taza chocolade

Oehlala, Taza Chocolade

Een tijdje terug hield Kim van Green Gypsy een te gekke winactie, ze gaf namelijk twee keer een box vol Taza Chocolade weg. En laat ik als chocoladegek nou eens één van deze boxen winnen. Hoe tof is dat? Inmiddels heb ik hem een tijdje in mijn bezit (oké, oké, hij was snel op natuurlijk) en vandaag vertel ik jullie er graag alles over. Als je een zwak hebt voor chocolade weet ik niet of dit echt een goed artikel is om te lezen, maar het mag natuurlijk altijd.

tazachocolade3

Maar wat is er nou zo bijzonder aan deze chocolade? Ik denk dat de flyer hierboven het al goed uitlegt. Flink een aantal termen die helemaal hot zijn op het moment komen voorbij. Klinkt allemaal wel erg goed toch? Tijd om te proeven! Je snapt natuurlijk wel dat de foto’s maken hiervan zonder aan te vallen niet te doen was, maar het is me gelukt.  ‘Dit heb je nog nooit eerder geproefd!’ Ik ben benieuwd, Taza Chocolade, bring it on!

Mini: Almond Crunch
‘Dark Chocolate with Almonds & Puffed Rice’
De eerste die ik probeer is de Almond Crunch van Taza Chocolade, de mini versie. De structuur is inderdaad heel anders, korrelig inderdaad en een stuk minder romig. Maar oh my, wat is deze lekker. Het doet me denken aan van die bonbons waar zo’n soort suikerwater-achtig-spul in zit, alleen dan in vaste vorm. Ik kan het niet goed uitleggen, maar wauw. Ik had echt verwacht dat het heel bitter zou zijn, maar dat is het dus echt niet.

Mini: Crispy Crunch
‘Dark Chocolate with Crispy Puffed Rice’
Deze lijkt erg veel op Almond Crunch, maar dan nét iets anders. Ook proeft de chocolade iets puurder, dus iets bitterder. Maar ook echt een heel lekker reepje dit. Ik kan ook gewoon niet stoppen met eten.

Taza chocolade

Mini: Hazelnut Crunch
‘Dark Chocolate with Hazelnuts & Puffed Rice’
Weer crunch, wat een mazzel! Ik ben erachter dat die ‘bonbon met suiker’-smaak gewoon de chocolade zelf is. Dat proef ik hier namelijk ook weer terug, erg lekker. Of het is de ‘Puffed Rice’ die tot nu toe ook in elk reepje zit. Maar deze heeft dan stukjes hazelnoot die je er subtiel tussendoor proeft, ik hou van hazelnoot! Ook weer zo op dit reepje. Hierbij proef ik overigens wel meer het zoute dan bij de andere reepjes.

Mini: Coconut Crunch
‘Dark Chocolate with Puffed Rice’
Deze smaakt weer een beetje hetzelfde als de reepjes hierboven, maar dan blijven de stukjes kokos wel een beetje achter in je mond. Ik ben niet zo’n mega kokos fan, maar het is best prima. Ondanks dat ik niet zo’n kokos fan ben had ik hem snel op.

Coconut
‘Coconut paired with our seriously good stone ground chocolate’
Hier proef ik minder erg die stukjes kokosnoot (raar eigenlijk), dus deze eet ik ook wel prima weg. Al heb ik wel het gevoel na het eten van zoveel repen van deze chocolade dat ik het al wel weer een beetje gehad heb en de interesse naar een gewone, slechte, chocoladereep van de Appie.

tazachocolade4

Toffee Almond & Sea Salt
‘Toffee, almond and sea salt nestled in our seriously good stone ground chocolate’
Lekker smaakje dit, al heb ik niet echt het idee dat ik de verschillende smaken erg goed proef. Het is vooral de chocoladesmaak die flink overheerst in elk reepje, ook al is dat wat minder in de kleine reepjes.

Sea Salt & Almond
‘Sea salt and fresh roasted almonds nestled in our seriously good stone ground chocolate’
Dít is inderdaad zout! Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar het zoute is echt een goede combi met de amandelen en de chocolade.

Chocolate Mexicano
‘Salted Almond’
Oh oh, dit is echt niet mijn ding. Het proeft anders dan de andere repen, ik weet niet zo goed waardoor dit komt. De amandel proef ik erg sterk en hoewel ik wel erg van amandel houd, vind ik dit niet super. Nee, deze hoef ik niet nog eens.

Wat vond ik nou van deze Taza chocolade?
De chocola is anders dan bijvoorbeeld een reep Verkade. De chocola is hartiger, waardoor je ook niet zo’n grote reep in één keer op kan eten. En geloof me, ik ben een chocolade-gek, ik kan meestal wel een reep achter elkaar opeten. Voor mensen met bijvoorbeeld bepaalde allergieën is deze chocolade ideaal, maar zou ik het nog een keer kopen? Ik denk het niet. Ik vond de kleine reepjes het lekkerst, maar ik denk dat ik toch sneller naar een simpele reep uit de winkel grijp. Deze chocolade is niet zo romig, het is echt een korrelige structuur. Ook zeker lekker, maar wel anders. Het voelt wel echt als een soort treat voor jezelf.

Maar dat betekent niet dat ze geen gelijk hebben, want het is inderdaad iets dat je nog nooit hebt geproefd. Ik vond het echt te gek om deze chocolade zo uitgebreid te testen, als chocolade-fanaat probeer ik graag alles wat er bestaat op het gebied van chocolade.

Heb jij een bepaald soort chocola dat ik écht moet testen?

Gerelateerde blogposts

9 gedachten over “Oehlala, Taza Chocolade

  1. Wat zien dat er allemaal lekker uit. Het is werkelijk een chocoladehemel! Ik ben zelf helemaal verzot op de chocolade van Tony’s Chocolonely. Best prijzig, maar wel erg lekker!

  2. Wat leuk! Steeds meer mensen maken kennis met Taza ? Ik had er een tijd geleden ook al een artikel over geschreven omdat het zo súper lekker is! Leuk geschreven meid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *