the grand blogger dinner 2018 amstel hotel amsterdam

Het is alweer twee jaar geleden dat ik aanwezig was bij Het Grote Blogger Dinner in Naarderbos. Vorig jaar kon ik er helaas niet bij zijn, maar dit jaar kon ik gelukkig wel weer aanschuiven. Wiebelend op de hakjes en met een mega camera om mijn nek was ik er helemaal klaar voor.

InterContinental Amstel Hotel

the grand blogger dinner 2018 amstel hotel amsterdam

Het diner vond afgelopen vrijdag plaats in het super chique InterContinental Amstel Hotel in Amsterdam. Zoals je ziet was er een strakblauwe lucht en daarbij was het ook nog eens vierhonderd graden. Wat een weer! Natúúrlijk moest ik eerst weer verdwalen voor ik aankwam in het hotel, maar ik ben niet anders gewend.

Godiva

the grand blogger dinner 2018 godivathe grand blogger dinner 2018 godiva

Bij aankomst konden we direct de indrukwekkende trap op naar de balustrade, hier vond de ‘Chocolate & Wine Tasting’ plaats. Hoewel ik van chocolade én van wijn hou, combineer ik de twee niet zo vaak. Godiva heeft laten zien dat dit juist een goede combi is. Er waren drie verschillende combinaties gemaakt: een champagne (Pol Roger Réserve Champagne) met Godiva’s Masterpiece Hazelnut Oyster, een rosé (Les Auzines Alaina, Rosé, Languedoc) in combinatie met Godiva’s Blood Orange en een Chenin Blanc (L’Avenir, Chenin Blanc, Zuid Afrika) met Godiva’s Caramel Seasalt. Stuk voor stuk geweldige combinaties, maar mijn favoriet was toch wel de champagne met Godiva’s Masterpiece Hazelnut Oyster.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet zo bekend was met de chocolades van Godiva, maar ik vond ze erg lekker. Gelukkig heb ik ook genoeg chocolade mee naar huis gekregen in de goodiebag, zo kan ik alles nog eens goed kan proeven.

the grand blogger dinner 2018 amstel hotel amsterdamthe grand blogger dinner 2018 amstel hotel amsterdam

Na het aperitief was het tijd om ons te verplaatsen naar de Spiegelzaal van het Amstel Hotel. In de zaal stond een lange tafel gereed versierd met rozen. Het was een geplaceerd diner en met aan de ene kant Charissa en aan de andere kant Lisa had ik me geen leukere buurtjes kunnen wensen.

Chaudfontaine

Voorafgaand aan het diner kregen we nog een uitleg van Chaudfontaine, die de waters verzorgde, over welk water het best gedronken kan worden bij welke gang. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat een Chaudfontaine Bruisend het best gedronken kan worden bij het aperitief, omdat dit de eetlust opwekt. Nooit geweten!

Alvalle Gazpacho

the grand blogger dinner 2018 alvalle gazpachothe grand blogger dinner 2018 alvalle gazpacho

Tijd voor de eerste gang! Deze werd verzorgd door Alvalle Gazpacho. Voor mij was dit een eerste kennismaking met gazpacho, ik kende de naam al wel maar had het nog nooit geproefd. Gazpacho is een koud Spaans gerecht met verse groenten. Het was een prettige eerste kennismaking, want ik vond het erg lekker! Bij de gazpacho werden exclusieve antipasti geserveerd, zo zie je op links bijvoorbeeld een hartige ‘oreo’ met cashewkaas.

De Gazpacho werd geserveerd met een Laurent Miquel Lagrasse Albarino wijn en Chaudfontaine Licht Bruisend Natuurlijk Mineraalwater.

Maza

the grand blogger dinner 2018 mazathe grand blogger dinner 2018 maza

De tweede gang werd bereid door Maza. Ziet het er niet geweldig uit? Echt een plaatje. Het is een koude lasagne van filodeeg, met groenten en Maza hoemoes tomaat basilicum. Dat is nog eens wat anders dan de klassieke lasagne! Een erg lekker gerechtje, ik moest wel even wennen aan de knapperige ‘lasagnebladen’. De hoemoes was erg lekker in deze lasagne, zeker iets wat ik zelf nog eens na wil maken.

De lasagne van filodeeg werd geserveerd met Ramón Bilbao Lalomba Rosado wijn en Chaudfontaine Licht Bruisend Natuurlijk Mineraalwater.

La Rive

the grand blogger dinner 2018 la rivethe grand blogger dinner 2018 la rive

Het restaurant van het hotel, La Rive, verzorgde de derde gang van het diner. Een zacht gegaarde shortrib, met orzo-pasta, parmezaanse kaas en laurier wijnjus. De shortrib is maar liefst 15 uur gegaard en dat proef je. Dit was een super lekkere gang, een geweldige combinatie van smaken.

De shortrib werd geserveerd met Farina Nodo d’Amore wijn en Chaudfontaine Bruisend Natuurlijk Mineraalwater.

Brassica olie

the grand blogger dinner 2018 brassica oliethe grand blogger dinner 2018 brassica olie

Natuurlijk kon op het diner een goed stuk vis niet ontbreken. Na de shortrib volgde een stuk zalm bereid door Brassica Olie. Brassica is een olie vervaardigd uit in Nederland geteelde koolzaad. De olie bevat allerlei goede stoffen, zoals vitamine A en E, en heeft daarbij ook nog eens het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën. Het was een mooie gang met de boterzachte zalm, daarbij wat gekookte romanesco en een citroensalsa met kappertjes en parmezaan. Écht een goed gerecht!

De zalm werd geserveerd met Salentein Barrel Selection Chardonnay en Chaudfontaine Natuurlijk Mineraalwater.

Koupe

the grand blogger dinner 2018 koupethe grand blogger dinner 2018 koupe

Dit prachtige plaatje was de afsluiter van de avond, verzorgd door Koupe. Koupe is een ijsmerk dat zich richt op ijs maken met minder calorieën en meer proteïnen. Ze hadden een gerecht bereid met hun ‘Salted Caramel’ ijs en man, wat is die lekker! Alles eromheen was ook genieten: pannacotta, hazelnoot crumble, pistache spongecake en witte ganache. Een mega lekker dessert!

Het dessert werd geserveerd met Errazuriz Late Harvest Sauvignon Blanc en Chaudfontaine Natuurlijk Mineraalwater.

Wijnkring

De wijnen werden verzorgd door Wijnkring, een initiatief van Verbunt Wijnkopers. De wijnen waren erg goed uitgekozen en ik heb bij elke gang dan ook netjes mijn glas leeggedronken (hoe kan het ook anders). Mijn favoriet was de dessertwijn, best een heftige wijn, maar juist daardoor erg lekker!

the grand blogger dinner 2018 amstel hotel amsterdam

Ik heb een heerlijke avond gehad. Dank aan alle deelnemende merken voor het lekkere eten en drinken, dank aan mijn gezellige buurtjes waar ik me rot mee heb gelachen en natuurlijk dank aan Mr. Goodiebag dat ik aan tafel mocht plaatsnemen!

Toffe webshops #2
Revolution x Soph 2