lekkere smoothie recepten

8x lekkere smoothie recepten

Het was qua weer een wisselvallige week in ons kikkerlandje. Gisteren zijn er wat flinke buien over Nederland getrokken, maar gelukkig heeft de zon zich deze week ook weer een beetje laten zien. Vandaag wordt het, als je de weerberichten mag geloven, een mooie zomerse dag en wat is er dan lekkerder dan een versgemaakte smoothie? Bij deze een aantal lekkere smoothie recepten!

1. Watermeloen smoothie, een verfrissend drankje

lekkere smoothie receptenFoto door Lekker eten met Linda

Watermeloen is elke zomer weer helemaal hot en ik snap wel waarom. Buiten dat watermeloen er gewoon ontzettend leuk uit ziet (ja, ook als emoji!) is watermeloen het perfecte zomerfruit, lekker zoet en verfrissend. Een smoothie ermee maken is iets wat ik niet zo snel bedacht had, maar waarom ook niet? Lijkt me ontzettend lekker!

2. Mango munt smoothie

lekkere smoothie receptenFoto door Foodinista 

Moet je stiekem echt een beetje minderen met de mojito’s, maar kun je je dagelijkse portie munt echt niet missen? Maak dan eens een mango munt smoothie! Super slim bedacht van Daphne om munt te verwerken in een smoothie. Dit tropische drankje lijkt me ideaal op een lekkere zomerse dag.

3. Groene ontbijt smoothie

lekkere smoothie receptenFoto door Puur Suzanne

Wil je graag ontbijten met een smoothie? Suzanne maakte deze groene ontbijt smoothie. Door groente toe te voegen aan je smoothie krijg je gelijk een deel van de aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Score! Deze smoothie heeft het zoete van banaan en het goede van groente. Als je niet zo goed bent in ontbijten is een smoothie natuurlijk ideaal.

4. Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

lekkere smoothie receptenFoto door Betty’s Kitchen

Avocado’s zijn lekker romig en lenen zich dus goed voor smoothies. Betty van Betty’s kitchen koos ervoor om een variant te maken met avocado, aardbeien en cacao nibs. Als chocoladegek vind ik de toevoeging van cacao nibs geweldig. Klinkt als een lekkere smoothie!

5. Coconut smoothie met frambozen voor mooi en sterk haar

lekkere smoothie recepten

Foto door Beaufood 

Kokos, je houdt ervan of je houdt er niet van. Ik hou ervan! Deze coconut smoothie met frambozen vind ik dan ook erg goed klinken. Naast dat ‘ie goed klinkt ziet hij er ook nog eens erg zomers uit, de smoothie heeft een prachtige roze kleur. Daarbij zou deze smoothie volgens Bo bijdragen aan mooi en sterk haar, wie wil dat nou niet?

6. Sunrise Smoothie

lekkere smoothie receptenFoto door The Breakfast Blog

Hoe leuk ziet deze smoothie, gemaakt door Wilja van The Breakfast Blog, eruit? Zomerser dan dit krijg je het volgens mij niet. Hartstikke instagram-waardig als je het mij vraagt! Naast dat de smoothie er ontzettend leuk uit ziet zit hij ook nog eens vol met fruit. Deze smoothie ga ik gegarandeerd maken deze zomer!

7. Zomerse smoothie met sojayoghurt en wilde perzik

lekkere smoothie recepten

Foto door GoodFoodLove

Wilde perzik is ook weer zo’n fruitsoort die zich perfect leent voor lekkere, zomerse smoothies. Kelly scoorde een bak bij de Lidl en maakte er een romige smoothie mee met sojayoghurt, kokoswater en nog wat andere ingrediënten. Het kokoswater lijkt me een erg lekkere toevoeging in deze smoothie!

8. Choco – Peanutbutter Smoothie

lekkere smoothie receptenFoto door HealthyFoodLove

Ik ben dol op boterhammen met pindakaas en hagelslag. Soms word ik er wat gek door aangekeken, maar geloof me, dat is echt de beste combinatie ooit. Daarom klinkt deze Choco Peanutbutter smoothie als muziek in mijn oren! Chocolade én pindakaas, daar kun je me dus echt voor wakker maken. Anne van HealthyFoodLove creëerde dit hemelse smoothie recept.

 

Wat is jouw favoriete smoothie recept?

P.S. Nog inspiratie nodig voor je avondeten? Maak eens een lekkere pastasalade!

Gerelateerde blogposts

22 gedachten over “8x lekkere smoothie recepten

  1. De sunrise smoothie ziet er heerlijk uit. Eigenlijk allemaal wel. Op dit moment ben ik echt verliefd op aardbei, banaan, chiazaad en spinazie smoothie. Yummie ?

  2. Lekker al die verschillende receptjes! Ik maak heel veel smoothies, maar op een gegeven moment raakt mijn inspiratie een beetje op. Die met mango en munt lijkt me super lekker!

  3. Ik ben een enorme liefhebber van smoothies en smoothiebowls en maak deze bijna elke ochtend. Ik maak meestal fruitsmoothies maar wil me binnenkort ook een keer wagen aan een groene smoothie. Met deze inspiratie kan ik iig weer een tijdje vooruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *