Tip: Goedkope marmeren achtergrond op foto’s

Marmer vliegt je tegenwoordig om de oren. Ook ik gebruik nu zo’n drie maanden met regelmaat een marmeren achtergrond op mijn foto’s. Het geeft gelijk een mooi effect aan de foto en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je achtergrond niet helemaal ‘clean white’ is. Ik kreeg een witte achtergrond namelijk nooit zo mooi op de foto. Ik verklap je het geheim van mijn (goedkope) marmeren achtergrond!

Omdat het wit niet zo goed lukte, zocht ik naar een andere oplossing. Bij zo’n ‘executie verkoop’ winkel kwam ik folierollen tegen met verschillende designs. Hier nam ik stippeltjes mee, die zie je bij dit artikel op de foto. Ikzelf vind het een erg leuk effect, maar (eerlijk toegegeven) het is wel erg druk.

Toen ik verder zocht naar andere achtergronden op folie kwam ik bij de raamfolies van de Leen Bakker uit. En ja hoor, daar hadden ze marmer! Ik kocht toen deze rol in de winkel, maar je kunt hem ook online bestellen. Het is een plakfolie, maar ik heb hem gewoon uitgerold en niet opgeplakt.

marmeren achtergrond op foto's

Leen Bakker & Aldi

Op de linker foto zie je het effect van de marmerfolie van de Leen Bakker. Ook bij de foto bovenaan dit artikel is deze folie gebruikt. Een tijdje later kwam ik bij de Aldi ook zulke folie tegen! Deze is te zien op de rechterfoto. De marmerfolie van de Leen Bakker is heel glimmend en die van de Aldi is mat. Persoonlijk vind ik die van de Aldi mooier, alleen deze moet je eigenlijk wel ergens opplakken. Er komen namelijk allemaal luchtbubbels in de folie als je deze uitrolt. Bij de Aldi heb ik ook een folie gescoord met een hout design.

Of ze de folie bij de Aldi nog hebben, durf ik niet te zeggen. In ieder geval heeft de Leen Bakker ze nog op voorraad!

Update 19-07-2017: Inmiddels zie ik dat ze deze folie niet meer verkopen bij de Leen Bakker. Gisteren (18-07-2017) heb ik een nieuwe rol gescoord bij de Kwantum! Mijn oude was echt aan vervanging toe en bij de Kwantum zag ik een rol liggen voor €6. Goede deal als je het mij vraagt! Inmiddels vind ik trouwens glimmende marmerfolie mooier dan matte, dit komt (als je het goed fotografeert) mooier uit op foto’s. Minder vlak en meer sprekend.

Gerelateerde blogposts

15 gedachten over “Tip: Goedkope marmeren achtergrond op foto’s

  1. Heb het gebruikt om een plank te beplakken die ik als onderzetter gebruik bij nailarts. Het is mijn placemat eg maar en daarom heb ik ook een marmeren achtergrond, trouwend niet bewust gedaan. Ik ben per ongeluk hip hihi

  2. Zelf heb ik zon zelfde folie gekocht bij de Formido. En die heb ik weer op een stuk hout beplakt, dit kan trouwens ook makkelijk op een stevig karton. In ieder geval een stuk goedkoper dan echte marmer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *