Hi! Afgelopen vrijdag banjerde ik over de braderie om wat last-minute vakantie-inkopen te doen. Ik kocht een stapel leuke (heel goedkope) kleren en kwam ook een make-up kraampje tegen. Tien make-upjes voor tien euro, of €1,25 per stuk. Daar ging ik natuurlijk wel eventjes snuffelen! Ik kwam thuis met twee lipsticks van Wet ’n wild en een foundation van Basic.

Ik hoop altijd dat ik dé perfecte budget deal sluit. Dat ik iets vind wat super goedkoop èn super goed is. Heb ik dat gevonden? Lees snel verder!

foundation basic

Ik begin even met de foundation, want daar heb ik niet zo veel over te melden. Het is een mousse, wat me erg fijn leek. Helaas verwachtte ik het textuur van een chocolademousse, terwijl het eerder het textuur van een baksteen heeft. Oké, dat is overdreven, maar hij is dus niet luchtig. Hij smeert niet lekker uit en is erg droog, dat ‘ie matterend is klopt dus, maar nee. Geen succes. Daarbij geeft hij je echt zo’n typisch foundation gezicht. En dat bedoel ik dan natuurlijk op de slechte manier, je snapt me waarschijnlijk wel.

Over op de lipstick. Ik kocht de kleurtjes ‘Old School Glam’ en ‘V.I. Pink’. Als ik de lipstick eruit haal, zorg ik altijd dat hij helemaal naar binnen gedraaid is. Zo beschadig ik ‘m niet. Helaas kan deze lipstick niet verder naar beneden, wat voor een kluns zoals ik echt niet handig is. De eerste beschadigingen waren er dus al snel, balen!

swatches

Hier de swatches. Links ‘Old School Glam’ en rechts ‘V.I. Pink’. Ik vind ze er zo niet verkeerd uit zien, pigmentatie is er in ieder geval zeker.

Op mijn lippen ben ik helaas helemaal niet tevreden. ‘Old School Glam’ gaat ontzettend stroef, waardoor het aanbrengen niet fijn is. Hij glimt naar mijn idee ook veel te veel. Ook blijft hij bij de binnenkant van mijn mond niet zitten. Erg jammer, maar ik vond ‘m zo vreselijk dat ik zelfs de foto van mijn lippen maar niet plaats.

Maar toen begon de ellende pas. De lipstick eraf halen. Niet te doen! Hij is compleet in de lijntjes getrokken en flink boenen lijkt weinig uit te halen. Ho ships, ik heb de swatch ook nog op mijn arm staan. Die is er ook niet af te krijgen, op het moment dat ik dit typ zit ‘ie er nog half. ‘V.I. Pink’ heb ik niet meer op mijn lippen durven doen. Misschien dat ik de moed nog eens vind, maar ik denk dat dit gewoon niet mijn merk is.

Heb jij nog een budget-tip voor mij?

P.S. deze post is onderdeel van de reeks ‘ik heb geen verstand van make-up, maar ik probeer het graag.’ Een expert kun je me dus zeker niet noemen, maar ik vind het leuk om het één en ander uit te proberen.

Gerelateerde blogposts

11 gedachten over “Braderie make-up

  1. Probeer die old glam eens op te doen als je een labello op heb gedaan. Ik heb een lipstick die ook stroef gaat. je kunt hem ook vanaf je handpalm opdoen met een kwast. De kleur is namelijk geweldig

    1. Ik heb het met labello ook al geprobeerd inderdaad, alleen was het pigment dan een stuk minder. Dan kreeg je meer een gloss idee in plaats van een dekkende lipstick. De kleur is inderdaad erg gaaf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *