The blog next door, wat zie je er goed uit!

Inmiddels is de layout wat aangepast naar aanleiding van feedback (bedankt hiervoor!), de tekst in deze post zal dus niet helemaal meer kloppen.

Joehoe, valt het een beetje op? De laatste tijd ben ik een beetje afwezig geweest, mede door mijn tentamens, maar ik heb zeker niet stilgezeten! Mijn site heeft er ook een dagje uit gelegen, foei, maar naar mijn idee was het het waard. Een layout, die eigenlijk tegen al mijn principes in gaat, maar waar ik stiekem toch wel blij mee ben. Ik vertel je er graag alles over!

Opvallend is ‘ie wel hè? Mylou, die al bijna een protest wilde beginnen tegen opvallende, schreeuwerige headers, heeft er nu zelf één. Gekkigheid alom. Zoals jullie misschien wel weten houd ik heel erg van simpel, ik laat een blog graag voor zichzelf spreken. Toen ik deze header gemaakt had (oei, mijn naam erbij, da’s dus ook al tegen mijn principes in), plaatste ik hem op mijn site. Met het idee dat het ongeveer dezelfde grootte zou hebben als mijn vorige header. Maar nee, hij bleek mega te zijn. Dan kan je hem dus gaan verkleinen, of je kan eraan wennen, wat ik heb gedaan. Ik heb al vaker dan eens te horen gekregen dat mijn blog niet opvalt. Nu zal het aan de header in ieder geval niet meer liggen, toch?

Goed, puntje numero twee aan deze layout. Geen sidebar. Toen ik aan het denken was hoe ik mijn nieuwe site eruit wilde laten zien, wilde ik per se een sidebar. En nu ben ik toch overstag. Ik houd van foto’s, dus ze op zo’n groot formaat zien vind ik tof. Het heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad, ik had namelijk mijn foto’s helemaal niet zo groot geüpload. Ik ben bezig om dit te fixen, maar ik raad je aan om niet te ver terug te gaan op mijn blog. Op een gegeven moment gaat het gewoon mis.

Als ik niet tegen al mijn principes was ingegaan, dan had ik waarschijnlijk nog steeds dezelfde layout. Dat leek me ook wat sukkelig, aangezien ik een beetje verandering wilde. Ik denk dat ik bepaalde aspecten van mijn vorige layout echt wel ga missen, de tijd zal het leren. We kunnen altijd nog terug ;).

Er zijn nog wat kleine dingetjes die hier en daar aangepast moeten worden, maar buiten dat ben ik best tevreden. Mocht je nou iets tegenkomen waarvan je denkt: ‘Goh, Mylou, dat zou ik net even anders doen’, kun je het me altijd laten weten. Oh, tegenwoordig kun je ook op categorie zoeken. Klik daarvoor op dat geinige menu knopje naast het zoek icoontje in het menu. Dit schijnen lezers fijn te vinden, dus bij deze! Waarschijnlijk is ‘ie op mobiel nog niet helemaal werkend, maar dat komt allemaal wel goed. No worries!

Wat vind jij van de nieuwe layout? Moet je net zo wennen als ik?

Gerelateerde blogposts

22 gedachten over “The blog next door, wat zie je er goed uit!

 1. Ik vind je header heel erg tof!
  Ik moet wel wennen dat de foto’s zo groot zijn. Om eerlijk te zijn vind ik dat niet zo fijn omdat je zo één hele foto niet helemaal kan zien op het beeldscherm.

  1. Dankjewel Robin! Bij mij past een foto precies op mijn beeldscherm, vandaar dat ik voor deze grootte heb gekozen. Ik zal eens kijken of ik er wat aan kan doen om het voor iedereen zo te hebben 🙂

 2. Ik weet dat veel bloggers over gaan op dit soort lay-outs.. ik weet dat heel veel mensen het mooi vinden maar ik zelf vind persoonlijk de foto’s wel erg groot… en zonder sidebar vind ik het altijd jammer dat ik niet direct zie wie de blogger is oid met een foto’tje. Nu weet ik natuurlijk al wie jij bent 😉 maar als ik een nieuwe bezoeker was zou ik wel minder snel blijven hangen.. maar dat is heel persoonlijk natuurlijk!

  1. Ik snap wat je bedoelt over de sidebar, dat zijn precies mijn gedachten erover. Vandaar dat ik het moeilijk vind om het zonder sidebar te doen, maar gelukkig kan ‘ie altijd nog terug :).

 3. Ik vind het feit dat alles nu paginabreed is, verre van ideaal. Ik zou een wat ruimere marge instellen aal de zijkanten. Een wat meer compacte tekst leest een stuk prettiger. Sowieso lijkt het nu meer alsof je gewoon een document in Word aan het lezen bent met een logootje erboven, maar dat is mijn persoonlijke mening.

  1. Bedankt voor je feedback Estrella! Het probleem waar ik tegenaan loop is dat ik een vrij breed scherm heb, waardoor ik nog flinke marges aan de zijkanten heb. Voor mij is dit dus moeilijk in te schatten hoe het er op andere schermen uitziet. Ik ga eens een laptop regelen, zodat ik kan zien hoe het op andere schermen is en dan zal ik het natuurlijk zo goed mogelijk proberen aan te passen.

 4. Ik ben het eens met Estrella, de regels zijn nu te lang, waardoor ik soms even moet zoeken waar ik ook al weer gebleven was als ik naar de volgende regel ga. Dat er én geen zijbalk én geen footer is, maakt de lay-out qua mogelijkheden wat beperkt. Zo zie ik bijvoorbeeld graag in één oogopslag wie de blogger achter de blog is met bijvoorbeeld een fotootje in de zijbalk en daarnaast uit welke categorieën een blog bestaat, daar moest ik nu even naar zoeken. Ik vind de kleuren en lettertypes van je blog wel fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *