6 onmisbare WordPress plugins

Waarschijnlijk weet je het al, maar ik ben een groot fan van WordPress. Mijn site is gemaakt met ‘self-hosted’ WordPress en ik vind het persoonlijk veel fijner dan Blogger. Een fijn dingetje aan WordPress is dat je allemaal ‘extra’tjes’ op je site kunt zetten, namelijk plugins. Dit geeft je site veel meer mogelijkheden én het is gewoon ontzettend handig.

Het leek me leuk om een aantal onmisbare WordPress plugins op een rijtje te zetten, die ook nog eens gratis zijn.

Jetpack

Stiekem hoop ik dat iedereen deze plugin al heeft, want anders mis je écht wat. Jetpack geeft je site een hoop meer opties en da’s handig. Zo geeft het beveiliging, extra widgets, deelknoppen, dat gerelateerde posts balkje onderin en nog veel meer. Nog een ontzettend handig iets dat ik even wil noemen: het monitort of je site nog online is. Ligt hij eruit? Dan krijg je mail. Oh, het geeft je trouwens ook statistieken. Ik gebruik ook Google Analytics, maar als ik even snel wil kijken dan gebruik ik Jetpack.

SEO By Yoast

Mijn liefde voor Yoast heb ik al eens uitgebreid verteld. Deze plugin maakt ‘search engine optimization’ een stuk makkelijker, waardoor je beter gevonden wordt in de zoekmachines. En da’s altijd mooi meegenomen! Lees vooral ook mijn blogpost ‘het belang van seo‘.

Ik zie dat het tegenwoordig ‘Yoast SEO’ heet, maar het is dezelfde.

Akismet

Als het goed is zit dit standaard bij je WordPress installatie. Wel eens gezien, maar nog nooit geactiveerd? Zeker even doen. Akismet haalt de spam reacties er voor je uit en plaatst deze in een speciale map. Als je wilt kun je ze hier nog even bekijken voor je ze permanent in de prullenbak gooit, maar je kunt er ook voor kiezen om alle spam automatisch weg te laten gooien. Akismet heeft al 756 spam reacties voor mij gedetecteerd, dat scheelt me toch een hoop irritaties!

Update 31-05-2018: Inmiddels Akismet er al 6.032 spamreacties voor mij uitgevist!

Commentluv

Ik moet het eerlijk toegeven, deze plugin gebruik ik pas net. Altijd kwam ik op blogs waar Commentluv aanstond en dat vond ik gewoon leuk. Je deelt in principe je eigen post, zonder hem te spammen, onder een artikel. De kans dat mensen doorklikken is dus vrij aanwezig! Commentluv noemt het een beloning voor het feit dat je reageert en deze beloning gun ik jullie nu ook. Vandaar dat ik hem ook geïnstalleerd heb, check hem maar eens bij de reacties ;).

Search Meter

Zoals je misschien wel is opgevallen heb ik bovenin mijn sidebar een zoekmachine. Hier kun je gemakkelijk een zoekwoord intikken en dan krijg je een overzicht met posts die je misschien wel kunnen helpen. Hartstikke handig om te hebben (al zeg ik het zelf), maar wel jammer als je niet weet waar mensen op zoeken. De plugin ‘Search Meter’ helpt je hierbij. Hij geeft je een overzicht van gebruikte zoekwoorden en de hoeveelheid resultaten die dit gaf. Altijd handig om te weten!

WPtouch Mobile Plugin

Ik heb al vaker vragen gehad over mijn mobiele layout en vandaag vertel ik jullie mijn geheim. Mijn ‘gewone’ mobiele layout is niet zo mooi, waardoor ik de plugin ‘WPtouch Mobile Plugin’ aan heb staan. Dit zorgt voor een mooie mobiele layout die ook nog eens makkelijk in gebruik is. Win-win!

Update 19-07-2017: Inmiddels gebruik ik deze plugin niet meer. Met mijn huidige thema heb ik geen aparte mobiele site nodig, maar het is en blijft een erg handige plugin! 

Eerlijk is eerlijk, ik had dit rijtje best nog wat langer kunnen maken. Ik gebruik stiekem net wat te veel plugins, omdat ik ze gewoon erg handig vind. Ik heb de meest onmisbare er voor jullie uitgepakt, ik hoop dat het nuttig is. Mocht er interesse zijn kan ik over een tijdje best nog een artikel maken met onmisbare plugins, er bestaan zo veel fijne plugins!

Welke WordPress plugin vind jij onmisbaar?

Gerelateerde blogposts

24 gedachten over “6 onmisbare WordPress plugins

  1. Ik gebruik momenteel de .com versie van WordPress, en deze heeft een stuk minder mogelijkheden. Binnenkort stap ik over naar .org en komen deze Plugins misschien nog goed van pas! Handig! Liefs.

  2. Altijd handig dit soort artikelen! Maar is het niet zo dat je met jetpack altijd extra risico loopt om aangevallen te worden door hackers en het je website een stuk slomer maakt? Ik heb hem er in ieder geval snel af gegooid!

    1. Nooit van gehoord Bjarne! Volgens mij komt jetpack van WordPress zelf, dus ik denk dat het met gevaren wel meevalt. Jetpack heeft er ook zelf beveiliging inzitten. Mijn site is er niet slomer door, maar als dat bij jou wel het geval is, is dit wel een nadeel inderdaad.

  3. Ik heb ze ook allemaal, alleen een andere plugin voor het zoeken. Ik ben dol op plugins en moet mij altijd inhouden. Laatst had ik er teveel, dus maar een paar verwijderd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *