Review Garnier Micellair Reinigingswater

Laatst was er bij de Etos een actie: Maybelline tweede gratis én een gratis flesje Garnier Micellair Reinigingswater. Aangezien ik altijd Maybelline Dream Fresh BB Cream gebruik en op zoek was naar een Micellair water, kwam deze actie helemaal goed uit. Gelukkig hadden ze de BB Cream nog, bij de vorige kortingsactie was hij nergens meer te bekennen. Deze keer wat meer geluk, dus ging mijn geliefde BB Cream en het reinigingswater mee naar huis.

Micellair water

Het vorige Micellair water dat ik gebruikte was van Cattier Paris. Deze vond ik erg fijn, maar op een gegeven moment raakt hij natuurlijk op. Vandaar de zoektocht naar een nieuw Micellair water. Het flacon Garnier micellair reinigingswater dat je bij de actie kreeg was niet de full-size, maar een mini variant van 125 ml. Perfect formaat om het eens uit te proberen.

Garnier Micellair Reinigingswater review

Hoe werkt het?

“Het Micellair Reinigingswater reinigt, verwijdert make-up en verzacht in 1 beweging het gezicht, de ogen en lippen zonder af e spoelen. Micellen, afkomstig uit de farmacie, zijn reinigende deeltjes die als een magneet onzuiverheden, make-up en talg op de huid aantrekken en zo van de huid verwijderen, zonder te wrijven.”

Hoe te gebruiken?

Breng aan op het gezicht, ogen en lippen met een wattenschijfje. Niet hard wrijven en niet afspoelen. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige.

Klinkt goed! In het water zit geen parfum en ook geen parabenen. Het gebrek aan parfum is te merken, de geur vind ik namelijk niet heel aangenaam. Het is te doen, maar ik vind het niet lekker verfrissend ruiken. Parfum wil nog wel eens irriteren, dus op dat gebied is het wel fijn dat er geen parfum in zit. Hierdoor is het product ook geschikt voor de gevoelige huid.

Garnier Micellair Reinigingswater

Om het te testen breng ik een klein beetje van het water aan op een wattenschijfje. De substantie is echt water-achtig, wat ik heel fijn vind. Je hebt nog wel eens van die gel of melkachtige substanties als reiniging, hier ben ik wat minder van gecharmeerd. Het reinigen met dit water gaat erg gemakkelijk, zelfs mijn waterproof mascara gaat er verrassend snel af. Volgens de verpakking moet je het niet afspoelen, dus dat doen we dan ook niet. Erg prettig vind ik dit echter niet, aangezien ik niet het idee heb dat mijn gezicht weer lekker fris is. Mijn gezicht voelt wat vettig, waardoor ik toch de neiging heb om mijn gezicht nog even met water af te spoelen. Dit doe ik niet en dat wordt dan ook gelijk beloond. Het vettige laagje lijkt vanzelf te verdwijnen. Geduld is dan ook een schone zaak.

Garnier micellair reinigingswater doet wat het zegt, het haalt mijn make-up er super gemakkelijk af. Na het reinigen blijft er een vettig laagje achter, maar gelukkig verdwijnt dit grotendeels als je even wacht. Het product prikt niet op mijn gevoelige huid, dus dat is zeker wel een belofte die ze waar maken. Al met al een prima product, maar als deze op is probeer ik gewoon weer een andere.

Je kunt dit product full-size (400ml) o.a. aanschaffen bij Bol.com, hier voor €5,99.

Gerelateerde blogposts

9 gedachten over “Review Garnier Micellair Reinigingswater

  1. Wat een fijne review ik gebruik zelf ook een reinigingswater vind het echt heel fijn werken. Ik heb hem gekocht in Parijs van Bioderma. Ik denk dat ik deze van Garnier ga kopen als die op is!

  2. Heel fijn product! Gebruik al een aantal jaren micellair reinigingswater en het is echt een wondermiddel! Kan niet meer zonder. Ik ben begonnen met een 3 in 1 variant van Vichy, maar dat werd veel te duur. Gelukkig hebben steeds meer (goedkope) merken ook dit wondermiddel en daar ben ik zo blij mee! Ik gebruik deze van Garnier nu ook elke dag 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *