Sony Xperia Z3 Compact review

Mijn nieuwe telefoon hebben jullie vast al wel eens voorbij zien komen, aangezien ik ’t echt een beauty vind. Dus ik laat hem lekker vaak voorbij komen in foto’s. Ik heb hiervoor altijd een zwarte telefoon gehad, maar op foto’s vind ik een witte telefoon zo chique. Vandaar de keuze voor een witte telefoon. Ook is ‘ie wat kleiner dan mijn vorige telefoon, namelijk 4,7 inch. Vandaag vertel ik jullie graag alles over mijn Sony Xperia Z3 Compact.

In de mediamarkt kwam ik hem al tegen, maar de prijs hield me toch wat tegen. Hij was namelijk rond de 400 euro. Mijn vorige telefoon was een stuk goedkoper, vandaar dat ik het best wat geld vond. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hem toch gekocht heb, want ik ben er ontzettend blij mee!

Sony Xperia Z3 Compact Achterkant

Is ’t geen plaatje? Voor en achter heb ik er screenprotectors op zitten die ik bij de telefoon geleverd kreeg. De screenprotector aan de voorzijde geeft een soort ‘matterend’ effect, wat vooral op foto’s erg handig is. Soms heb ik gewoon het idee dat ik niet een telefoon, maar een papiertje op de foto heb gezet. Dit matterende effect is op de bovenste foto goed te zien.

Camera

De camera van de Sony Xperia Z3 Compact vind ik echt top, ik ben er erg blij mee. Verschillende foto’s op mijn blog zijn ook met de camera van deze telefoon gemaakt. De frontcamera is wat minder goed, maar daar kan ik niet zo mee zitten. Die is natuurlijk altijd minder dan de hoofdcamera. Er zitten ook erg handige camera-effecten op de telefoon, je kunt zelfs een spiegelreflex nabootsen. Dan maakt hij de achtergrond wazig. Natuurlijk kan hij ook een panorama foto maken en nog véél meer. Je kan ook live op YouTube streamen, nu voor mij nog niet interessant, maar dit kan nog wel eens leuk zijn als je bijvoorbeeld een event bijwoont. Verder zijn er ook nog megaveel extra’tjes die je kunt downloaden om de camera op nog meer manieren te kunnen gebruiken. Handig!

Waterdicht

De Sony Xperia Z3 Compact is waterdicht, maar dit ga ik maar niet uitproberen. Het lijkt me toch wat eng, maar het is zeker handig voor het geval je hem uit je hand laat glippen of perongeluk bij de afwas mikt (oké, ik ga er vanuit dat dit me niet zal gebeuren, maar je weet maar nooit). Hierdoor is alles afgesloten met klepjes, behalve de input voor oordopjes. Dit vind ik op zich geen probleem. Het enige wat ik wel merk is dat het klepje voor de oplader en microsd snel los komt. Dit zie je ook op de foto bovenaan dit artikel, als je aan de linker bovenkant van de telefoon kijkt. Dit kan wel eens irritant zijn en het lijkt me dat hij dan ook niet meer waterdicht is als het klepje open is.

Sony Xperia Z3 Compact met Nilkin hoesje

Om de telefoon heb ik dit goudkleurige hoesje zitten. Ik wilde eigenlijk een witte, maar die hadden ze op dat moment niet en ik wilde mijn telefoon toch beschermd hebben. Met zo’n flip hoesje heb ik het gevoel dat de telefoon goed beschermd is. Ik durf hem gerust in mijn tas te gooien met dit hoesje eromheen.

Voordelen

 • Het uiterlijk, ik vind hem erg mooi.
 • Goede camera met veel opties.
 • Hij is snel.
 • Met zijn 4,7 inch is hij vrij compact.
 • Hij belooft waterdicht te zijn.

 

Nadelen

 • Klepje sluit niet altijd goed, gaat snel open.

 

Mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe telefoon, ben ik natuurlijk bereid om vragen over deze telefoon te beantwoorden.

Je kunt de Sony Xperia Z3 Compact hier kopen.

Gerelateerde blogposts

12 gedachten over “Sony Xperia Z3 Compact review

 1. Ik ben echt een iPhone ‘ meisje’.. Een vriendin van mij heeft deze telefoons ook sinds een tijdje, die camera is echt zo goed! Zij maakt echt perfecte foto’s met haar telefoon, dat is toch leuk! Fijn dat je zo tevreden bent met deze telefoon :-)!

 2. Ik heb hem ook, hij is fijn he! Wat dat klepje betreft, ik heb op een gegeven moment het zwarte ‘randje’ (aan de binnenkant) er af getrokken omdat ie hierdoor niet meer dichtging (hij liet los). Nu blijft mn klepje een stuk beter dicht zitten maar dan is ie wel een stuk minder waterdicht..

 3. Ik moet ook hoognodig een nieuwe telefoon, maar 400 vind ik toch wel een beetje duur. Ik betaalde 200 voor de telefoon die ik nu heb en heb hem nu 2 jaar. Vind dat toch altijd jammer hoor, dat een telefoon niet zo lang mee gaat. Mijn broer wilde een nieuwe telefoon kopen, dus misschien leen ik zijn oude telefoon dan wel.

  x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *