Hema Make & Bake kruidnoten

Hema Make & Bake kruidnoten

Om toch iets aan Sinterklaas te doen leek het me leuk om zelf kruidnoten te maken. Een tijdje geleden had ik bij de Hema al de ‘Hema Make & Bake kruidnoten’ set gezien, dus ik wist dat dat ‘m ging worden. Het verbaasde me hoeveel potten er nog stonden, aangezien ze maar houdbaar zijn tot oktober 2017 zullen ze na Sinterklaas wel in de uitverkoop gaan. Ideaal voor iedereen die het hele jaar door wel kruidnoten kan eten ;).

Ik probeerde het uit!

Hema Make & Bake kruidnotenHema Make & Bake kruidnoten

Achterop is te lezen hoe je de kruidnoten maakt en het klinkt niet heel ingewikkeld. Je voegt 120 gram boter en 4 eetlepels melk toe. Vijf tot zeven minuten kneden, bolletjes maken en ze indrukken met je vingertop. Moet lukken!

Als tip wordt er aangeraden om nog wat chocolade over de kruidnoten te doen als ze klaar zijn. Dit was het plan, maar ik vergat (natuurlijk) de chocolade dus dan wordt dat nogal lastig.

Make

Hema Make & Bake kruidnoten

Ik zet de oven aan op 160 graden, mik alle ingrediënten op het aanrecht en begin met kneden. De stukken boter zijn natuurlijk makkelijk te kneden, maar na 20 minuten kneden is het nog steeds een poederige massa. Het voelt niet echt alsof dit ooit een deeg gaat worden.

Hema Make & Bake kruidnoten

Het is een soort gebergte geworden dat duidelijk wat lawines achter de rug heeft. Het blijft maar brokkelen en ik krijg er maar geen fatsoenlijk deeg van. Even online checken dan maar. Online lees ik een recensie waarin staat dat de kruidnoten niet veel smaak hebben. Da’s erg balen natuurlijk, maar ik heb nog geen kruidnoten! Ik heb nog niet eens deeg.

Als ik iemand was met verstand van zaken, dan zou ik vast weten wat ik nu moet doen. Maar ja, als ik iemand was met verstand van zaken dan stond ik waarschijnlijk geen kruidnoten te bakken met een Hema Make & Bake mix.

Extra boter erbij doen? Lijkt me niet heel handig. Uiteindelijk besloot ik om er nog maar wat melk bij te gieten, met succes! Eindelijk wordt het een bol deeg.

Hema Make & Bake kruidnotenHema Make & Bake kruidnoten

Tijd om bolletjes te rollen van het deeg. Eerlijk? Ik was er na bolletje nummer vijf al wel klaar mee. Wat een rotklus. Je hoort bolletjes te rollen met een diameter van één cm, maar buiten dat ik niet zo goed ben in inschatten heb ik ook niet ’s werelds meeste geduld. Na een halfuur (!) heb ik eindelijk alle bolletjes gerold en druk ik ze plat. De bolletjes lijken wat hard geworden, waardoor de meeste wat scheurtjes oplopen.

& Bake

Hema Make & Bake kruidnoten

En dan mogen ze in de oven. Ze moeten 20 minuten op 150 graden, terwijl de oven voorverwarmd is op 160 graden. Is dat een bakktechniek? Geen idee. Ik draai de oven terug naar 150 graden en zet de bakplaat in de oven. Na 20 minuten zijn de kruidnoten nog redelijk zacht. Op de verpakking staat dat ze bij het afkoelen knapperig worden, maar toch ben ik eigenwijs en laat ik ze nog vijf minuten in de oven staan.

Hema Make & Bake kruidnoten

Natuurlijk kan ik niet wachten, dus de eerste kruidnoten eet ik warm op. Super lekker! Als ze nog warm zijn hebben ze een zachte binnenkant en een crunchy buitenkant.

Oké, ze winnen niet de schoonheidsprijs. Dat zeker niet. Maar ik vind ze wel erg lekker!

Hema Make & Bake kruidnoten

Is ’t wat?

Ja, ik ben enthousiast! Tijdens het kneden van het deeg en het rollen van de bolletjes heb ik wel even frustraties gehad. Maar goed, ik ben dan ook geen baktalent. Ik was er vrij lang mee bezig, maar zo trots als een pauw was ik toen de kruidnoten daadwerkelijk goed smaakten. Oké, niet helemaal verdiend, want de Hema bakmix heeft me natuurlijk flink geholpen.

Zoiets lijkt me ook zeer geschikt om met kinderen te doen, zij kunnen de bolletjes rollen! Ideaal ;). Misschien een ideetje om te maken voor Sinterklaasavond?

Deze Hema Make & Bake Kruidnoten mix kost €4,50 en je krijgt er een flinke lading kruidnoten uit. Het is natuurlijk goedkoper om een zak kruidnoten te kopen, maar ik vind dit leuker én lekkerder!

Gerelateerde blogposts

3 gedachten over “Hema Make & Bake kruidnoten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *