#runningoutof2015 – hardloop challenge

Voor alle net-niet-sportfanaten, voor alle hardloopdummies, voor alle ik-probeer-het-wel-sporters is hier de hardloop challenge #runningoutof2015. En vanzelfsprekend loop je dan ook 2016 ín. Want waarom zouden we wachten tot het vuurwerk de lucht in is gegaan om te starten met goede voornemens? Wij beginnen gewoon lekker net daarvoor!

Goed, maar wat ben je nou allemaal van plan Mylou? Het plan is om een hardloop challenge te organiseren voor beginnende hardlopers. Voor degenen die zeggen ‘in 2016 begin ik écht!’. Voor iedereen die het al tijden roept, maar nog steeds geen hardloopschoen heeft aangeraakt. En dan is het nu ook nog eens winter, is er geen slechter moment om te beginnen? Nee, dit is júist het goede moment! Zonder klotsende oksels in het vroege winterzonnetje jezelf weer even op scherp zetten.

De challenge zal bijgehouden worden via de Nike+ Running app. Hierop maak ik op zaterdag 26 december een challenge aan waar ik iedereen bij toevoeg, zodat je zondag de 27e alvast je kerst-kilo’s eraf kunt gaan rennen. Natuurlijk mag je de dagen ervoor alvast wat oefenen! Ik laat het pas op de 27e beginnen, zodat iedereen die mee wil doen nog ruim de tijd heeft om de benodigde hardloopspullen aan te schaffen. Of om de kerstman heel lief aan te kijken, dat kan natuurlijk ook.

Bij de challenge is natuurlijk ook een winnaar, de eerste die 75 (!!) KM heeft afgelegd wint eeuwige roem én een leuk prijzenpakket. Dit pakket ben ik nog aan het samenstellen, dus hier komt later meer over. 75 KM is erg veel en ik wil niet dat jullie blessures gaan oplopen vanwege deze challenge, dus doe het alsjeblieft rustig aan. Zo heb ik ook de regel dat je er langer dan een maand over moet doen wil je deze challenge winnen, zodat je als beginnende hardloper niet te veel gaat rennen.

Ga ook niet als een gek hele afstanden achter elkaar hardlopen, maar wissel het rustig af met lopen. Zo kan het handig zijn om de twee weken voor de challenge te gebruiken om te wandelen. Blessures zijn écht niet de bedoeling, dus doe het zo verantwoord mogelijk.

Goed, dat is een hele lap tekst. Even alles op een rijtje:

  • De challenge begint op zondag 27 december
  • De uitnodiging wordt verstuurd op zaterdag 26 december
  • Deze challenge is voor beginnende hardlopers
  • Je hebt de Nike+ Running App nodig om deel te nemen
  • De hashtag #runningoutof2015 kun je gebruiken bij het delen van je hardloopfoto’s
  • Je doet het gewoon lekker in je eigen woonplaats

 

Denk je nou ‘Goh, da’s leuk!’, maak een account aan in de Nike+ app en stuur voor 26 december je accountnaam naar mylou@theblognextdoor.nl of post hem in een reactie. Je vindt je accountnaam bij ‘settings’. Je aanmelden is natuurlijk geheel vrijblijvend en geen verplichting tot wat dan ook.

De komende twee weken zullen er een aantal artikelen gepost worden met onder andere handige tips en het te winnen prijzenpakket.

Tussentijds zullen er ook updates geplaatst worden op mijn blog, let er dus wel op dat je voornaam voorbij kan komen. Uiteraard zal ik geen dingen in een post plaatsen als ‘dit zijn de slechtste drie’, want dat is wat flauw en niet leuk.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als dat ik ben en dat we over twee weken allemaal met de hardloopschoenen over de straten hobbelen.

Gerelateerde blogposts

13 gedachten over “#runningoutof2015 – hardloop challenge

    1. Hi Mariska! Als je in januari wil beginnen, mag je je uiteraard ook aanmelden hoor. De anderen hebben dan alleen 4 dagen voorsprong. De app is gelukkig vrij gemakkelijk in gebruik, je zet hem aan en rennen maar! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *