Mijn strijd tegen de kilo’s

Hi! Elk jaar opnieuw zie ik mezelf de strijd weer aangaan. En ik zie mezelf diezelfde strijd na een tijdje ook weer opgeven. ‘Ach, ik heb maar een buikje. Ik ben niet te dik of zo, dus laat maar.’ Tot ik in Januari er schoon genoeg van had en besloot, eigenlijk vrij abrupt, om een abonnement op de sportschool te nemen. Ik, als sporthatende chocoladevreter, die een jaar(!)abonnement staat af te sluiten bij de balie. Knettergek toch? ‘Ach, als ik het niet volhoud ga ik wel elke week naar de sauna, dan heb ik het geld er ook weer uit.’ Jep, motivatie much.

Maar toen begon het spektakel. Ik moest op de weegschaal gaan staan. Ik moest van tevoren aangeven hoeveel ik zelf dacht te wegen, en natuurlijk zat ik daar heerlijk naast. Ik was zwaarder dan ik dacht. ‘Je bent te zwaar’ zei die vrouw dan ook nog. Ik? Te zwaar? Ik krijg mezelf nog gewoon in een maatje 36 gepropt hoor. Vol ongeloof zat ik op de fiets naar huis, waar ik besloot mijn BMI te berekenen. Ik geloofde namelijk helemaal niks van die fitte trien. Maar helaas, ze had wel gelijk. Ik was inderdaad te zwaar voor mijn lengte, ook de BMI-meter gaf het aan. Ik geloof dat ik toen aan iedereen heb verteld dat ik te zwaar was, puur uit ongeloof. Natuurlijk zei iedereen ‘Huh, jij?’, maar dat is ook maar een beetje lief bedoeld natuurlijk. Maar goed, ik was niet veel te zwaar, gewoon een beetje. Om weer bij een gezond gewicht te komen moest er (minstens) vijf kilo af.

Maar toch zette het me flink aan het denken. De kilo’s waren er echter alleen maar bij aan het komen, in plaats van dat ze eraf gingen. Ik voelde me ongelukkig in mijn lijf. Zoals eigenlijk alle jaren ervoor, waar ik wanhopige afvalpogingen deed. Dit deed ik niet omdat ik dacht een ongezond BMI te hebben, maar gewoon omdat ik van dat stomme buikje af wilde.

Met tegenzin begon ik naar de sportschool te gaan. Ik had een krachttraining schema gehad en hier ging ik ook braaf mee aan de slag, gevolgd door cardiotraining. Helaas kwam de niet-doorzettende-ik weer in me naar boven, die besloot dat de krachttraining echt retesaai was. Vervolgens ben ik gaan spinnen, op zo’n fiets weet je wel, en dat beviel. Dat heb ik toch wel minstens één keer in de week volgehouden. Oké, voor de sportfanaten is dat niks, maar voor mij een hele prestatie.

Naast dit beetje inspanning ben ik ook op mijn voeding gaan letten. Calorieën tellen, ellende, ellende. Tot dat ik zag dat het ging werken. Ik viel af! Ik viel gewoon af!

Nu in de vakantie ga ik niet naar de sportschool, die zit namelijk in de stad waar ik studeer. Wel probeer ik lange wandelingen te maken, om zo toch wat inspanning te hebben. En ik wil gaan hardlopen, maar daar verzin ik steeds weer nieuwe excuusjes voor. Op mijn eten letten gaat in de vakantie wel erg goed.

Vanaf dat akelige moment op de weegschaal in de sportschool ben ik nu meer dan 7 kilo afgevallen. Niet zo snel als de meeste mensen die afvallen waarschijnlijk, maar ik ben er ontzettend trots op! Ik zit inmiddels op een prachtig gezond gewicht. Oké, op de BMI-meter nog altijd meer naar rechts dan naar links, maar in het groene vakje is in het groene vakje! Ik heb nog wel een buikje, dus die probeer ik er zeker nog af te krijgen. Ik hoop nog eens de -10 kilo aan te tikken. Oh, en no worries dat ik te ver ga hoor, om bij een ongezond gewicht te komen moet er nog eens 15 kilo af :). Dat ben ik zeker niet van plan, want zodra de studie weer begint ga ik flink aan de krachttraining!

Deze post is geschreven als begin voor een reeks updates over het sporten, afvallen en mijn gewicht. Ik hou jullie op de hoogte!

P.S. De app die ik gebruik om mijn calorieën te tellen is Myfitnesspal, in dit artikel heb ik hier al wat over geschreven.

Gerelateerde blogposts

56 gedachten over “Mijn strijd tegen de kilo’s

 1. Knap dat je zo hebt doorgezet om die 7 kilo kwijt te raken! En wat je zegt, zolang het maar in het groente vakje is is het goed. Ik heb bewondering voor je!

 2. Wat fijn voor je dat het lukt! Honderd kleine stapjes zijn samen ook één grote stap en zo kom je uiteindelijk wel bij je streefgewicht. Goed bezig -hou vol!

 3. Ik herken mij hierin zo goed. Op een jaar tijd ben ik 5 kg aangekomen en dit wil ik er af en helaas gaat het niet zo makkelijk als ik zou willen. Succes nog!

  1. Ik was een paar jaar geleden toen ik begon met de pil in rap tempo ook 5 kilo aangekomen. Dit is daarna alleen maar meer geworden, maar gelukkig gaat het er nu af! Tijd nemen is het belangrijkste denk ik, ik zeg altijd maar dat ik geen haast heb :). Dankjewel!

 4. Respect dat je de sportsschool opzoekt. Helaas begint er bij mij ook wat overbodig vet rond mijn buik te vormen. Ik wil het eraf maar krijg mezelf niet naar een sportschool gesleept.

  1. Dankjewel Cindy! Mijn advies is om gewoon van de één op de andere dag een abonnement aan te schaffen. Als ik dat toen niet had gedaan was ik niet waar ik nu ben. En anders zijn er ook nog dingen zoals hardlopen waar je geen abonnement voor nodig hebt, maar het heeft mij wel geholpen :).

 5. Super leuk geschreven. Ik gebruik MyFitnessPal ook! Erg fijne app vind ik het. Je wordt een stuk bewuster van calorie inname en verbruik. Dat niet doorzettende stemmetje heb ik ook trouwens!

 6. Topper, keep going! Ik ken de excuusjes voor hardlopen, haha. Sinds kort zit er een sportsschool onderin de flat waar ik woon en dat is wel verleidelijk. Ik heb nog geen abo, maar ik denk wel dat die er komt! Ik sport al wel, maar toen ik me laatst na bijna een jaar weer woog was ik toch aangekomen.

  1. Dankjewel Marijn! Dat is super dichtbij, geen excuus meer :). Ik fiets een kwartier naar de sportschool dus daar heb ik ook al weer wat calorietjes mee verbrand.

 7. Wauw, super goed van je! Ik ben sinds het voorjaar aan het hardlopen en ik heb zo mijn ups en downs. Soms gaat het helemaal goed en heb ik er zin in, maar vaak ook niet en dat duurt het weer even voordat ik erin zit. Voordat ik wegga om te hardlopen denk ik altijd, als het niet lukt of als ik moe wordt, dan ga ik gewoon wandelen haha, maar dat is er nooit van gekomen.

  x

 8. Ooh meid wat onwijs goed van je. Ik ken je niet, maar ik ben echt trots op je. En vaak is het beter om niet zo snel af te vallen. Dat betekent dat jij je levensstijl hebt aangepast en zo blijf je op gewicht 🙂

 9. Gewoon lekker blijven sporten en dan wordt je vanzelf lichter! Houd er wel rekening mee dat je na een tijdje juist weer zwaarder gaat worden omdat spieren meer wegen dan vet. Zelf heb ik daarom de weegschaal uit mijn leven verbannen 😉 Gisteren plaatste ik een artikel met daarin een leuke winactie! Misschien ook wat voor jou?

 10. Wauw wat knap! En dat het langzaam gaat maakt niks uit, des te langer blijft het resultaat!
  Heel herkenbaar om na een week weer te stoppen. Ik ben sinds kort ook weer begonnen met mijn strijd en ga zeker volgen hoe het je verloopt.

 11. Wauw wat knap! Wat moet dat goed gevoeld hebben na al jou ongeloof voor niks. Vergeet niet dat je prachtig bent zoals je bent. Met of zonder die hoeveelheid kilo’s. Al snap ik dat het om je eigen gevoel gaat. You go girl. Liefs

 12. Hi Mylou..
  Heel herkenbaar je berichtje.. Heel knap van je dat je hebt doorgezet! Ik denk dat iedereen het op zijn eigen manier aanpakt want het is inderdaad lastig om het vol te houden en door te zetten, zo te lezen is dat bij jou helemaal goed gekomen! Zolang je maar gelukkig bent met jezelf! Zet hem op! XX Dana

 13. Ik snap dat je je zorgen maakt om je gewicht maar ik denk dat je jezelf mag afvragen hoe gezond je bent en niet hoe zwaar of hoe dik je bent. Ikzelf ben niet erg met callorieen bezig maar met het concept ”gezondheid”. Ik ben vegetarisch, glutenallergisch dus ik zit al op een vrij gezond dieet. Ik vind het belangrijk de juiste voeding binnen te krijgen. Maar sporten is wel lekker.

  Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *