goede netflix series

Mijn top 10 beste Netflix series

Het zonnetje laat zich helaas niet veel zien de afgelopen dagen, typisch zomer in Nederland. Tja, en wat doe je dan? Natuurlijk kun je eens een goede opruiming houden, een heleboel blogs afstruinen of je creatieve geest loslaten en een potje gaan schilderen, maar je kunt natuurlijk ook lekker Netflix aanzetten. Voetjes in de lucht en gaan met die banaan.

Zelf kan ik best wel genieten van Netflix kijken. Even verstand op nul en relaxen. Vandaag deel ik dan ook mijn top 10 beste Netflix series. Heb jij ook weer wat te kijken ;).

We gaan van 10 naar 1, want de beste serie moet natuurlijk voor het laatst bewaard worden.

10. Gossip Girl

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 122
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 41 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 5002 minuten

Door velen al gezien, maar het blijft toch het beste bingewatch materiaal. Ik heb het natuurlijk over Gossip Girl. Ik kon dit artikel niet maken zonder deze serie te vermelden, maar het is niet de allerbeste serie op Netflix. Toch is het een serie die je zeker gezien moet hebben.

Gossip Girl gaat over het rijkeluisleventje van Serena Vanderwoodsen en haar vrienden. De serie speelt zich af in New York, wat echt de perfecte set is voor een serie als deze. In de serie worden de meest sappige roddels verspreidt door ‘Gossip Girl’, een onbekend persoon die alles schijnt te weten over de mensen in de Upper East Side.

9. New Girl

 • Seizoenen: 5
 • Afleveringen: 116
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 20 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 2320 minuten

New Girl is echt een serie waarbij je niet hoeft na te denken, heerlijk! Er zijn inmiddels zes seizoenen en op Netflix staan er vijf. Het nieuwste seizoen is pas net toegevoegd, dus ik ben bang dat seizoen zes nog een tijd op zich laat wachten. Gelukkig kun je, als je deze serie nog niet kent, voorlopig even vooruit met vijf seizoenen.

New Girl gaat over lerares Jessica Day (Zooey Deschanel!). Na een vervelende break-up gaat ze op zoek naar een appartement en komt ze terecht bij een appartement waar drie jongens wonen. In deze serie komt vooral ontzettend veel humor voor, maar ook liefde komt voorbij. Uiteraard is ook dat met een vleugje humor.

8. Scorpion

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 47
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 41 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 1927 minuten

Scorpion vind ik een superfijne actie serie. Daarnaast net even wat anders dan andere series. De serie is interessant, vol actie en er komt zelfs een beetje romantiek bij kijken. Het fijne aan deze serie is dat je niet per sé tien afleveringen achter elkaar hoeft te kijken. Ook al zit er een tijd tussen, je snapt het nog steeds en hoeft niet eerst terug te kijken om weer te weten waar het over ging. Een beetje zoals CSI, er zit zeker een verhaallijn door alle afleveringen, maar een aflevering op zichzelf kijken is ook leuk. Elke aflevering heeft weer zijn eigen verhaal.

Scorpion gaat over Walter O’Brien en zijn team. Walter is een slimme kerel met een retehoog IQ en lost samen met andere genieën dingen op. Zo heb je Toby, die mensen kan analyseren, Sylvester, die kan rekenen als een malle en Happy, het technische genie. Agent Gallo komt vanuit de regering met problemen aanzetten, die team Scorpion vervolgens oplost. Paige is de ‘normale’ van het stel. Niet extreem slim, maar goed met mensen. Wel heeft Paige een extreem slimme zoon, Ralf, die het op zijn jonge leeftijd al voor elkaar krijgt om team Scorpion te helpen.

Er zijn inmiddels drie seizoenen, maar Netflix heeft er op dit moment twee op staan.

7. Between

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 12
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 43 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 516 minuten

Helaas heb ik best veel commentaar over deze serie gelezen, met name over het acteerwerk. Vind ik jammer! Ik vind het namelijk wel een erg goede serie. Ik kan me voorstellen dat je een serie waar commentaar op is niet snel zult kijken, maar ik raad je echt aan om het wel te doen. Het verhaal van de serie vind ik uniek, iets wat ik nog niet eerder heb gezien, en dat vind ik tof.

Between gaat over de stad Pretty Lake. In Pretty Lake sterft opeens iedereen van 22 jaar en ouder op mysterieuze wijze. De stad wordt door de regering in quarantaine geplaatst, veel hulp komt er niet van buitenaf en dus moeten ze zichzelf zien te redden. De serie laat mooi zien wat er gebeurt als autoriteit wegvalt en er overleefd moet worden. De serie heeft ook echt toffe plot twists die ik niet aan zag komen. Hou ik van!

6. The Missing

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 16
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 59 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 944 minuten

The Missing is echt zo’n serie die me vastgreep en niet losliet. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het eerste seizoen flink wat beter vind dan het tweede seizoen, maar ook het tweede seizoen heb ik afgekeken. Het is ook wel een goed seizoen, maar het overtreft seizoen één bij lange na niet. Maar no worries: Je kunt van deze serie ook gewoon alleen seizoen één kijken. Dan heb je ook gewoon een verhaal van begin tot eind. De twee verschillende seizoenen zijn echt verhalen op zichzelf.

Het eerste seizoen gaat over een Engels jongetje, de 4-jarige Oliver, die in 2006 vermist raakt in Frankrijk. Zijn vader, Tony Hughes, laat zijn hand even los om drinken te bestellen en Oliver is ervandoor. De serie begint in 2014, Tony heeft het drama nooit kunnen loslaten en is nog altijd op zoek naar aanwijzingen. En hij heeft wat gevonden. Echt een heel dikke aanrader, steengoed seizoen!

Het tweede seizoen gaat over de vermiste Alice. Dit seizoen is heel anders dan het eerste seizoen en ik vind het ook een beetje een raar seizoen. Ook een beetje luguber ergens, iets wat ik bij het eerste seizoen niet had. Wel is het weer een seizoen waarbij je wilt weten hoe het afloopt, als je er dus eenmaal aan begint kijk je hem waarschijnlijk wel af. Veel plot twists ook, iets wat ik wel kan waarderen.

5. Broadchurch

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 16
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 46 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 736 minuten

Deze serie hoort ook echt in het rijtje van vet goede series. Broadchurch is ook op de Nederlandse tv uitgezonden, waar ik de serie gezien heb, maar je kunt hem dus ook op Netflix kijken. Seizoen één en twee in ieder geval. Het derde seizoen heeft een ander verhaal, dus aan seizoen één en twee heb je in principe genoeg. Al is seizoen drie ook zeker goed, dus mocht die op Netflix komen is dat ook een aanrader.

Broadchurch gaat over het gelijknamige stadje waar op het strand het lichaam van een 11-jarig jongetje gevonden wordt, Danny Latimer. In deze Britse serie gaan inspecteurs Alec Hardy en rechercheur Ellie Miller op zoek naar de dader. Het is een klein stadje waar iedereen elkaar kent en hierdoor ga je iedereen verdenken. De serie zit erg goed in elkaar en je wilt gewoon verder kijken en weten wie het gedaan heeft.

4. Arrow

 • Seizoenen: 5
 • Afleveringen: 115
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 41 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 4715 minuten

Arrow is vrij lang mijn all-time favorite serie geweest. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het laatste seizoen wel het minst goede seizoen vind, maar ik blijf het een steengoede serie vinden. Ik heb ook het idee dat ze tussendoor het verhaal een beetje veranderd hebben om de serie zo wat langer door te kunnen laten gaan.

Arrow gaat over Oliver Queen. Oliver Queen is een rijkeluiszoon die in een bootcrash terecht kwam. Hierbij gaf zijn vader zijn leven om hem te redden. Iedereen dacht dat Oliver overleden was, maar na vijf jaar komt hij terug naar Starling City. Met één missie: De mensen uitschakelen die volgens zijn vader Starling City verpest hebben.

3. How to get away with murder

 • Seizoenen: 2
 • Afleveringen: 30
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 43 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 1290 minuten

Helaas staat seizoen 3 nog niet op Netflix, deze is al wel uitgezonden. Als je het mij vraagt is het echt een gemiste kans van Netflix NL dat seizoen 3 er nog steeds niet op staat. Ik heb ergens gelezen dat dit seizoen in oktober op Netflix in de UK komt, maar ik heb geen idee wanneer het op de Nederlandse Netflix komt.

Deze serie vind ik echt ontzettend goed uitgevoerd. De serie gaat over strafrecht professor Annalise Keating die haar les ‘How to get away with murder’ noemt. Maar het gaat niet puur over school, sterker nog, daar gaat het bijna niet over. Een aantal studenten gaan voor Annalise werken en helpen zo mee aan de rechtszaken. In de serie zie je steeds een soort van flash forwards naar de laatste aflevering, waarin iets verrekte spannends gebeurt. Je komt dus steeds iets meer te weten en geloof me, je wilt ook steeds iets meer weten. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar de serie is écht goed. Gewoon kijken, dan kom je er vanzelf achter.

2. Orange is the new black

 • Seizoenen: 5
 • Afleveringen: 65
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 60 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 3900 minuten

Bij velen geliefd en ik snap wel waarom. Ik ben een stuk later aan deze serie begonnen dan de meesten, maar daardoor kon ik wel lekker veel bingewatchen. Ik kon niet stoppen met kijken, dus ik was dolgelukkig toen vorige maand het nieuwe seizoen op Netflix kwam. Uiteraard heb ik die ook weer helemaal gezien, zó jammer om weer een jaar te moeten wachten!

Piper Chapman komt door een stom iets uit haar verleden terecht in de gevangenis, een vrouwengevangenis wel te verstaan. En ja, daar is alles natuurlijk flink anders dan thuis. Er zijn zoveel leuke types in deze serie, echt aan alles is gedacht. Veel humor, liefde en sensatie.

1. The 100

 • Seizoenen: 4
 • Afleveringen: 58
 • Gemiddelde tijd per aflevering: 40 minuten
 • Hoeveel minuten kan ik ongeveer bingewatchen? 2320 minuten

Echt met stipt op één, want deze serie vond ik zó goed dat ik hem gewoon mis. Niet dat de serie niet meer doordraait hoor, ze maken gewoon weer nieuwe afleveringen. Ze zouden wel gek zijn als ze het niet zouden doen. De verwachting is dat seizoen 5 in januari of februari 2018 gaat starten.

De aarde is onbewoonbaar geworden door een nucleaire aanval. Hierdoor wonen de mensen nu op ‘The Arc’, een station in de ruimte. De aarde zou nog 100 jaar niet bewoonbaar zijn, maar door omstandigheden (kijk de serie nou maar, ik spoil niet!) moeten ze nu al gaan kijken hoe het op aarde is. Hiervoor sturen ze 100 minderjarige ‘misdadigers’ naar de aarde. Actie, spanning en romantiek in één vetgoede serie.

Welke serie vind jij helemaal geweldig?

Nog meer series kijken? Meer toffe series vind je hier: Netflix tips #2.

Gerelateerde blogposts

17 gedachten over “Mijn top 10 beste Netflix series

 1. Heerlijk inderdaad, lekker tv kijken als het buiten zo regent. Fijne lijst dit, hier wil ik zeker nog wel wat series van zien. En Orange is the new black moet ik nog altijd af kijken… Wel aan begonnen, maar nog niet alles gezien!

 2. The 100 vond ik echt zo’n goede serie! Ik heb hem net helemaal af gekeken en moet nu weer een nieuwe serie.
  Between en the missing lijken mij heel leuk dus vanavond zet ik 1 van deze twee aan:-)
  Bedankt voor de tips!
  Liefs, Nathalie

 3. Leuk artikel om inspiratie op te doen! The Arrow ga ik kijken zodra ik klaar ben met de Flash, ook een super leuke serie! Verder heb ik vaker goede dingen gehoord over the 100, misschien moet ik die ook eens gaan kijken. Scorpion heb ik een aantal afleveringen gezien, maar ik vond het Engels lastig om te volgen dus ik ben daarom afgehaakt, vond het verder wel leuk. Misschien eens proberen met ondertiteling (ben ik eigenlijk niet zo van)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *