Olixar 3-in-1 camera clip lens review

Tegenwoordig zie je heel veel van die mini lensjes voorbij komen voor op je telefoon en ik vond ze er stiekem wel heel tof uitzien. Had ik even geluk dat ik bij Gina een setje met deze lensjes won! De lensjes komen oorspronkelijk van Mobilefun en zijn van het merk Olixar.

Olixar 3-in-1 camera clip lens

Het is een klein pakketje van Olixar met hierin een ‘Macro’ lens, een ‘Wide Angle’ lens en een ‘Fish Eye’ lens. Door middel van een klemmetje kun je deze op je telefoon zetten en ze zijn klaar voor gebruik.

olixar_lens

Samen met de clip en de lensjes krijg je ook nog dopjes om de lenzen te beschermen en een handig bewaartasje. Wel nodig voor iemand zoals ik, die nogal vaak iets kwijtraakt ;).

Na het maken van de foto’s is het eindelijk tijd om deze schattige lensjes van Olixar te testen. Het eerste waar ik mee zit te friemelen is het schroef-mechanisme. De Macro en de Wide Angle lens zitten aan elkaar vast, maar als je ze los haalt en weer terug op elkaar moet zetten moet je tegen de klok indraaien. Zelf had ik dit nog niet bedacht (het bleek zelfs op de verpakking te staan), waardoor ik best een tijd heb gedacht dat ik het alweer gesloopt had.

olixar 3 in 1 lens

Deze foto is met mijn telefoon gemaakt zonder lens, dus even ter vergelijking.

olixar 3 in 1 wide angle lens

Olixar Wide Angle lens

First up: De Olixar ‘Wide Angle’ lens. Wat me gelijk opvalt is dat het echt wel lijkt alsof de foto van een verdere afstand is gemaakt. Maar wat me héél erg stoort zijn de hoeken van de foto. Het lijkt wel alsof de lens in de weg zit. Ik heb alles geprobeerd, maar helaas. Als iemand weet wat ik verkeerd doe, let me know.

olixar 3 in 1 macro lens

Olixar Macro lens

Vervolgens draai ik de ‘Wide Angle’ lens eraf en houd ik de Olixar ‘Macro’ lens over. Wat me gelijk opvalt is dat de zwarte hoeken verdwijnen, da’s fijn! Maar wat me ook opvalt, is dat het beeld súper wazig is. Ik kwam erachter dat je echt heel dicht op je object moet zitten om deze lens te gebruiken. Het geeft wel een heel toffe foto! Héél gaaf dit.

olixar 3 in 1 fisheye lens

Olixar Fish-eye lens

Als laatste hebben we dan nog de Olixar ‘Fish-eye’ lens. Ook hier was ik echt wel benieuwd naar. Helaas vind ik hem echt flink tegenvallen. Het lijkt net alsof er een soort ‘vintage’ effect overheen komt. Tevens ook weer die hoeken. De foto lijkt wel alsof hij van een gigantisch grote afstand is gemaakt, terwijl de afstand even ver is als bij foto één.

Ik heb heel erg het gevoel alsof ik iets verkeerd doe, heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Ik vind de lensjes tof, maar ik vind ze wel wat tegenvallen. Wél ben ik erg tevreden met de macro lens!

Heb jij al zulke lensjes voor je telefoon?

Gerelateerde blogposts

5 gedachten over “Olixar 3-in-1 camera clip lens review

  1. Ik heb precies eenzelfde soort ‘kitje’ liggen en liep daarbij ook tegen dat probleem aan. Het feit dat je een vignette in de hoeken krijgt, komt omdat het lensje niet dicht genoeg op de camera van je telefoon zit. Sowieso merkte ik dat het bij zo’n cliplens ook erg lastig is om ‘m goed te positioneren. Ik heb sinds kort zelf de Olloclip (dit is een vrij bekende telefoonlens) en daarbij heb ik er geen last van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *