Hotspot Den Bosch: MonQui

Hotspot Den Bosch: MonQui

Vandaag was het dan zo ver: onze High Tea in Den Bosch. Een tijdje terug kwamen we via Social Deal terecht bij MonQui. Voor €11,25 per persoon kon je een high tea boeken, dus dat leek ons wel wat. Met zijn elven gingen we naar het zaakje wat dichtbij het station zit. Als je snel loopt kan je er in een minuutje al staan vanaf het station, ideale locatie dus!

MonQui

MonQui is een conceptstore in Den Bosch waar je kunt shoppen, koffiedrinken, theedrinken, taartjes eten, lunchen en dus ook kunt high tea’en. Daarnaast hebben ze op de eerste verdieping een collectieve werkruimte en op de tweede verdieping is er zelfs een hotel met twee kamers.

Hotspot Den Bosch: MonQui

Hotspot Den Bosch: MonQui

Hotspot Den Bosch: MonQui

Als je MonQui binnenkomt zie je direct de koffiebar en de conceptstore. De conceptstore staat vol met allemaal leuke spulletjes die je gewoon allemaal even wilt bekijken. Allemaal leuke hebbedingetjes. Voor het raam staan twee tafeltjes waar je kunt zitten, maar als je wat verder doorloopt kom je terecht in een super knusse ‘huiskamer’.

Hotspot Den Bosch: MonQui

Hotspot Den Bosch: MonQui

Hier voel je je toch gelijk thuis? Check die leuke bank! De huiselijke sfeer is erg goed gelukt. Als je door de huiskamer loopt kom je terecht in de tuin, waar de tafel voor ons gedekt stond. Het was super lekker weer, dus dit was top geregeld!

De High Tea

Hotspot Den Bosch: MonQui

Hotspot Den Bosch: MonQui

De high tea was gewoon perfect, je kon merken dat er veel tijd en liefde in was gestoken. We konden als drinken kiezen uit muntwater, zwarte thee, groene thee, koffie en speciaal op verzoek werd er ook ijskoffie en ijsthee gemaakt. Het eten was divers en erg lekker. Er was quiche gemaakt, soep, salade, cake, brownies, wraps… Echt alles wat je maar kunt bedenken. Er waren dingen met vlees, dingen met vis en ook veel vegetarische hapjes. Echt voor ieder wat wils.

Ik heb vooral genoten van de brownies, kokosmakronen, de naanbrood ‘pizzaatjes’, de koolrabi soep, de salade met kip en granaatappelpitten, alles was gewoon ontzettend lekker. En een stuk unieker dan wat je normaal bij een high tea ziet! Erg leuk.

Hotspot Den Bosch: MonQui

Voor de dames met gluten- en lactose-intolerantie was ook goed uitgepakt. Zij kregen een aparte plank met gluten- en lactosevrije hapjes en er was ook een aparte soep gemaakt.

Kortom, het was een heel geslaagde middag bij MonQui. Je kon echt merken dat er veel moeite gedaan was voor de high tea, het was goed geregeld. Er was een goede afwisseling van zoet en hartig en mede door de salades en naanbrood ‘pizzaatjes’ was het ook zeker genoeg. Toen alles op was werd nog gevraagd of iemand nog ergens zin in had en omdat we allemaal de soep erg lekker vonden kregen we nog een ronde soep. Echt top!

Mocht je in Den Bosch zijn en een leuk tentje zoeken, loop dan zeker binnen bij MonQui. Ik weet in ieder geval dat ik er nog eens terug ga komen!

Ken jij nog een leuke hotspot die ik echt moet checken?

MonQui
Stationsweg 19
5211 TV ‘s-Hertogenbosch

Gerelateerde blogposts

15 gedachten over “Hotspot Den Bosch: MonQui

  1. Ziet er goed uit! Inderdaad best wat unieke dingetjes die je niet snel ziet bij een high tea. Dje naanbrood pizzatjes lijken me erg lekker! Top ook dat ze rekening houden met allergieën en intoleranties rekening houden. Dat is voor mij ook altijd erg belangrijk als ik ergens ga eten. Goed om te weten! Ziet er top uit allemaal. 🙂

  2. Dat ziet er echt super lekker uit! En voor zo weinig geld joh! Ook een gezellige zaak zo te zien. Woon dichtbij (Breda) dus wellicht een keer langs gaan ?

  3. Dat ziet er echt goed uit! Ondanks dat ik Friesland woon, kom ik regelmatig in de buurt van Den Bosch dus ik schrijf de naam op mijn lijstje en wanneer ik er weer ben ga ik het even bekijken. Lijkt me een leuke zaak, ook om zelf wat bak inspiratie op te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *