Het Grote Blogger Diner 2016

Het Grote Blogger Diner 2016

Laatst kwam er een heel tof mailtje binnen van Mr. Experience Creators, namelijk een uitnodiging voor Het Grote Blogger Diner 2016! Aangezien ik de evenementen van Mr. Experience altijd erg tof vind, kon ik natuurlijk niet wachten. Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver en vertrokken Charissa (van LadyGoldapple) en ik richting het diner.

Maar dat liep even wat anders dan gepland. We zouden opgehaald worden bij de Passenger Terminal Amsterdam, dus daar hadden we dan ook afgesproken. Op Schiphol zagen we niks, dus besloten we te bellen. Schiphol? Eh, dat was niet echt waar we hoorden te zijn. Heel bijzonder dat we allebei dachten dat we op Schiphol moesten zijn, haha! Dus weer terug de trein in naar Amsterdam Centraal en vervolgens nog een stukje met de tram. En daar was dan de echte Passenger Terminal Amsterdam.

Van daar werden we in een Peugeot naar de locatie Naarderbos gereden. En wauw, wat een prachtige locatie was dit! We werden in een golfkarretje naar het evenement gebracht. Hier probeerden Charissa en ik zelfs nog even een golfballetje te slaan.

Aangezien we aan de late kant waren doordat we bij Schiphol stonden konden we daarna direct door naar binnen, waar we nog een drankje dronken en een hapje kregen. Vervolgens was het tijd om naar het diner te gaan.

Het Grote Blogger Diner 2016

Foto door Anneke Jager

En dan tref je dit aan, wauw! Hoe mooi ziet dit eruit? Deze foto lijkt echt linea recta van Pinterest geplukt.

Het Grote Blogger Diner 2016

Het eerste glaasje wijn werd ingeschonken en het 6-gangendiner kon van start gaan.

Het Grote Blogger Diner 2016

Met als eerste gerecht: Japanse Miso soep met Shiitake paddenstoelen, Arame zeewier, boekweitnoodles en babyspinazie. De soep werd nog apart ingeschonken. Dit gerecht werd verzorgd door TerraSana.

Het Grote Blogger Diner 2016

Het Grote Blogger Diner 2016

Hoe schattig ziet dit eruit? Het tweede gerecht was een Valess Filet à la Minute, gemarineerd in sesamolie en gember, met een zomerstamppot. Dit gerecht werd dan ook verzorgd door Valess.

Het Grote Blogger Diner 2016

Het Grote Blogger Diner 2016

Het Grote Blogger Diner 2016

Wat mij betreft was de derde gang toch echt wel de meest fotogenieke gang. Deze gang werd verzorgd door Professor Grunschnabel (vegan ijs) en bestond uit de volgende vier onderdelen:

  • Oester met bolletje Fresa del Habanero, met tomaten compote en shiso cress
  • Spoom van Rotari Cuvée 28+ en Framboise Extase in een ijsglas van limoen en basilicum
  • Vegan spekkoek met Indian Winter en Specu Special Spice
  • Siam Horapa Coco ijs geserveerd met een gifgroen Thai curry hapje

En het mooiste van alles? We kregen ook nog twee bakjes ijs van Professor Grunschnabel mee naar huis! Die komen met dit weer ontzettend goed van pas.

Het Grote Blogger Diner 2016

Maar dat we net ijs hebben gegeten, betekent niet dat het diner al voorbij is. De volgende gang bestond uit gegrilde makreel met daarbij een Persillade met Bolletje Ontbijtcrackers, knolselderijcreme, geglaceerde bospeen en Pangritata. Deze gang werd verzorgd door Bolletje. Erg grappig hoe een ontbijtcracker op deze manier in een gerecht is toegevoegd!

Het Grote Blogger Diner 2016

Het Grote Blogger Diner 2016

En toen kwam de gang waarvan ik er nog wel tien op had gekund. Wat was dit lekker! Dit gerecht heet ‘De Patissier’s beauty’ en het is ook echt een beauty. Het is een mousse van Bourbon vanille in combinatie met een biologische framboos compote en Grand Cru chocolade, verzorgd door de Patissier. Echt, doe mij er nog maar tien.

Hierna kreeg ik nog een heerlijk kopje cappuccino verzorgd door Café Intención. Wat mij betreft een perfecte afsluiter!

Het Grote Blogger Diner 2016

Bedankt!

Ik heb ontzettend genoten van deze avond met leuke mensen, lekker eten en een fantastische locatie. Heel erg bedankt Mr. Experience Creators voor de geweldige avond! Het Grote Blogger Diner 2016 zal me nog lang bijblijven.

Gerelateerde blogposts

4 gedachten over “Het Grote Blogger Diner 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *