele goede! Misschien dat ik die tip morgen gelijk eens uit ga proberen. Ik wandel sowieso altijd wel voor het hardlopen, aangezien ik verre-van-advanced ben. Zeker nu ik zolang al niet heb gelopen, zal ik best veel moeten wandelen ben ik bang.

 2. Gewoon elke dag even half uurtje de radio aan en wat sit ups en squats doen 🙂

  En anders gewoon met mij samen weer gezellig naar de sportschool gaan 🙂

 3. Als ik hier een oplossing voor wist, had ik het zelf al gedaan 😉 Toch tof dat je toch een oplossing probeert te vinden. Ik heb de moed opgegeven en sport nu alleen nog maar wanneer ik er zin in heb. Dat is helaas niet veel.

  Heb je een idee waarom je een sport dip heb? Zelf vond ik het inplannen van wat ik ging doen qua sporten altijd heel vervelend. Ik sportte ook altijd thuis op mijn slaapkamer bij mijn ouders. Daar kon ik niet springen waardoor een standaard sportschema niet kon volgen. Ik moest elke dag zelf verzinnen wat ik moest doen. Dat was ik na een tijdje echt zat.

  Probeer anders nieuwe dingen? Iets wat ik nog steeds met plezier doe is hoepelen met mijn zelfgemaakte hoepel 😉 Serie aan en hoepelen maar! Toch nog een beetje beweging (:

  1. Ik heb geen idee waarom ik een sport dip heb.. ik krijg mezelf het huis gewoon niet uitgesleept. Hoepelen heb ik ook een tijd gedaan, maar ik raak het zo snel beu! Maar nu je erover begint (en ik me besef dat ik nog veel series moet inhalen), ga ik dit morgen weer eens proberen. Bedankt voor de herinnering!

 4. Ugh heb precies hetzelfde. Begon heel dapper om de dag, dat twee maanden volgehouden en nu al drie weken niet geweest … Te koud, te druk.. jekkes!

 5. Iedereen heeft wel eens zo’n dipje! Ik merk aan mezelf dat wanneer ik in die periode dan toch blijf gaan, die motivatie vanzelf weer terugkomt. Zeker als je dan merkt dat je jezelf na het sporten fitter en energiek voelt 🙂

 6. Dit is ZO herkenbaar! Ik ben ook al een aantal weken volop aan het sporten, maar afgelopen week was echt en dipmoment. Nou ben ik ook heel druk met school, maar dat hoort geen excuus te zijn. Voor nu laat ik het sporten gewoon even, want het nu gaan forceren werkt bij mij echt niet. Hopelijk komt de motivatie snel weer terug. Enne… laat je niet gek maken door die foto’s op Instagram. Liefs

 7. Ooooh dat kan zo vervelend zijn. Ik heb ook wel eens zo’n dipje gehad en vond het heel lastig om er weer uit te komen, maar toen ik eenmaal gewoon weer eens ben gegaan, kreeg ik de smaak wel weer snel te pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *