Zo maak je je eigen filter voor Instagram

Instagram is hét sociale medium voor het delen van foto’s. Het belangrijkste kenmerk van Instagram is toch wel het gebruik van filters. Met filters kun je gemakkelijk een unieke touch geven aan je foto en ‘m net wat mooier maken. Erg leuk, maar de hoeveelheid filters op Instagram is vrij beperkt en natuurlijk niet iedereens smaak. Hoe leuk is het dan om een eigen Instagram filter te creëren? Zo heb je een filter dat precies jouw smaak is waardoor je een mooie Instagram feed kunt maken.

zelf instagram filter maken / eigen instagram filter maken

Eigen instagram filter maken met MIX

Wil je je eigen instagram filter maken? Dit kun je gemakkelijk doen met de app MIX. Dit is een (gratis!) fotobewerking app, beschikbaar voor Android en Apple. Het leuke aan deze app is dus dat je een eigen filter kunt creëren, die je keer op keer kunt gebruiken. MIX beschikt ook over een ‘Filter Plaza’, waar gebruikers hun gemaakte filters uploaden. Je kunt dus ook gewoon een filter gebruiken die door een andere gebruiker is gemaakt. En geloof me, er zitten echt pareltjes tussen!

zelf instagram filter maken / eigen instagram filter maken

Maar goed, we gingen het hebben over het zelf creëren van een filter. Het is echt super simpel: je kiest de foto uit je galerij en gaat er mee aan de slag. Je kunt ervoor kiezen om een bestaand filter te gebruiken en deze helemaal aan te passen naar wens, of je kunt hem helemaal zelf maken. Bij dit voorbeeld kies ik voor de tweede optie. Ik begin met de standaard aanpassingen, zoals contrast, helderheid, en dergelijke. Daarna kun je de kleuren nog aanpassen als je wilt. Hierna kies ik nog een effect uit (dit kun je natuurlijk ook laten, maar de optie is er nou eenmaal).

maak je eigen instagram filter / eigen instagram filter maken

Et voilà! Je slaat ‘m op en kunt vervolgens elke foto voorzien van je eigen gemaakte filter. Het leuke is dat je je filter elke keer kan aanpassen als je hem gebruikt. Zo kun je toch de eenheid hebben van éénzelfde filter, maar kun je wel kleine aanpassingen doen die de foto beter uit doen komen.

Ik ben absoluut geen Instagram expert en ik heb ook totaal geen eenheid in mijn feed (working on it!), maar ik vond dit zo’n leuke app dat ik hem gewoon moest delen. Ik ben in ieder geval continu filtertjes aan het maken ;).

Ga jij je eigen Instagram filter maken?

Gerelateerde blogposts

7 gedachten over “Zo maak je je eigen filter voor Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *