kruidvat tea tree behandelingsolie

Kruidvat Originals Tea Tree lijn review

Alweer acht maanden geleden schreef ik een Kruidvat Originals Skincare review. Hierin kon je lezen dat ik in eerste instantie de Tea Tree dag- en nachtcrème helemaal niks vond, vanwege de geur, maar dat ik een paar maanden later geen andere meer wilde. En dit is nog steeds zo. Ik gebruik alle producten uit dit artikel nog steeds en ik besloot dan ook om de gehele (super goedkope) Kruidvat Originals Tea Tree lijn te kopen en te reviewen.

Veel mensen zweren bij Tea Tree, het is huidzuiverend en zou daarom goed werken tegen onzuiverheden.

De producten die ik nieuw heb gekocht zijn de Tea Tree wasgel, de Tea Tree behandelingsolie en de Tea Tree scrubcrème. De Tea Tree dag- en nachtcrème had ik al, maar behandel ik nog een keer in dit artikel. Ik heb alles meegenomen waar ‘Tea Tree’ op stond, maar helaas hadden ze de Tea Tree reinigingsolie niet. Zodra ik hem tegenkom neem ik hem mee en voeg ik hem uiteraard toe aan dit artikel.

Kruidvat Originals Wasgel Tea Tree

Kruidvat Originals Wasgel Tea Tree

Een goed product om je gezicht mee te reinigen is onmisbaar. Waar ik ’s avonds meer gebruik maak van make-up verwijderende producten (zoals micellair water), gebruik ik ’s ochtends het liefst iets van een wasgel of reinigingsmelk. Deze wasgel heb ik dan ook meegenomen in de douche, lekker makkelijk.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Wasgel Tea Tree is zeepvrij en reinigt de huid van overtollig talg en onzuiverheden. Geschikt voor de onzuivere huid. Dermatologisch goedgekeurd. Geschikt voor dagelijkse reiniging.

Deze wasgel is lekker dik, zoals het hoort bij een wasgel. Je hebt maar een klein beetje nodig en daar kun je je hele gezicht mee doen, doordat mijn gezicht vochtig is schuimt de wasgel goed. Uiteraard heeft ook de wasgel die extreme Tea Tree geur, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Fijn product, deze blijf ik zeker gebruiken. Mijn huid voelt zeker gereinigd na het gebruik van deze wasgel. Aangezien je maar een klein beetje nodig hebt, is de flacon echt flink. Er zit namelijk 300ml wasgel in en volgens mij kun je daar vrij lang mee doen.


Kruidvat Originals Wasgel Tea Tree (300ml) koop je voor €1,99 bij de Kruidvat.

Ingrediënten: Aqua, sodium laureth sulfate, peg-200 hydrogenated glyceryl palmate, glycerin, cocamidopropyl betaine, disodium lauroamphodiacetate, melaleuca alternifolia leaf oil, peg-7 glyceryl cocoate, chamomilla recuitita extract, sodium chloride, glyceryl oleate, coco-glucoside, diazolidinyl urea, citric acid, peg-120 methyl glucose dioleate, disodium edta, benzyl alcohol, potassium sorbate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citrate.

Kruidvat Originals Scrubcrème Tea Tree

Kruidvat Originals Scrubcrème Tea Tree

Ik scrub mijn neus en mijn kin graag. Dit zijn de plekken waar het bij mij barst van de mee-eters, iets wat ik echt niet prettig vind. Ik scrub al vrij lang met de face scrub van de Action (die ze helaas niet meer verkopen, de roze tube), maar uiteraard ben ik benieuwd of deze scrub net zo goed of zelfs beter werk verricht. Vaak vind ik face scrubs te soft, natuurlijk moet het niet zo hardnekkig zijn als een bodyscrub, maar het moet wel wat doen.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Scrubcrème Tea Tree reinigt de huid intensief en verwijdert dode huidcellen voor een frisse en gladde huid. Geschikt voor de onzuivere huid. Dermatologisch goedgekeurd.

Gebruiksaanwijzing:

1 tot 2 keer per week op een vochtig gezicht zacht inmasseren en afspoelen. Niet aanbrengen op de huid rondom de ogen en lippen.

Deze scrub is FAN-TAS-TISCH. Deze scrubcrème heeft de perfecte hoeveelheid korreltjes en laat mijn huid babyzacht achter. Op de foto kun je het misschien minder goed zien (hier was ‘ie nog onaangetast en lijkt er een laagje crème over te liggen), maar er zitten veel korrels in. Niet te veel, het is niet puur alleen scrub, maar precies genoeg. Zo heb ik mijn face scrubs het liefst!

Mega aanrader dit, zeker voor die twee euro zou ik deze echt even uitproberen. Koop een potje, zet ‘m in je douche zodat je hem niet vergeet en scrub 1 tot 2 keer per week.


Kruidvat Originals Scrubcrème Tea Tree (100ml) koop je voor €1,99 bij de Kruidvat.

Ingrediënten: Aqua, cetearyl alcohol, glycerin, octyldodecanol, sodium laureth sulfate, hydrated silica, caprylic/capric triglyceride, prunus armeniaca seed powder, glycol distearate, sodium cetearyl sulfate, melaleuca alternifolia leaf oil, chamomilla recutita extract, cocamide mea, diazolidinyl urea, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, laureth-10, sodium hydroxide, benzyl alcohol, formic acid, potassium sorbate, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone.

Kruidvat Originals Behandelingsolie Tea Tree

Kruidvat Originals Behandelingsolie Tea Tree

Dit kleine flesje was de reden dat ik op het idee kwam om een review te maken van de gehele Tea Tree lijn. Ik zag hem namelijk in het foldertje staan en het deed me gelijk denken aan de Tea Tree behandelingsolie van The Body Shop. Dat is voor sommigen echt een holy grail (ik heb ‘m niet, vind hem te duur), dus ik ben erg benieuwd of deze behandelingsolie mijn verwachtingen kan waarmaken.

Ik moest wel even zoeken, deze olie zit namelijk in een papieren verpakking. Dit is niet zo bij de gewone huidolies die ze hebben, het is dan ook een veel kleiner flesje. In de huidolie krijg je 50ml en in dit flesje 10ml. Niet bijzonder veel dus. Dit is dan ook echt een olie die je alleen op onzuiverheden aanbrengt en niet op je gehele gezicht.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Behandelingsolie Tea Tree helpt puistjes en mee-eters effectief te bestrijden. Geschikt voor de onzuivere huid. Dermatologisch goedgekeurd.

Gebruiksaanwijzing:

Direct op de onzuiverheden aanbrengen en laten inwerken.

Het flesje heeft, net als de huidolies, een pipetje. Dit vind ik persoonlijk best prettig werken, dus dat vind ik top. Ik heb deze behandelingsolie een week lang ’s nachts gebruikt op zowel mijn mee-eters als een opkomend pukkeltje. Qua mee-eters zie ik niet direct verschil, al lijkt het wel alsof mijn poriën open staan. Deze week kwam er ook een pukkeltje op en daarmee heeft deze behandelingsolie mij écht verbaasd. Ik verwachtte er niet veel van, maar de dag erna was dit pukkeltje gewoon alweer bijna weg. Nu was het geen mega pukkel, gewoon een kleintje, maar toch super fijn om die zo snel weg te krijgen.


Kruidvat Originals Behandelingsolie Tea Tree (10ml) koop je voor €1,99 bij de Kruidvat.

Ingrediënten: Caprylic/capric triglyceride, melaleuca alternifolia leaf oil, chamomilla recutita flower extract, isopropyl myristate, limonene.

Kruidvat Originals Dag- en Nachtcrème Tea Tree

Kruidvat Originals Dag- en Nachtcrème Tea Tree

En dit is het potje waar het allemaal mee begon, de Kruidvat Originals Tea Tree Dag- en Nachtcrème. Toen ik het net gekocht had (en nog nooit eerder de geur van Tea Tree geroken had) vond ik het zó’n miskoop. Puur alleen om de geur, ik vond ‘m echt niet te harden. Gelukkig ben ik inmiddels gewend aan de geur, want ik vind deze dag- en nachtcrème top. Ik gebruik hem op mijn T-zone, op de rest van mijn gezicht gebruik ik de Vitamin E dagcrème en oogcrème. Ik ben verbaasd hoe veel er nog in mijn potje zit, hij is pas halverwege terwijl ik ‘m zo vaak gebruik.

Wat de verpakking beweert:

Kruidvat Originals Dag- en Nachtcrème Tea Tree is een niet-vette formule en biedt een complete dagelijkse verzorging. Geschikt voor de onzuivere huid. Dermatologisch goedgekeurd.

Dit is zo’n fijn spul. Het trekt snel in en laat geen vies laagje achter. Het is wel wat minder hydraterend dan de Kruidvat Originals Dagcrème Vitamin E, waardoor ik deze ook nog gebruik. Zeker na het douchen heeft mijn gezicht wel wat hydratatie nodig en dat doet deze crème nou eenmaal wat minder. Verder trekt er geen crème sneller in dan deze. Echt waar, complimenten Kruidvat.


Kruidvat Originals dag- en nachtcrème Tea Tree (100ml) koop je voor €1,99 bij de kruidvat.

Ingrediënten: Aqua, glycerin, ethylhexyl stearate, caprylic/capric triglyceride, melaleuca alternifolia leaf oil, aluminum starch octenylsuccinate, chamomilla recutita extract, sodium polyacrylate, capryi.yl glycol, phenoxyethanol, 1,2-hexanediol, sodium stearoyl glutamate, allantoin, xanthan gum, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, potassium sorbate, limonene.

& is ’t wat?

Ja! Ik ben fan. De scrubcrème staat zeker op nummer één, gevolgd door de wasgel, de behandelingsolie en de dag- en nachtcrème op een gedeelde tweede plaats. Er is geen één product waar ik niet tevreden over ben en ik denk dan ook dat een combinatie van deze producten het beste resultaat geeft. Verder zijn de producten van Kruidvat Originals spotgoedkoop, €1,99 per stuk. Voor dat geld raad ik echt aan om de producten eens te proberen.

Heb jij deze Tea Tree lijn al geprobeerd?

Gerelateerde blogposts

11 gedachten over “Kruidvat Originals Tea Tree lijn review

    1. Ik heb een paar dagen geleden van deze lijn ook de was gel en de dag en nacht creme gekocht, en ik heb ze letterlijk pas 2x gebruikt en ik zie nu al verschil van dat mijn acne een stuk minder word. De geur is in het begin inderdaad echt niet te harden. Ik vond het zo smerig dat ik er kokhals neigingen van kreeg, maar gelukkig wen je eraan. Ik ben het erg eens met wat je verteld over de lijn. Super leuke blog ?xx Fleur

  1. Fijne review! Wist helemaal niet dat Kruidvat ze voor deze aantrekkelijke prijs verkocht de Tea Tree producten. Kan ik ze toch eens proberen en kijken wat het met mijn huid doet.

  2. Leuk dat je zo enthousiast bent over deze producten! Ik heb zelf nogal veel last van onzuiverheden en heb een klein complex over mijn huid. Ik las al veel positieve dingen over Tea tree oil en was van plan de producten van Lush aan te schaffen… Maar aangezien deze toch een stuk budgetvriendelijker zijn, ga ik na jouw review toch eerst de deze eens uitproberen!

  3. Voor de mensen die net als ik op zoektocht zijn naar producten die gistpuistjes niet triggeren, de Tea Tree dagcrème is geschikt!

  4. Ik ben zojuist ook begonnen met deze producten van de kruitvat, heb ook meteen alles ingeslagen hiervan
    Echter heb ik na een paar dagen een mega droge huid, je ziet de schilfers op het gezicht zitten.
    Doe ik iets niet goed misschien??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *