Ik loop hard!

Hi! Afgelopen zondag postte ik over mijn strijd tegen de kilo’s. Ik heb hier ontzettend veel leuke reacties over gehad, dankjulliewel! Onderaan de post beloofde ik om jullie op de hoogte te houden, dus aan die belofte houd ik mij. Die post had ik al een tijdje terug geschreven, maar ik twijfelde of ik hem wel online zou gooien. Het is toch best persoonlijk. Uiteindelijk ben ik blij dat ik hem wel online heb gezet en ik voelde me zo goed na al die lieve reacties.

Ondertussen kan ik met blijdschap meedelen dat ik inmiddels ben gaan hardlopen! Het is echt waar, ik geloof het zelf ook niet helemaal, maar ik loop hard. Terwijl ik dit typ zit ik met spierpijn op bed, want ik ben helemaal niks gewend.

Ik ben inmiddels drie keer geweest, dat is meer dan vorige hardlooppogingen, dus ik ben toch stiekem wel een beetje trots. Okรฉ, drie keer is natuurlijk niks, maar ik heb altijd gezegd ‘Ik kan niet hardlopen’, maar ik kan het dus wel! Ben jij nou ook zo iemand die altijd zegt ‘Dat kan ik niet’? Doe eens gek en probeer het eens. Ik ben elke keer helemaal kapot, maar zo voldaan.

De app die ik gebruik is C25K. Zoals je ziet heb ik netjes mijn eerste week afgerond. Ik vind het een erg fijne app voor een beginner zoals ik. Je begint de eerste week namelijk met 60 seconden hardlopen, afgewisseld door 90 seconden lopen en dit voor 20 minuten. En geloof me, als ik het kan, dan kan jij het ook. Ik zie wel een beetje op tegen de volgende keer, dan moet ik namelijk 90 seconden gaan hardlopen. Maar ook dat zal lukken! Ik heb er vertrouwen in. De app is trouwens gratis, dus zeker de moeite waard. Als je de app opent krijg je een inspirerende quote, wel een grappige toevoeging.

Mocht je nu denken ‘Shit, dat moet ik eigenlijk ook gaan doen’, trek je sportschoenen aan en gaaaaaan! Hou mij als stemmetje in je hoofd, ik support je. Bedenk bij jezelf dat zelfs die gekke Mylou die een conditie van een garnaal heeft het kan, dus dan kan jij het ook.

Gerelateerde blogposts

29 gedachten over “Ik loop hard!

 1. Wat leuk dat je bent begonnen met hardlopen! Handig hรจ, dat daar tegenwoordig allemaal apps voor zijn, zodat je makkelijk kunt beginnen. ๐Ÿ˜€ Ik ben heel erg benieuwd hoe het verder zal gaan met het hardlopen. Je kunt best snel conditie opbouwen met hardlopen en het is hartstikke leuk om vooruitgang te zien.

  1. Heel handig zo’n app! Anders zou ik zelf maar wat moeten aanmodderen, haha. Ik moest gisteren een niveautje hoger en ik kon het gewoon! Helemaal verbaasd, maar het werkt dus inderdaad wel :).

 2. Ik loop sinds het voorjaar hard, ook na tientallen pogingen hahah. Ik begon ook met 3 keer in de week, maar dat vond ik toch wel een beetje veel. Nu loop ik 2 keer in de week ongeveer 20 minuten aan 1 stuk door. Pas sinds vorige week hoor. Ik moest altijd nog 1 keer stoppen, maar nu loop ik aan 1 stuk door. Succes ermee!

  x

 3. Super goed! Bedenk maar dat alle lopers ooit ergens zijn begonnen! Ik begon ooit ook met mini stukjes een paar keer per week en nu kan ik al 12 kilometer aan een stuk door!

 4. ik ben zo’n iemand die het eigenlijk moet doen maar ik ben lui. i know. erg. maar ik ga in ieder geval die app downloaden en proberen motivatie te vinden net als jij haha!

 5. Knap hoor, mij lukt dat echt niet. Ik heb een hartslag van tegen de 100 in rust en bij lopen is dat meteen veeels te hoog. Ik ben wel weer begonnen met zwemmen, ik deed dat vroeger en het levert nauwelijks spierpijn op ๐Ÿ™‚

  1. Dankjewel Bianca! Mijn hartslag is in rust ook vrij hoog, maar door het sporten rustig op te bouwen ging het goed. De eerste keer tijdens beweging flink hoog, maar t wordt steeds lager. Zwemmen is inderdaad ook ideaal!

 6. Toevallig ben ik net vandaag weer begonnen. Ik liep altijd heel veel, maar toen raakte ik geblesseerd. Net als jij voel ik me de laatste tijd niet zo fijn in mijn lichaam, al kan ik me (nog net) in een maatje 36 proppen. We kunnen dit!

 7. Wat goed van je! Top dat je al drie keer bent geweest. Je zegt dat het niets is, maar je bent tรณch al drie keer geweest, in plaats van geen รฉรฉn keer. ๐Ÿ™‚ Ik ben toevallig ook maandag weer begonnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *