Review Essence The Gel nagellak

Hi! Van Eva kreeg ik een hele tijd terug twee Essence The Gel lakjes opgestuurd. Toen ik deze eenmaal probeerde was ik om, wat blijft de lak goed zitten! De Kruidvat hoorde mijn liefdeskreet en gooide de lakjes in de reclame voor een euro. Daar moest ik natuurlijk even inslaan!

Ik review de lakjes Mandarine bay, Fame fatal en Amazed by you. Ben je benieuwd?

Essence the gel nagellak 12 Mandarine bay
Essence The Gel Nr. 12: Mandarine bay, twee laagjes.

Een erg mooi zomers kleurtje. Hij lijkt wel feller op de foto dan hij is, het is eigenlijk best een soft kleurtje! Meer pastelkleurig dan het hier lijkt. Voor een beter idee van de kleur kun je even door scrollen naar verder in dit artikel.

Essence the gel nagellak 16 fame fatal
Essence The Gel Nr. 16: Fame fatal, vier laagjes.

Ik had bij deze lak gehoopt op een meer bloedrode kleur. Hij is nu enigszins bloedrood, maar dit is wel na vier lagen. Jammer! Ik had meer van dit kleurtje verwacht.

Essence the gel nagellak 52 amazed by you
Essence The Gel Nr. 52: Amazed by you, twee laagjes.

De oplettende volger heeft dit pareltje al op mijn Instagram voorbij zien komen, ik ben verliefd! Hoe mooi is dit kleurtje? Perfect voor herfstige dagen. Zeker in de winter is dit ook een topper. De dekking na twee lagen vind ik perfect!

Maar nu komt de vraag: blijft deze ‘gel’ nagellak (zonder lamp) ook beter zitten dan een gewone nagellak? Ik heb het getest! Mandarine bay heb ik zeven dagen gedragen (zonder topcoat!) en zo zagen mijn nagels er na zeven dagen uit:

Essence the gel nagellak mandarine bay

Ik ben redelijk verrast! Aan de bovenkant van mijn nagels zie je het wel en er zitten wat butsjes in de lak, maar ik ben zeker tevreden hoe het er na zeven dagen nog op zit.

De kwastjes van de lakjes zijn voor mij echt de ideale grootte, je hoeft niet twintig keer over je nagel te gaan voordat ‘ie helemaal gelakt is. Pluspunt! Ook vind ik de glans van de lakjes erg mooi. Het enige nadeel aan deze lakjes vind ik de droogtijd, die had van mij echt wel korter gemogen. Ik ben de lakjes van Rimmel gewend en die drogen een stuk sneller.

Door mijn enthousiasme heb ik ook de base- en topcoat aangeschaft, maar deze vond ik drie keer niks. Erg jammer, aangezien ik al positieve reviews erover had gelezen.

Welke is jouw favoriet?

Gerelateerde blogposts

19 gedachten over “Review Essence The Gel nagellak

  1. Mooie kleurtjes! En wat een geluk dat je ze voor 1 euro hebt kunnen kopen daarna joh. Fijn om te horen dat de lak er ook niet zo snel af gaat, vind het altijd zo irritant wanneer je nagellak na 3 dagen er half af is!

  2. Mooie lakjes, vooral de paarse vind ik prachtig! Ik ben ook dol op de gel lakjes van Essence. Elke keer als ik bij de Kruidvat ben, neem ik er wel een paar mee. Bij mij blijven sommige kleurtjes niet goed zitten. Na een paar dagen heb ik al vaak dat ze gaan chippen, maar dit is ook echt alleen bij bepaalde kleurtjes.

  3. Als nagellak niet snel genoeg droogt, gaat het bij mij mis 😉 ik moet altijd op dat moment nét plassen oid waardoor alles weer beschadigd! En van de meerdere laagjes ben ik al helemaal niet. Eerste laagje gaat dan goed maar dan maar ik er een bende van met het volgende laagje…

    Maar dat de lak 7 dagen redelijk goed blijft zitten vind ik wel weer een groot voordeel, misschien toch maar wat meer geduld opbrengen voortaan!

    Liefs!

  4. Ziet er goed uit! Ik ben veeeeel te ongeduldig om lak goed te laten drogen. Maar aan de andere kant, ik heb ook geen zin om heel veel geld neer te leggen voor een nagellakje. Essence is een prima merk! Dat blijkt wel weer uit je foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *