Zo kun je online gratis geld verdienen!

Dit artikel is bijgewerkt op 6 januari 2017 met nieuwe informatie.

Voor mijn nieuwe Asics betaalde ik een bedrag van maar liefst zes euro. Je vraagt je nu af hoe ik dat gedaan heb, toch? Nu ben ik gelukkig de moeilijkste niet en wil ik dit best met jullie delen ;). Lees snel verder!

Ik ben altijd best zuinig geweest op mijn geld. Ik doe niet graag grote uitgaven, alhoewel ik het wel erg leuk vind om dingen te kopen. Alleen vind ik een paar schoenen toch wel een beetje pijnlijk. Het voelt altijd zo als een rib uit mijn lijf, voor maar één paar schoenen. Snap je wat ik bedoel?

Je wilt weten hoe ik het doe hè? Het antwoord is heel simpel: marktonderzoek. Bedrijven willen graag weten wat jij van bijvoorbeeld een reclamespotje vindt. Ze laten deze aan je zien, jij geeft je mening, et voilà! Cashen maar. Het is lekker simpel. Zodra je een bepaald bedrag bij elkaar hebt gesprokkeld is het tijd om een cadeaubon aan te vragen. Ik vraag altijd bonnen van Bol.com aan, deze kun je in je account zetten en zo zie je gemakkelijk hoeveel geld je al verdiend hebt. Ik heb de schoenen eergisteren besteld, dus ik ben weer opnieuw begonnen. Nu staat er nog een paar schoenen in mijn winkelwagentje, maar ik denk dat ik voor een FitBit ga.

Bol.com heeft echt alles wat je kunt bedenken, vandaar dat ik hier bonnen voor spaar. Je hebt vaak ook de keuze voor Zalando bonnen, of Wehkamp bijvoorbeeld. Ik vind Bol.com erg fijn, omdat zij met externe verkopers werken. Zo komen de Asics eigenlijk van Front Runner vandaan, maar ik heb ze toch kunnen kopen met de Bol.com bonnen!

Nou, tell me more!

Voor jullie heb ik de beste sites die ik gebruik op een rijtje gezet, je meldt jezelf gewoon aan en de onderzoeken zullen in je mailbox terecht komen. Als je niet zo gediend bent van dat soort mails, kun je er ook een apart mailadres voor aanmaken. En dan nu, de sites.

 • Waardevollemening
 • Choozz
 • Opinieland
 • Globaltestmarket – Bij deze site kan ik een beloning krijgen als ik iemand aanmeld. Mocht je het mij gunnen (dat is lief!), zet dan even in de reactie ‘Mail me maar!’, dan komt er een uitnodiging van mij in je mailbox terecht.

Bij een beetje googelen op het web kun je zeker nog meer sites tegen komen, maar dan wordt het een beetje veel. Deze websites vind ik gewoon erg fijn werken én weet ik zeker van dat ze ook echt betrouwbaar zijn. Heb jij nog een goede site? Zet hem dan zeker in de reacties.

Maar er is meer! (Ik voel me een beetje een TellSell verkoper op dit moment)

Bij het online shoppen zelf kun je ook gemakkelijk een bedrag terug verdienen. Dit kun je doen via Ippies. Je maakt hier een account aan en installeert de spaarhulp. Op deze manier krijg je een melding van Ippies als je op een webshop aan het snuffelen bent. Je activeert Ippies, et voilà! Als je iets koopt krijg je automatisch een percentage terug via Ippies. Zo verdien je dus nog met het kopen zelf ook! Gekkigheid, toch?

Ga jij het proberen? Op deze manier heb ik ook al een Philips Lumea gekocht, sportkleding bij Zalando, kerstcadeautjes, meerdere telefoonhoesjes en make-up producten. 

Gerelateerde blogposts

73 gedachten over “Zo kun je online gratis geld verdienen!

 1. Gaaf! Ik ben ook lid van een aantal van dit soort sites. Maar het zijn er ondertussen zoveel dat ik ze vaak niet meer bijhoudt, haha. Ken je trouwens consuscan van GFK al? Dan scan je je boodschappen en daarmee verdien je ook punten. Doe ik nu al een tijdje. Ze sturen ook enquetes, waarmee je het saldo sneller kunt laten oplopen. Zo kun je ook sparen voor mooie producten. Oh en Euroclix gaat ook altijd wel lekker. Mocht je een uitnodiging willen, dan mag je me altijd mailen. Ik weet er nog wel een aantal! 🙂

  1. Euroclix vond ik helaas een beetje langzaam gaan, maar ik heb er nog een account. Ik ga gelijk eens kijken wat mijn tegoed daar is ;). Consuscan heb ik nog nooit van gehoord, klinkt interessant!

 2. Wow, haha. Je moet er wel wat voor doen zo te horen, maar het lijkt me wel waard. Duurt het alleen niet super lang voordat je een cadeaubon krijgt? Leuk artikel & leuk geschreven! 🙂 x

  1. Ik doe inderdaad redelijk wat ;), ik ben dan ook een beetje een verslaafde op dit gebied. Je moet ook een beetje geluk hebben hoor, deze schoenen had ik namelijk vrij snel bij elkaar verdiend. Ik had een keer een chatsessie voor maar liefst €30 en een community (een soort forum dat een week open is) voor €20. Dus dat ging best vlot. Bij Waardevollemening, Choozz en Opinieland krijg je de waardebon meestal direct in je mailbox. Globaltestmarket en NuCash doen hier soms wel een week over. Bedankt Marijn!

 3. Handig zeg., Zelf heb ik lange tijd op allerlei mailtjes geklikt en kreeg daar steeds een cent voor.. Lekker makkelijk als je tv aan het kijken bent: klikken maar. Nu doe ik dat niet meer maar doe ik wel mee aan onderzoeken van onderzoeksbureau TNS Nipo, hier kun je jezelf echter niet altijd inschrijven dus ik ben blij dat ik er een x tussen ben gekomen. Zo spaar ik ook punten voor cadeaubonnen, love it!

  1. Dat heb ik ook een tijd gedaan Femke! Alleen toen kwam ik erachter dat het bij marktonderzoek een stukje sneller gaat, aangezien je meer dan een cent krijgt, haha. Ik doe het wel vaak gewoon achter de tv hoor, lekker ’s avonds op de bank. Wat een geluk dat je er bij TNS tussen bent gekomen!

 4. Goede tips! En echt tof dat je het voor zo weinig geld hebt kunnen bestellen. Ik vind dat die sites altijd veelte sloom gaan. Hoe lang doe jij er meestal over om zo’n cadeaubon te innen dan? PS. Leuke schoenen!

  X – Tess | Contoury

  1. Bij mij gaat het nu best wel in een goed tempo! Ik krijg meerdere enquêtes per dag en die maak ik dan ook diezelfde avond nog. Je moet ook een beetje geluk hebben, bij het sparen voor deze schoenen had ik erg veel geluk. Zo heb ik een keer een chatsessie voor €30 gehad (deze duurde anderhalf uur) en een community (dit is een soort forum dat een week duurt) voor €20. Dan ben je er natuurlijk zo ;). Op dit moment doe ik ook weer een community voor €9. Bedankt Tess!

  1. Ik was ook altijd vrij sceptisch Lisa! Tot mijn oom erover vertelde en mij wat links doorstuurde. Toen werd het een beetje een verslaving, aangezien het dan echt voelt alsof je dingen gratis krijgt ;). Ik heb je gemaild, bedankt en succes!

  1. Bij Bol.com mag je ze oneindig opstapelen! Echt ideaal :). Bij Zalando is dit volgens mij ook, de vorige keer heb ik er in ieder geval 4 verzilverd. Ik ga je mailen Marjolein!

  1. Ik vind het in ieder geval super handig! Het zorgt er ook voor dat ik veel minder impulsieve aankopen doe. Als ik iets zie dat ik wil hebben, dan denk ik ‘oeh, daar ga ik voor sparen’.

 5. Hey Mylou! Wat fijn dat je dit soort dingetjes deelt! 🙂
  Echt handig, ik ga het zeker eens proberen!
  P.S. Die leuke portemonnee op de foto, waar heb je die vandaan? 😮

 6. Wauw dat sparen werkt dat kennelijk toch wel goed 😀 Ik dacht altijd dat het nep was of dat je er heel lang over zou doen voordat je eindelijk een beetje had verdient. Misschien moet ik er toch nog maar eens over nadenken 😉

 7. Oh ik ben zo ook bij een paar websites aangesloten (eurclicx, qassa, gfk). Ik vul niet elke keer een onderzoek in maar bij vb. qassa krijg je ook elke keer je ene mailtje opent een iets van 1 cent ofzo. Niet vet maar zo stapelt het wel op 🙂 Ik vraag altijd een uitbetaling aan op mijn rekening, bij qassa dan, en daar heb ik ook nog nooit een probleem mee gehad. Heb ondertussen al ongeveer €90 bij elkaar geklikt 😀
  Moet zeggen dat het ook best wel traag gaat maar misschien moet ik wat meer de tijd nemen om die onderzoeken in te vullen :p

  1. Ik geloofde het eerst ook nooit Rianne! En ik ga ook geen gouden bergen beloven hoor, ik verdien helaas geen duizenden euro’s in de maand. Maar het is wel leuk dat je zo af en toe wat leuks voor jezelf kunt kopen zonder dat je gelijk blut bent 🙂

 8. Mail me maar! Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden! Ik doe wel mee met uh naam kwijt. .. maar daar doneer ik de punten altijd. Dat zou ook niet zo hard gaan

  1. Over die Asics niet lang eigenlijk, ik denk nog geen maand. Vind ik erg meevallen :). Daarvoor ben ik wel langer bezig geweest (voor de lumea), maar als je geluk hebt krijg communities!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *