wat te doen als het regent

Tips voor een regenachtige zomerdag

Het is typisch Nederlands zomerweer. Hoewel gisteren na regen toch nog zonneschijn kwam, lijkt er vandaag geen einde te komen aan de regen. En wat dan? Dan maar een dagje binnen vertoeven. Ik geef je een aantal tips om je in ieder geval niet te vervelen! En het handige, met deze tips doe je ook gelijk wat nuttigs.

♥ Houd een Marktplaats sale

Puilt je kast uit van kleren waar de kaartjes nog aanzitten en heb je een hoop schoenen staan die je nooit meer draagt? Zeker in de zomer is wat extra geld altijd mooi meegenomen, dus tijd om ze op Marktplaats te zetten! Zo voel je je gelijk een stuk minder schuldig als je weer een nieuw paar schoenen aanschaft ;).

♥ Zoek je make-up uit

Een hoop make-up waarvan je je niet meer kunt herinneren wanneer het ooit gekocht is, het klinkt vast herkenbaar. Tijd om het eens uit te zoeken. Veel make-up heeft toch een soort houdbaarheidsdatum, het blijft niet voor altijd goed. Vaak te herkennen aan het teken met een open pot (ideale uitleg dit) met een getal ernaast, bijvoorbeeld ‘6M’. Dit betekent dat de make-up na openen nog 6 maanden goed blijft. Grote kans dat je veel dingen hebt liggen waarvan dit allang verstreken is, weg ermee!

♥ Kwasten schoonmaken

Bij mij is het schoonmaken van kwasten een klusje wat ik graag ontwijk. Is mijn kwast eigenlijk wel aan een schoonmaakbeurt toe? Dan pak ik gewoon een andere kwast die het (ook al heeft die eigenlijk een andere functie) ook prima doet. Pas als alle kwasten op zijn neem ik de tijd om mijn kwasten schoon te maken. Maar een regenachtige dag is natuurlijk ideaal om dit klusje weer eens te doen. Schoonmaken al die kwasten!

♥ Je computer & telefoon opschonen

Staan er op je computer een hoop programma’s die je nooit gebruikt? Puilt je mailbox uit van ongelezen e-mails? Een telefoon vol met apps die je al in tijden niet meer hebt aangeraakt? Tijd om het op te schonen! Op mijn computer heb ik verschillende mapjes voor mijn foto’s en documenten, eens in de zoveel tijd is het nodig om dit weer eens bij te werken. Ook in mijn mailbox heb ik verschillende mapjes (erg handig, geloof me!), alleen soms moet ik nog wat mailtjes verschuiven. Eventjes ervoor gaan zitten en klaar is kees.

Natuurlijk kun je ook een dagje series gaan kijken of blogs lezen, dat is ook prima tijdverdrijf. Ik ga vandaag besteden aan het tikken van artikels en het maken van foto’s hiervoor. Ik red me wel!

Wat ga jij doen vandaag?

Gerelateerde blogposts

7 gedachten over “Tips voor een regenachtige zomerdag

  1. Leuke tips! Meestal neem ik dan de tijd om mezelf eens te verwennen. Wat wil zeggen: een lekker kopje thee, een klein koekje, een goede serie of een goed boek en liefst zet ik ook nog eens het raam open om het zacht getikkel van de regen te horen die tegen het raam tikt.

  2. Oh man, computer opschonen inderdaad – top om op dat soort dagen te doen. Maar wàt een pokkenwerk haha, ik vind het zo een vervelend taakje! Al moet daarbij gezegd worden dat je je extreem georganiseerd voelt als alles is gedaan ;D Dussss worth it?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *