Sportupdate #1 | Hardlopend

Hi! Zoals jullie konden lezen ben ik begonnen met hardlopen. Hier zou ik jullie van op de hoogte houden, dus bij deze. Ik loop voor met mijn blogposts, dus vandaar dat deze post online komt terwijl ik aan het zwembad lig met een glas ijskoude cola (light) in mijn hand. Hier wordt niet veel gesport, op wat baantjes zwemmen na, dus het ligt eventjes stil. Hierna ga ik natuurlijk weer op volle kracht vooruit! Ik gebruik dit weekje om even heerlijk tot rust te komen en weer op te laden, zodat ik straks er alles uit kan halen.

Maar goed, dit hoort dus een update te zijn over het hardlopen, niet over mijn vakantie. In mijn eerste post was te zien dat ik week 1 afgerond had, nu heb ik ook week 2 afgerond! Zo trots als een pauw. In de eerste week was het 60 seconden hardlopen afgewisseld met 90 seconden lopen. Ook al vonden mijn beentjes (die niks gewend zijn) het zwaar, na de eerste week moest er toch overgegaan worden op een niveautje hoger. Dit niveautje hoger bestond uit 90 seconden hardlopen afgewisseld met 2 minuten lopen.

Het was zwaar, echt waar. Mijn hardloopbuddy vond het natuurlijk weer zo makkelijk als het maar kan, maar voor mij was het toch wel andere koek. Toch kan ik met trots zeggen dat het me gelukt is, dat geeft echt een fantastisch gevoel kan ik je zeggen.

Als ik terug kom van vakantie denk ik dat ik eerst nog een lesje van week 2 pak, om op te starten. Week 3 wordt namelijk hel (denk ik), je begint met 90 seconden rennen, dan 90 seconden lopen, vervolgens 3 (!!) minuten rennen en 3 minuten lopen. En dit dan twee keer. Die drie minuten zie ik echt zwaar tegenop, waarom doen ze het opeens van 90 seconden naar drie minuten? Da’s toch veel?

Nou goed, jullie zullen te horen krijgen hoe het me afgaat!

Gerelateerde blogposts

18 gedachten over “Sportupdate #1 | Hardlopend

  1. Ik vind het knap hoor! Ik heb ook een tijd hardgelopen, maar na een hele poos vond ik er niet meer zo veel aan. Misschien ga ik het weer eens oppakken. Ik ben benieuwd hoe het je verder gaat! 😀

  2. Wat goed dat je begonnen bent! Ben benieuwd hoe het je af gaat!
    Ik start deze week ook weer met hardlopen. Er was ooit een tijd dat ik met gemak 5 km liep.. Morgen begin ik weer van voren af aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *