Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

Ik heb een airfryer! Na heel lang geroepen te hebben dat ik graag een airfryer wil, is het eindelijk zo ver. Sinds anderhalve week heb ik de Inventum GF400HL heteluchtfriteuse in huis. Maakt hij al mijn verwachtingen waar of is het een grote flop? Ik vertel het je!

Het is niet de allerbeste eigenschap, maar ik ben gek op frituur. Ik ben gek op frietjes, maar vooral ook op bitterballen, kipnuggets en alle andere fantastische snacks die je uit de frituur kunt toveren. Het enige probleem hiermee is dat frituren natuurlijk alles behalve gezond is. En da’s flink balen! Gelukkig bestaan er tegenwoordig airfryers, waar je op een gezondere manier mee kan frituren. Maar werkt dat nou echt? Ik testte er één uit!

EP.nl

Dit artikel is mogelijk gemaakt door EP, oftewel ElectronicPartner. EP heeft een groot assortiment met eigenlijk alle elektronische apparaten die je kunt bedenken, van wasmachines tot krultangen. En dus ook een hele hoop friteuses en heteluchtfriteuses. Mijn airfryer was op voorraad, dus ik kon hem ’s avonds nog bestellen en de volgende dag stond ik al te bakken. Super fijn!

Inventum GF400HL

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

Mijn oog viel op de Inventum GF400HL airfryer. Deze airfryer heeft een grote inhoud van vier liter (voor 1500 gram friet), het is dus ook zeker een groot apparaat. Het voordeel hiervan is dat je voor meerdere mensen kunt frituren, wel zo handig! Met zijn 67 euro is dit een relatief goedkope airfryer, zeker als je het vergelijkt met de ‘grote jongens’ op de markt. In veel reviews las ik dat mensen deze airfryer beter vinden dan bijvoorbeeld een Philips. Nu is dit mijn allereerste airfryer en ik heb dus niet echt vergelijkingsmateriaal, maar dat belooft natuurlijk veel goeds!

De airfryer heeft twee draaiknoppen, met de bovenste knop stel je de timer in en met de onderste de temperatuur. De airfryer kan verwarmd worden tot 200 graden. Ik ben nog niks tegengekomen wat ik op een hogere temperatuur moet airfryen, dus volgens mij is dit een prima temperatuur.

De timer is eigenlijk gewoon een kookwekker. Wat ik super handig vind, want je kunt hem dus ook gebruiken als de airfryer uit staat en als je bijvoorbeeld de tijd bij moet houden tijdens het koken.

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse reviewDe airfryer bestaat uit drie onderdelen. De friteuse zelf, de pan en hierin zit de mand. Je kunt de airfryer voorverwarmen, maar je kunt ook gelijk je eten erin doen. Zelf kies ik er wel voor om voor te verwarmen, dit omdat het maar drie (!) minuten duurt. De frietjes gooi je in de mand en de mand klik je vast in de pan. In de handleiding staat een handige tabel met de tijden en of er olie bij moet of niet. Bij frietjes wordt aangeraden om een halve eetlepel olie te gebruiken. De pan vangt de olie op, dus het wordt geen vieze boel.

De pan en de mand kun je na gebruik gewoon in de vaatwasser doen. Ik heb geen vaatwasser, maar ook met de hand afwassen is een eitje. Er zit niet echt een verschil tussen een gewone pan afwassen en deze. Ideaal!

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

Tada! Na ongeveer een kwartier zien mijn frietjes er zo uit. Niet slecht, toch? Doordat ik gewend ben om deze zoete aardappelfriet in de oven klaar te maken, ben ik erg verrast hoe snel de friet krokant is. Ik had dit echt niet verwacht! Mijn enthousiasme werd nog groter toen ook bitterballen krokant uit de airfryer kwamen.

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

 

Met de airfryer komt ook dit handje grillrekje met vier spiezen. Je kunt met de airfryer echt van alles bereiden, eigenlijk alles wat je ook in een oven zou kunnen bereiden. Dus ook als je niet eens van frituur houdt, is deze airfryer een geweldige uitkomst. Nu heb ik zelf het rekje nog niet gebruikt, maar ik weet zeker dat dit snel gaat gebeuren.

Airfryer vs frituur

Doordat er in een airfryer gefrituurd wordt zonder (of met een halve eetlepel) olie, is het vanzelfsprekend dat het gezonder is dan in een reguliere friteuse. De Inventum GF400HL airfryer is ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken, wat bij een reguliere friteuse wel anders is. Geen gedoe met vies frituurvet en een vieze, plakkerige pan die je schoon moet maken. Gewoon even de pan en de mand van de airfryer afwassen en klaar!

Airfryer vs oven

Aangezien de frietzaak voor mij letterlijk twee deuren verderop is, heb ik bij het verhuizen geen friteuse aangeschaft. Dingen als zoete aardappelfrietjes maakte ik dan ook in de oven. Hoewel ik zoete aardappelfrietjes heel lekker vind, maakte ik het niet heel vaak. Ik vond het te veel gedoe. Het lange voorverwarmen van de oven, vervolgens de frietjes uitspreiden op aluminiumfolie of bakpapier en ze tussendoor nog eens zien om te draaien. De frietjes plakte altijd vast waardoor het een troep werd en daarbij duurde het ook nog eens ellendig lang tot de frietjes enigszins knapperig waren. Al deze problemen zijn verleden tijd met de airfryer. Alleen al voor zoete aardappelfriet is dit een fantastische aankoop.

Inventum GF400HL heteluchtfriteuse

Ik ben om! Ik vind het een super leuk ding en ik ben heel blij dat hij in mijn keuken staat. Ook ben ik heel benieuwd wat ik er allemaal nog meer mee klaar kan maken, aangezien je er praktisch alles in klaar kunt maken. Ik houd jullie zeker op de hoogte!

Heb jij een airfryer?

 


De Inventum GF400HL heteluchtfriteuse is gesponsord door EP, bedankt EP! 

Gerelateerde blogposts

2 gedachten over “Inventum GF400HL heteluchtfriteuse review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *