Kruidvat Originals Skincare review

Dit artikel is geüpdatet op 25 januari 2017

Al een tijdje zag ik bij het skincare gedeelte van de Kruidvat de lijn van Kruidvat zelf staan, de Kruidvat Originals lijn. Het was me al opgevallen dat het niet duur was, maar toen ik in het foldertje zag staan dat deze producten maar €1,99 per stuk kosten kon ik het niet laten om wat te proberen. Ik heb in totaal vier producten van deze lijn: Een huidolie, een dagcrème, een dag- en nachtcrème en een oogcrème.

De verpakkingen van de Kruidvat Originals lijn vind ik lekker nostalgisch. Er zijn volgens mij niet veel skincare merken die bruin glas gebruiken dus daar zijn ze zeker uniek in. Het valt in ieder geval wel op tussen mijn andere skincare producten. Ik kan het niet per sé mooi noemen, maar ik vind het ook niet lelijk.

Kruidvat Originals huidolie verzorgend – Evening Primrose

Kruidvat Originals huidolie verzorgend - Evening Primrose

Het eerste product dat ik van de Kruidvat Originals lijn aanschafte was deze huidolie voor het gezicht. Zeker nu het kouder wordt heb ik vaker last van droge plekjes op mijn gezicht en een simpele crème helpt hier niet altijd genoeg voor. Deze huidolie werkt met een pipetje, iets waar ik niet heel handig mee ben, maar ik heb geen idee hoe ze dit beter zouden kunnen doen.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Huidolie Teunisbloem is een fijne, lichte olie die snel intrekt en de huid hernieuwde vitaliteit geeft. Geschikt voor alle huidtypen. Dermatologisch goedgekeurd.

De geur van de huidolie is vrij subtiel, een prima geur. Van mij hoeven zulke producten geen sterke geur te hebben, dus dat vind ik alleen maar fijn! Ik ben verbaasd over hoe snel de olie intrekt, dit ben ik met olie niet gewend. Het is niet zo snel als een crème, maar voor een olie echt top. Ik gebruik deze olie nu al een paar weken en zoals je kunt zien op de foto is er nog maar heel weinig uit.

Kortom: Ik ben fan van deze olie! Fijn spul, alleen maar pluspunten.

Update na 2 maanden:
Nog steeds een erg fijne olie, ik gebruik hem nog steeds. Ik gebruik hem ook vaak om hardnekkige lippenstift (matte liquid lipsticks) van mijn lippen te krijgen.


Kruidvat Originals huidolie verzorgend – Evening Primrose (50ml) koop je voor €1,99 bij de kruidvat.
Deze huidolie is ook verkrijgbaar in Baobab (voedend) en in Almond (verzachtend). 

Ingrediënten: Ethylhexyl stearate, isopropyl palmitate, oenothera biennis oil, parfum, tocopheryl acetate, passiflora incarnata seed oil, helianthus annuus hybrid oil, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, limonene, geraniol.

Kruidvat Originals dag- en nachtcrème huidzuiverend – Tea Tree

Kruidvat Originals Dag- en Nachtcrème Tea Tree

Mijn gebruikelijke dagcrème (diadermine hydra nutrition) was op, dus besloot ik eens wat anders te proberen. Voor twee euro kan je het maar geprobeerd hebben, toch? Om het lekker makkelijk te houden schafte ik in plaats van een dagcrème, een dag- en nachtcrème aan. Wel zo handig! Ze hadden hiervan maar één variant, ’tea tree’.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Dag- en Nachtcrème Tea Tree is een niet-vette formule en biedt een complete dagelijkse verzorging. Geschikt voor de onzuivere huid. Dermatologisch goedgekeurd.

Man, wat een foute aankoop! Ik haalde de folie van het potje en de geur kwam gelijk naar me toe. Ik heb nog nooit iets van tea tree olie geprobeerd, dus misschien is het wel gewoon die geur. Maar ik vind ‘m helaas echt niet te harden. Wel moet ik zeggen dat ik hem een paar keer (zonder te ademen) opgesmeerd heb en ik er verder wel tevreden erg over was. Trekt snel in, laat geen vies laagje achter en mijn huid voelt beter aan. Jammer van de geur, verder goed spul! Doet wat het belooft.

Update na 2 maanden:
Naar aanleiding van de reactie van Anna ben ik toch weer aan de slag gegaan met deze crème. En ik moet zeggen, ik wil geen andere meer. Aan de geur ben ik inmiddels gewend. Deze crème trekt sneller in dan welke crème dan ook en mijn huid voelt verfrist. Qua hydratatie is hij niet super, maar op erg droge plekjes gebruik ik toch de olie als aanvulling op mijn crème. Als ik mijn make-up wil doen, dan wil ik een crème die gewoon snel intrekt. En dat doet deze super.


Kruidvat Originals dag- en nachtcrème huidzuiverend – Tea Tree (100ml) koop je voor €1,99 bij de kruidvat.
Deze dag- en nachtcrème is helaas niet verkrijgbaar in andere varianten.

Ingrediënten: Aqua, glycerin, ethylhexyl stearate, caprylic/capric triglyceride, melaleuca alternifolia leaf oil, aluminum starch octenylsuccinate, chamomilla recutita extract, sodium polyacrylate, capryi.yl glycol, phenoxyethanol, 1,2-hexanediol, sodium stearoyl glutamate, allantoin, xanthan gum, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, potassium sorbate, limonene.

Kruidvat Originals dagcrème hydraterend – Vitamin E

Kruidvat Originals dagcrème hydraterend - Vitamin E

Omdat ik de geur van de dag- en nachtcrème echt niet tof vond maar het spul zelf wel, besloot ik een nieuwe pot te kopen. Ditmaal de dagcrème, die er wel in verschillende soorten is. Ik kocht gewoon de hydraterende variant, voor mijn droge huid is dit altijd wel de beste optie.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Orginals Dagcrème Vitamine E beschermt tegen invloeden van buitenaf, voor een gladde en soepele huid. Geschikt voor de normale en gemengde huid. Dermatologisch goedgekeurd.

Wat een opluchting om nu een pot te hebben waar niet gelijk een geur uitkomt. Het is gewoon echt een lekkere crème geur. Heel subtiel, voor mij echt precies goed. Helaas is deze crème vettiger dan de Tea Trea crème. Hij trekt minder snel in en er blijft best lang een laagje achter. Zo zonde dat het niet dezelfde formule is! Het is zeker geen slechte crème, maar het viel me gewoon op hoe snel de Tea Tree crème introk. Dit is bij deze variant wel anders. Ik zal hem zeker gebruiken tot hij op is, want zeker voor €1,99 is het echt dikke prima.

Update na 2 maanden:
Heel af en toe gebruik ik deze crème nog, maar dan alleen als mijn huid erg droog aanvoelt. Ik gebruik nu het liefst de Tea Tree variant, die trekt gewoon stukke sneller in.


Kruidvat Originals dagcrème hydraterend – Vitamin E (100ml) koop je voor €1,99 bij de kruidvat.
Deze dagcrème is ook verkrijgbaar in Aloe Vera (verzachtend) en in Pomegranate (vitaliserend).

Ingrediënten: Aqua, glycerin, paraffinum liquidum, cetearyl alcohol, tocopheryl acetate, butyrosperum parkii butter, cetearyl glucoside, phenoxyethanol, panthenol, dimethicone, simmondsia chinensis seed oil, caprylyl glycol, parfum, stearic acid, palmitic acid, carbomer, p-anisic acid, sodium hydroxide, zea mays oil, linalool, lecithin, citric acid, limonene, butylphenyl methylpropional, alpha-isomethyl ionone, ascorbyl palmitate, tocopherol.

Kruidvat Originals oogcrème hydraterend – Vitamin E

Kruidvat Originals oogcrème hydraterend - Vitamin E

Als laatse product heb ik de hydraterende oogcrème in de variant Vitamine E. Zeker op mijn oogleden heb ik heel snel last van droge huid en schilfertjes. Het is niet alleen vervelend met het opdoen van foundation, maar het wil ook nog eens pijn doen. Niet tof! Toen ik zag dat ze ook een oogcrème hadden van de Kruidvat Originals lijn kon ik niet wachten om deze te proberen.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Oogcrème Vitamin E is een milde verzorging voor de tere huid rond de ogen. Ongeparfumeerd. Dermatologisch goedgekeurd.

De oogcrème ruikt anders dan de dagcrème, waarschijnlijk door het gebrek aan parfum. Maar gelukkig is het geen sterke vieze geur. Qua formule is de oogcrème wat dunner dan de dagcrème, wel trekken ze ongeveer even snel in. Wat me opviel was dat het toch wel een beetje prikte op mijn droge plekjes. Dat snapte ik niet echt, want er zit toch geen parfum in? In de ingredïentenlijst kwam ik wel alcohol tegen, maar dit is een alcohol die niet of nauwelijks zou moeten irriteren. Verder heb ik vrij weinig verstand van ingrediënten, dus ik zou niet weten waar dit door zou kunnen komen.

Ik vind het een fijne oogcrème, kan alleen wat prikken als de huid flink droog is. Verder heeft het mijn droge plekjes zeker verminderd! Ik gebruik het nu ongeveer een week ’s ochtends en ’s avonds en ik ben erg tevreden met hoe mijn oogleden er nu uit zien. Ja, het is nog enigszins droog, maar echt stukke minder droog dan eerst.

Update na 2 maanden:
Nog steeds fan! Ik gebruik hem nog altijd en het helpt mijn oogleden enorm.


Kruidvat Originals oogcrème hydraterend – Vitamin E (25ml) koop je voor €1,99 bij de kruidvat.
Deze oogcrème is ook verkrijgbaar in Aloe Vera (verzachtend) en in Pomegranate (vitaliserend). 

Ingrediënten: Aqua, glycerin stearate se, ethylhexyl stearate, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, tocopheryl acetate, octyldodecanol, dimenthicone, stearic acid, palmitic acid, cocoglycerides, propanediol, phenoxyethanol, simmondsia, chinensis seed oil, panthenol, caprylyl glycol, xanthan gum, p-anisic acid, citric acid, sodium hydroxide, zea mays oil, lecithin, ascorbyl palmitate, tocopherol.

Is ’t wat?

De huidolie vind ik een heel fijn product. Prima geur en trekt snel in. De dag- en nachtcrème vind ik qua formule helemaal fantastisch, maar door de geur zal ik hem niet veel gebruiken. Misschien als er nood aan de man is en ik geen andere crème meer heb, maar anders waarschijnlijk niet. De formule van de dagcrème is helaas anders, maar het is nog steeds een prima crème. Deze heeft in ieder geval niet zo’n sterke geur. Beide crèmes komen in een flinke pot van 100ml, voor €1,99 echt een goede deal. De oogcrème komt in een wat kleiner potje, maar daar heb je natuurlijk ook wat minder van nodig. Dit potje is 25ml. De oogcrème is fijn in gebruik en werkt goed, alleen kan hij bij de extreem droge huid wat prikken.

Ik ga zeker nog meer producten van de Kruidvat Originals lijn proberen! Zeker voor de prijs vind ik het echt goede producten.

Heb jij al iets van de Kruidvat Originals lijn geprobeerd?

Zie ook: Kruidvat Originals Tea Tree lijn review

Gerelateerde blogposts

8 gedachten over “Kruidvat Originals Skincare review

 1. Tea Tree heeft inderdaad een hele sterke geur, maar doet (bij mijn huid) wonderen. Wel apart dat het een dag- en nachtcrème in 1 is, aangezien die twee normaal gesproken verschillende texturen en ingrediënten hebben. Fijn dat de olie het goed doet!

 2. Hoi Mylou,
  Is de olie ook geschikt voor de ogen denk je? Ik lees dat jij ook droge, schilferige oogleden hebt en ik ben al tijden op zoek naar olie in een en die zijn haast niet te vinden. Twee merken hebben wel olie maar dan betaal je 40 euro voor een potje. Vind ik persoonlijk gewoon te duur. Of toch de oogcrème proberen?

  Groetjes,
  Diane

 3. Tea Tree heeft een aparte geur inderdaad. Wij hebben de Tea Tree face wash van de Kruidvat lijn, speciaal voor mijn dochter die last heeft van puistjes. De eerste keer vonden we de geur ook raar, maar na een poosje is mijn dochter eraan gewend en ze vindt het zelfs heerlijk ruiken. De fles in inmiddels bijna leeg.

 4. Hoi allemaal
  Ik heb erg last van mijn puistjes en de littekens. Kan iemand mij helpen, hoe ik er van af kan komen?
  Ik zou heel blij zijn als iemand mij daarmee kon helpen.
  Groetjes Khujasata

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *