De Proefparade – Food of 2016

Afgelopen zondag vond het evenement ‘De Proefparade – Food of 2016’ plaats in het prachtige Andaz hotel in Amsterdam. Samen met Demi heb ik mogen genieten van het prachtige evenement. Ik kan je in ieder geval alvast verklappen dat we niet met honger naar huis zijn gegaan!

Vol goede moed stond ik zondagochtend op het station. Ik had van tevoren gekeken en er was geen gekkigheid op het spoor. Toen ik net in de trein zat, zag ik een melding op het display in de coupé. Een seinstoring, oké, maar niet voor mijn reis toch? In de NS App snel even gecheckt en volgens de app kwam ik nog gewoon om 12:02 aan op Amsterdam Centraal. Helemaal mooi.

Maar dat was natuurlijk te mooi om waard te zijn. Toen de trein in Roosendaal arriveerde begon de ellende: ‘Wegens een seinstoring rijdt deze trein niet verder dan Dordrecht. Reizigers in de richting van Amsterdam en Schiphol kunnen omreizen via Den Bosch’. Via Den Bosch! Goed, dat was me wel een flinke reis. Toen ik in de overvolle trein richting Den Bosch zat, bleek Demi ook nog eens vast te staan tussen Den Bosch en Utrecht. Een perfect begin van de dag.

Goed, te lang gezanikt over het openbaar vervoer, over naar De Proefparade!

de proefparade food of 2016

De binnenkomst in het Andaz hotel was op z’n zachtst gezegd bijzonder. Poepchique, dat was het zeker. Als nuchtere Zeeuwse keek ik mijn ogen uit. We waren iets te vroeg, waardoor we ook nog de tijd hadden om de wc te checken. En ja, zelfs die was chique. Na nog even super casual in de lobby gezeten te hebben, konden we naar het evenement. Het bevond zich in een soort bijgebouw, waar we direct verwelkomd werden met een drankje.

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

Zoals ik gewend ben van Mr. Goodiebag (de host van dit evenement), was alles tot in de puntjes verzorgd.

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

Alpro

Eerste stop: Alpro. Bij Alpro kon je een smoothie maken. Aangezien ik zelf bijna nooit smoothies maak, was ik super benieuwd. Er lagen wat recepten, maar ik ben een beetje m’n eigen gang gegaan. Aardbei hier, hazelnoot daar, wat amandel drink en op een gegeven moment had ik een heuse smoothie. Trots als ’n pauw heb ik er een foto van op Instagram geplaatst. Door ‘m op Instagram te plaatsen kon je zelfs nog een blender winnen! Helaas is dat ‘m niet geworden, maar ik vind de foto wel leuk.

Aan de overkant kon je Alpro Cuisine proberen, dit vond ik te vergelijken met kookroom. Je kon een soort quiche maken van ei, tomaatjes, lente ui, stukjes brood, kaas, pijnboompitten en kruiden. Dit recept ga ik zeker nog eens namaken en perfectioneren, dan deel ik ‘m natuurlijk!

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

Passie & Trots

De volgende stand was die van ‘Passie & Trots’. Een tof merk dat producten met een bijzonder verhaal verkoopt. Aan ons de taak om de fabriekskaas van de echte boerenkaas te scheiden, en dat is nog gelukt ook! De geproefde kaas was erg lekker. Nu ben ik sowieso wel echt een kaas-gek, maar hij was écht, écht, écht lekker.

de proefparade food of 2016 de proefparade food of 2016

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen, volgens mij heten ze ‘springrolls’. Dit is een loempia, maar dan gemaakt met rijstpapier. Super simpel én lekker. Ik had de mijne gevuld met kip, sla, komkommer, noedels en nog meer kip. Erg lekker in combinatie met de saus. Ik ga zeker nog een keer rijstpapier kopen om dit te maken. Dit rijstpapier was van het merk ‘Bamboo Tree’.

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

De Natuurwinkel

De natuurwinkel was aanwezig met verschillende producten. Onder andere dit gefermenteerde sap. Terwijl ik het bordje las (waar ‘verrottingsproces’ op stond), dacht ik alleen maar iew. Toch heb ik me even over deze gedachte heen gezet en ik heb de sap geproefd. En wat denk je? Erg lekker! Het smaakte naar rode bieten.

Verder kon je er ook kokosyoghurt proeven van Abbot Kinney’s (de mango variant is hemels!), chocolade van LoveChock, ei-vrije mayo van Vetera en koffie van Pionier. Dit is bio koffie van vruchten en granen. Het bevat dus ook geen cafeïne. Maar het bijzondere is, is dat het echt naar koffie smaakt. Heel apart!

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

Bio Today

Deze leuke, kleurrijke stand van Bio Today kon je gewoon niet missen. Een hele lading producten om te proeven. Vooral de chocolade die ze hadden heb ik uitgebreid geproefd, man wat lekker!

de proefparade food of 2016

Wat me ook gelijk opviel was dit bakje ‘Oats 2 go’. Je hoeft hier alleen maar warm (niet kokend) water bij te doen en klaar is kees. Gelijk een makkelijk havermout ontbijtje. Klinkt voor een luie ontbijter als ik ideaal!

de proefparade food of 2016

BioBite

Van BioBite kregen we een ecologische energiereep, zonder toegevoegde suikers, conserveermiddelen en bestrijdingsmiddelen. Ik ben benieuwd hoe hij smaakt!

de proefparade food of 2016

Pimento

Er was een alcoholvrije stand waar je allerlei dranken (zonder alcohol dus) kon proeven. Na veel alcoholvrije wijnen, gold strike en pimento geproefd te hebben, neem ik een besluit. Ik hou het wel op niet-alcoholvrije dranken.

de proefparade food of 2016

de proefparade food of 2016

Method.

Uh, ja, een stand met schoonmaakmiddelen. Dat heeft niet zo veel met voeding te maken, zou je denken. Maar stiekem toch wel! Deze producten van method bevatten namelijk natuurlijke ingrediënten. Het is ook niet schadelijk voor het milieu. Of het ook zo prima schoonmaakt als ‘gewoon’ schoonmaakmiddel, ik heb geen idee. Maar het ziet er in ieder geval wel super vrolijk uit!

de proefparade food of 2016

Asia Express

Voordat we het Andaz Hotel verlieten, zijn we nog even snel langs de stand van Asia Express gegaan, waar we ook de springroll gemaakt hadden. Hier werd namelijk een curry gemaakt. Hij was erg lekker, maar super pittig. Heel, heel pittig. Snel nog even naar een karaf water gerend.

de proefparade food of 2016

Dit artikel is al veel te lang geworden, maar we hebben ook nog een seminar gehad van de chefkok van Bluespoon. Erg leuk om eens te zien en om te proeven natuurlijk. Het was prei in een soort kaassausje met basilicum (oké, ik verpest waarschijnlijk het hele gerecht door het zo te noemen), erg lekker.

Bedankt Mr. Experience voor deze fantastische dag!

P.S. Het artikel over de 2017 editie staat online: De Proefparade Food of 2017?

Gerelateerde blogposts

5 gedachten over “De Proefparade – Food of 2016

  1. Wat een héérlijk evenement! Lijkt me super om alles even te proeven. De springrolls zien er yummy uit, die wil ik ook wel eens gaan maken <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *