Vandaag vieren we onze vrijheid. De vrijheid die niet vanzelfsprekend is en de vrijheid die veel plekken op de wereld nog niet kennen. Ik ben dankbaar, dankbaar dat ik hier geboren ben en dat ik deze vrijheid wél ken. Dankbaar dat je hier mag zijn wie je bent en mag geloven wat je wilt geloven.

Dankbaar voor de mensen die we gisteren herdacht hebben, die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid.

Maar ik ben ook verbouwereerd. Door de mensen die de dodenherdenking hypocriet en onnodig vinden. Maar ook dit kan in ons land. En dat vind ik toch wel bijzonder. Ja, je hebt de vrijheid om dit te vinden en zelfs om dit te zeggen. Maar hoe kom je ook al weer aan deze vrijheid? Right. Dus dat vind ik dan weer hypocriet.

Maar goed, vandaag vieren we de vrijheid. Dus ik zal ophouden met mijn gezeur over mensen die anders denken dan dat ik doe. Want je mag hier anders denken en dat vieren we.

Fijne bevrijdingsdag!

Gerelateerde blogposts

13 gedachten over “Vrijheid

  1. Mooi geschreven! Ik schaam me voor de mensen die zo negatief zijn en letterlijk alleen maar aan hunzelf denken. Gelukkig zijn er meer goede mensen like you!

  2. Dit is een onderwerp wat je echt van heel veel kanten kunt bekijken. Ik ben van mening dat het belangrijk is om stil te staan bij vrijheid, dat het niet vanzelfsprekend is. Natuurlijk is het belangrijk de vrijheid te vieren, te vieren dat wij al zo lang in een land leven waar oorlog niet aan de orde van de dag is. Zelf vind ik het ook belangrijk na te denken over allen op de wereld die het minder getroffen hebben dan wij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *